مدیرعامل آب و فاضلاب روستایی استان سیستان و بلوچستان با بیان اینکه نزدیک به ۱۰۰۰ روستا در استان به صورت سقایی و با تانکر آبرسانی میشود، گفت: برخی روستاهای سیستان و بلوچستان هنوز از آب شرب سالم و بهداشتی بهرهمند نیستند.
محمدرضا ناروئی با بیان این مطلب که مقام معظم رهبری گفتهاند که باید سیستان و بلوچستان را با یک زاویه جدید و در ارتباط با اقتصاد و تجارت جهان مورد توجه قرار داد، گفت: سیستان و بلوچستان یکی از پهناورترین استانهای کشور است و ۱۱٫۴ درصد مساحت کل کشور را به خود اختصاص داده است. در استان سیستان و بلوچستان ۲ میلیون و ۵۰۰ هزار نفر ساکن هستند که ۵۱ درصد این جمعیت در روستاها زندگی میکنند.
وی با اشاره به اینکه در سیستان و بلوچستان ۶۵۵۳ روستا وجود دارد، گفت: در حال حاضر ۳۸۸۰ روستای استان فاقد شبکه آبرسانی است. بنابراین بارندگیهای کم و خشکسالی ۱۸ ساله که هماکنون سیستان و بلوچستان آن را سپری میکند، به نظر میرسد تابستان سال آینده سال دشواری باشد، اما امیدواریم با بارندگیهای ۲ ماه اخیر و چندماه آینده تابستان خوبی را سپری کند.
مدیرعامل آب و فاضلاب روستایی استان سیستان و بلوچستان با بیان اینکه اگر بارندگی صورت نگیرد، افت منابع زیرزمینی را شاهد خواهیم بود و چاهها از مدار خارج خواهند شد، گفت: نزدیک به هزار روستا در استان سیستان و بلوچستان با تانکر و به صورت سقایی آبرسانی میشود. هرچند به نظر میرسد که تعداد ۱۴۰۰ روستا با این وضعیت بارندگی تا سال آینده دور از ذهن نباشد.
ناروئی با بیان اینکه ۵٫۵ درصد روستاهای این استان در سیستان از آب شرب برخوردارند و ۲۷ درصد روستای غیر برخوردار از آب شرب در سیستان وجود دارد، افزود: در حال حاضر ۱۱۱۵ روستای بالای ۲۰ خانوار از آب شرب بهداشتی برخودار نیستند.
به گفته وی، منابع مالی و اعتبار این شرکت در سال ۹۲ مبلغ ۳۳ میلیارد تومان بود، اما در سال ۹۳ این اعتبار به ۲۰۳ میلیارد تومان یعنی ۶ برابر رشد رسید.
مدیرعامل آب و فاضلاب روستایی استان سیستان و بلوچستان با بیان اینکه در سال ۹۳ هزار کیلومتر اصلاح شبکه در استان صورت گرفت، گفت: ۱۰ مجتمع آبرسانی در دست اجرا داریم که ۱۵۰۰ روستا را با جمعیتی بالغ بر ۴۱۸ هزار نفر را تحت پوشش قرار خواهد داد. بنابراین برای این مجتمعها ۹۰ میلیارد تومان هزینه شده است که امیدواریم در ۲ سال آینده به بهرهبرداری برسد.
ناروئی با بیان اینکه شرایط استان ایجاب میکرد، به دنبال پروژههای بزرگ برویم، گفت: اگر پروژههای در دست اجرا به بهرهبرداری برسد ، شاخص برخورداری آب شرب روستایی ۳ تا ۴ درصد افزایش خواهد یافت.
به گفته وی، یکی از مواردی که بسیار مهم و حائز اهمیت است، این است که روستازایی در این استان زیاد است، به طوری که سالانه ۲۰۰روستا به این استان اضافه میشود.
مدیرعامل آب و فاضلاب روستایی استان سیستان و بلوچستان گفت: نیاز است که سرمایهگذاران و خیران مسکنساز در بحث روستاهای کشور و به خصوص این استان مشارکت داشته باشند.
به گفته ناروئی، یکی از مواردی که با آن مواجه هستند، عدم پرداخت آببهاء از سوی مشترکان است، در حالی که آببهاء عدد چندانی در سبد خانوار به خود اختصاص نمیدهد.
منبع:جهان کد خبر:۴۷۴۳۷۹ تاریخ انتشار : سه شنبه ۲۷ بهمن ۱۳۹۴ ساعت ۰۹:۱۹