مدیرعامل آبفای کشور از عقد قرارداد با شرکت های خارجی برای ایجاد شبکه های هوشمند در شهرها در فروردین ۹۵ خبر داد و گفت: هرچند مذاکرات با هیات ها و شرکت های خارجی فعال در صنعت آب و فاضلاب در پسابرجام انجام شده است اما فرآیندهای طولانی در این بخش سبب شده تاکنون هیچ طرحی به عقد قرارداد منجر نشود.
فروردین۹۵ عقد قرارداد آبفا با شرکت های خارجی برای ایجاد شبکه های هوشمند در شهرها
حمیدرضا جانباز امروز (یکشنبه) در نشست خبری در جمع خبرنگاران، درباره قراردادهای منعقده با شرکت های خارجی در پسابرجام افزود: اعمال تحریم های اقتصادی در سال های گذشته مشکلات زیادی را برای کشور به وجود آورد، اما در بخش آب و فاضلاب دستاوردهای متعددی به دنبال داشت که مهمترین آنها خودباوری و خوداتکایی بود.
به گفته این مقام مسئول، امروز بیش از ۹۰ درصد تجهیزات مورد استفاده در صنعت آب و فاضلاب کشور توسط متخصصان داخلی طراحی شده و ساخته می شود.
وی با تاکید بر لزوم صیانت از این دستاوردها، گفت: پس از توافق هسته ای ایران با ۱+۵ نشست های متعددی با انجمن های صنفی زیرمجموعه صنعت آب و فاضلاب برگزار شد تا به گونه ای برنامه ریزی شود که حضور خارجی ها در بازار ایران مانعی بر سر توسعه بخش خصوصی نباشد.
جانباز تصریح کرد: براین اساس، موضوع هایی همچون سرمایه گذاری مشترک، تولید مشترک و انتقال فناوری های خارجی با تکیه و تاکید بر اقتصاد مقاومتی در دستور کار وزارت نیرو قرار گرفت.
وی، مشکل امروز صنعت آب و فاضلاب کشور را «کمبود سرمایه» دانست و گفت: در این بخش وابستگی به خدمات فنی و تجهیزات به خارج کشور بسیار اندک است.
مدیرعامل آبفای کشور ادامه داد: طرح ها و پروژه های بسیاری در کشور معطل سرمایه گذاری هستند و در همه مذاکرات انجام شده با خارجی ها، تامین مالی را به عنوان یکی از مهمترین مطالبات خود عنوان کردیم.
جانباز اضافه کرد: ایجاد شبکه های هوشمند در شهرها، افزایش دقت اندازه گیری ها و کاهش آب بدون درآمد در اولویت نخست مطالبات از خارجی ها در فرآیند مذاکرات قرار داشته و امید می رود در هفته های آغازین سال آینده به مرحله عقد قرارداد برسد.
پیشتر، رحیم میدانی معاون آب و آبفای وزیر نیرو در گفت وگویی اعلام کرد: امروز ادعا داریم که می توانیم بلندترین سدهای بتنی دوقوسی، خاکی، آرسی سی و انواع سدها را طراحی و اجرا کنیم که به برکت انقلاب اسلامی حاصل شده و در گذشته چنین توانی در کشور وجود نداشته است.
وی درباره ساخت تجهیزات آب در کشور یادآور شد: اوایل انقلاب در ساخت تجهیزات تصفیه خانه های آب، تا ۹۰ درصد به شرکت های خارجی وابسته بودیم ، اما امروز بجز سامانه های تزریق گاز کلر، بقیه تجهیزات صد درصد ساخت داخل است.
میدانی ادامه داد: امکان تولید شیرآلات پروانه ای در گذشته در کشور وجود نداشت، اما امروز سازندگان ایرانی علاوه بر تامین نیاز داخلی، قادر به ساخت و تولید انواع شیر پروانه ای در اندازه های مختلف برای صادرات هستند.
منبع:ایرنا کد خبر:۸۱۹۹۲۲۶۰ (۵۲۱۶۰۱۸) تاریخ انتشار:۱۶/۱۲/۱۳۹۴ ساعت: ۱۵:۱۲