مدیرعامل آبفای هرمزگان گفت: برای اجرای طرحهای مقابله با بحران آب و کاهش اثرات خشکسالی در شهرهای استان به بیش از ۲۳۰۰ میلیارد ریال اعتبار نیاز داریم.
«حسین خادمی» در نشست مشترک مسئولان آب هرمزگان با نمایندگان کشاورزان و بهرهبرداران، با اشاره به کاهش میانگین بارندگی در ۱۰ سال اخیر به ۱۳۰ میلیمتر، گفت: از مجموع ۲۰۸ حلقه چاه آب استان تنها ۱۰۰ حلقه در مدار تولید بوده و ۱۰۸ حلقه چاه نیز از مدار خارجشده است. همچنین از مجموع ظرفیت ۲۴۰ میلیون مترمکعبی سد استقلال، حجم فعلی آن تنها ۶۰ میلیون مترمکعب است.
خادمی افزود: میزان تولید آب استان در وضعیت فعلی ۳۱۵۷ لیتر بر ثانیه بوده که ۹۶۷ لیتر بر ثانیه کمبود آب داریم. همچنین نیاز آب استان در سال ۹۵، ۴ هزار و ۱۲۴ لیتر و در سال ۱۴۰۵ نیز ۶ هزار و ۸۰۰ لیتر بر ثانیه خواهد بود.
وی اظهار کرد: هماکنون ۱۳ شهر هرمزگان شامل بندرعباس، بندر خمیر، سیریک، رویدر، بستک، جناح، گروک، فارغان، گوهران، دشتی، سندرک، قلعه قاضی و سردشت در وضعیت بحرانی قرار دارند و شش شهر بیکا، زیارتعلی، تخت، هشت بندی، سوزا و فرامرزان در آستانه بحران قرار دارند.
خادمی افزود: در راستای اجرای برنامه جامع مدیریت مصرف، تأمین آب و رفع بخش اعظم کمبودهای فعلی و رفع نیازهای آبی آتی ، طرحهایی نظیر احداث آبشیرینکن در منطقه چارک به شهرستان بستک و جناح، آبشیرینکن بندرعباس ، سیریک و گروک و آبرسانی از سد شمیل به شهرهای تخت و قلعه قاضی در مجموع با ظرفیت ۱۴۰۰ لیتر بر ثانیه در دست اجراست.
این مقام مسئول افزود: برای اجرای طرحهای مقابله با بحران آب و کاهش اثرات خشکسالی در شهرهای استان به اعتباری برابر ۲۳۵۵ میلیارد ریال اعتبار نیاز داریم و اعتبار مورد نیاز برای اجرای طرحهای اضطراری برای عبور از بحران آب کلانشهر بندرعباس نیز ۵۶۵ میلیارد ریال است.
مدیرعامل آبفای استان هرمزگان با بیان اینکه در ۱۱ ماهه امسال نسبت به مدت مشابه سال ۹۳ ، ۲۶۸ لیتر بر ثانیه کاهش میزان تولید و توزیع آب داشتهایم، تصریح کرد: با پیشبینی افزایش جمعیت تحت پوشش در سال ۹۵ و بهتبع افزایش نیاز آبی آن در فصل گرم به ۲۶۹۰ لیتر بر ثانیه، این شرکت در راستای مدیریت مصرف و مدیریت توزیع آب با برنامهریزی در این خصوص نسبت بهصرفه جویی ۲۰۰ لیتر بر ثانیه ، نیاز آبی را به ۲۴۹۰ لیتر کاهش میدهد.
منبع:ایسنا کد خبر:۹۴۱۲۲۱۱۳۸۰۹ تاریخ انتشار:جمعه ۲۱ اسفند ۱۳۹۴ – ۲۰:۰۷