همایش مدیریت مصرف و آب بدون درآمد به منظور هم اندیشی و تاکید بر راهکارهای جلوگیری از هدررفت آب با حضور مدیر عامل،معاونین،مدیران امور آبفار و رابطین آب بدون درآمد شهرستانها در سالن جلسات شرکت آب و فاضلاب روستایی مازندران برگزار شد.
ابتدا مدیر عامل آبفار استان طی سخنانی اظهار داشت: خدمات رسانی در زمینه آب سالم و بهداشتی و مشتری مداری از اهداف ما در شرکت است و آب بدون درآمد – هدررفت آب و درآمد نیز از دغدغه های اساسی ماست.
مهندس مجید عبدالهی با اشاره به محدودیت منابع آب گفت: جمعیت و مصرف دو متغییر در حال رشد هستند به طوریکه در صد سال اخیر جمعیت ما ۳ برابر رشد کرده اما مصرف آب ۶ برابر افزایش یافته است که با توجه به محدودیت منابع آب و عدم تناسب با متغییرهای موجود همواره ما با چالش مواجه هستیم .
وی میانگین سرانه مصرف آب در روستاها را ۲۵۰ لیتر در هر شبانه روز اعلام کرد و افزود: بر اساس استانداردهای جهانی این رقم باید زیر ۱۵۰ لیتر باشد اما متاسفانه در روستاهای مازندران میانگین سرانه مصرف به بسیار بالاتر از این مقدار است.
مهندس عبدالهی با تاکید بر بازنگری اساسی در هدررفت آب گفت: هزینه های نگهداری و تامین آب،کاهش اعتبارات عمرانی،افزایش هزینه های اجرای طرح های آبرسانی و … مشکلات ما در آب و فاضلاب روستایی مازندران است و از طرفی هدررفت آب که در خیلی از کشورها ۱۵ درصد اعلام شده در کشور ما بیش از ۳۰ درصد است.
وی با اشاره به اهمیت نقش مدیران و رابطین آب بدون درآمد خاطرنشان کرد: در مجمع شرکت مهندسی آب و فاضلاب کشور دو موضوع درآمد و هدررفت آب تکلیفی مهم برای ماست که همیشه باید بیش از سایر موارد در این خصوص پاسخگو باشیم لذا ضروری است با بالابردن عمر مفید تاسیسات،کاهش هزینه های بهره برداری و نگهداری،کاهش آلودگی،افزایش درآمد و جلب رضایت مشترکین و … در این راستا تلاش کنیم.
مدیر عامل شرکت آب و فاضلاب روستایی مازندران در پایان سخنانش گفت: آب فقط متعلق به ما نیست و باید در نظر داشته باشیم که آیندگان تصور نکنند که ما انرژی را به راحتی هدر دادیم وحق آنها را نادیده گرفتیم.
در ادامه معاون نظارت بر بهره برداری شرکت آبفار استان، اشراف بر اطلاعات گذشته را ضرورت ترسیم آینده عنوان کرد و گفت: این شرکت در مطالعات جامع خود برای افق ۱۴۲۵ حدود ۱۸۳ میلیون متر مکعب آب پیش بینی کرده که هم اکنون ۹۰ الی ۱۳۰ میلیون متر مکعب آب برای جوامع روستایی اعم از تحت پوشش وغیر تحت پوشش تولید می شود و این در حالی است که شرکت مهندسی آب و فاضلاب کشور مصرف سرانه را برای هر نفر ۱۷۱ لیتر در شبانه روز برای ما در نظر گرفتند که معادل تولید ۱۰۳ میلیون متر مکعب در افق ۱۴۲۵ برای کل جمعیت روستایی استان می باشد به عبارتی ما باید در آن زمان با حجم آبی برابر حجم آب تولیدی فعلی خود را مدیریت کنیم.
مهندس دلاور بابازاده افزود: برای مدیریت بر چالش ها باید با احیای آبهای تولیدی،صرفه جویی در مصرف آب،جلوگیری از سرریز آب،ترمیم شکستگی ها ،جلوگیری از هدر رفت آب و …..را سرلوحه کارهایمان قرار دهیم.
معاون منابع انسانی و پشتیبانی شرکت آب و فاضلاب روستایی مازندران نیز در سخنانی هدررفت آب را شامل دو بخش تلفات ظاهری و واقعی خواند و گفت: تلفات واقعی آب میزان آبی است که قبل از اینکه به دست مصرف کننده برسد به هدر می رود البته در تمام دنیا پرت آب داریم اما درصد هدررفت آب در کشورها متفاوت است و ما باید به جایی برسیم که کمترین هدررفت آب را داشته باشیم.
مهندس سید محمد آقازاده همچنین بر پیش بینی کارکردهای تشویقی در زمینه جلوگیری از پرتی آب و آموزش نیرو ها درکنتورخوانی صحیح ،،ممیزی مصارف،استفاده از نرم افزارهای جدید و … تاکید کرد.
در ادامه کارگاه آموزشی مدیریت مصرف آب بدون در آمد توسط مهندس نعمتی رئیس اداره آب بدون درآمد و مدیریت مصرف در راستای افزایش دانش همکاران در جلوگیری از تلفات آب و…. بر گزار شد.
منبع:شرکت آب و فاضلاب روستایی مازندران کد خبر:۲۴۴۱ تاریخ انتشار: ۱۳۹۴/۱۲/۰۲ ۹:۴۷:۴۱