معاون برنامهریزی و توسعه شرکت مهندسی آبفای کشور گفت: هفت هزار و ۶۰۰ میلیارد تومان جهت تکمیل ۹۲۴ مجتمع نیمهکاره آبرسانی روستایی در کشور نیاز داریم.
علی اصغر قانع در مراسم تودیع و معارفه مدیرعامل و رییس هیات مدیره شرکت آب و فاضلاب روستایی استان مرکزی با اشاره به شرایط کشور و رفع تحریمها و تاکید بر اتخاذ روشهای جدید سرمایهگذاری گفت: در جریان سفر نمایندگانی از کشورهای مختلف بعد از تحریم پیشنهادهایی در حوزه سرمایهگذاری در بخش آبی کشور از ناحیه این کشورها داده شده است.
وی با بیان اینکه صنایع به دلیل تحریمها با مشکلات فراوانی مواجه شدند و در شرایط حاضر قرار نیست فرش قرمز برای شرکتهای خارجی پهن شود و صنایع متضرر شوند، گفت: باید از شرایط کنونی کشور و حضور شرکتهای خارجی به بهترین نحو و با برنامه مشخص بهره گرفته شود.
معاون برنامهریزی و توسعه شرکت مهندسی آبفای کشور ادامه داد: این امر فرصت مطلوبی است، مشروط به اینکه برنامه و بستههای سرمایهگذاری مناسبی در این رابطه تعریف و به شرکتهای خارجی معرفی شود.
وی با تاکید بر این نکته که قرار نیست سرمایهگذاریها تنها سبب مشغول به کار شدن شرکتهای خارجی در کشور باشد، گفت: سرمایهگذاریها باید با نگاه اقتصاد مقاومتی و تاکید بر توان داخلی صورت بپذیرد که این امر مد نظر آب و فاضلاب نیز هست.
قانع با بیان اینکه تا به حال سعی شده از ظرفیتهای داخلی استفاده شود و تقریبا این مهم محقق شده افزود: چهار هزار و ۴۰۰ میلیارد تومان از ظرفیت منابع داخلی بخش خصوصی استفاده شده و طی یک ماه گذشته با مشارکت دو بانک توانستیم منابع مورد نیاز برای تولید لولههای آبرسانی را داشته باشیم که دو یا سه طرح از استان مرکزی را نیز شامل میشود.
معاون برنامهریزی و توسعه شرکت مهندسی آبفای کشور با بیان اینکه مقرر شده که دو هزار و ۴۰۰ میلیارد تومان سرمایهگذاری از طریق بانکهای ایرانی انجام شود، گفت: با این حال ما کماکان تا تامین ۲۴ هزار میلیارد تومان منابع جهت تکمیل این طرحها فاصله داریم، اما با در نظر گرفتن اولویتبندی بخش عمدهای از منابع مورد نیاز برای حدود ۲۸ طرح از طریق این سرمایهگذاری تامین میشود.
وی ضمن تاکید بر استفاده مطلوب از ظرفیتهای ایجاد شده در کشور در حوزه آب و فاضلاب بیان کرد: مجموعه شرکتهای آب و فاضلاب باید مکانیسمهای جدید سرمایهگذاری را در نظر بگیرند.
قانع با بیان اینکه سه شرکت آب و فاضلاب استان مرکزی پروژههای مناسبی را در این استان پایهریزی کردهاند، افزود: استان مرکزی فارغ از نیروی انسانی و شرکتهای آب و فاضلاب ظرفیت مطلوب صنایع را در اختیار دارد.
معاون برنامهریزی و توسعه شرکت مهندسی آبفای کشور ادامه داد: باید از ظرفیت صنایع در این استان به خوبی استفاده شود و شیوههای نوین سرمایهگذاری مد نظر قرار گیرد.
وی با اشاره به فعالیت ۲۵ ساله مجموعه شرکتهای آب و فاضلاب کشور گفت: در ابتدای فعالیت این شرکت آب اکثر شهرها و روستاها به لحاظ کمی و کیفی مشکل داشت و با قطعی آب مواجه میشدیم که با اقدامات موثر صورت گرفته وضعیت شهرها و روستاها تا حد زیادی بهبود یافته است.
معاون برنامهریزی و توسعه شرکت مهندسی آبفای کشور بیان کرد: بهرهگیری از انرژیهای نو و روشهای نوین سرمایهگذاری نشان از تحول اساسی و ریشهای در حوزه شرکت آب و فاضلاب دارد.
قانع با اشاره به مشکلاتی همچون خشکسالی که از سال های گذشته گریبانگیر کشور بوده است، گفت: یکی از مشکلاتی که در چند سال گذشته با آن مواجه بودهایم کمبود بودجه بویژه در بخش روستایی بوده است.
وی ادامه داد: در سال ۱۳۹۳ برای اولین بار ۲۰۰ میلیارد تومان از محل بودجه متمرکز در ردیف ملی برای کل پروژههای روستایی کشور در نظر گرفته شد و سال جاری نیز کل بودجه این بخش به دو هزار میلیارد تومان افزایش پیدا کرد، اما کل این مبلغ تخصیص پیدا نکرده که امیدواریم مابقی بودجه تعیین شده تخصیص پیدا کند.
معاون برنامهریزی و توسعه شرکت مهندسی آبفای کشور افزود: بودجه مناسب سبب ارائه خدمات مناسب به روستاها میشود و بودجه کافی برای روستاها ۱۱ هزار میلیارد تومان است.
در این مراسم علی صفر حیدری مدیرعامل قبلی شرکت آب فاضلاب روستایی استان تودیع و یوسف عرفانی نسب به این سمت منصوب شد.
منبع:ایسنا کد خبر:۹۴۱۲۱۷۱۱۴۲۶ تاریخ انتشار:دوشنبه ۱۷ اسفند ۱۳۹۴ – ۱۷:۰۳