مدیرعامل آب منطقهای سیستان و بلوچستان با تأکید براینکه آب شرب در کشور حال و روز خوبی ندارد، گفت: آب محور توسعه هر کشوری است و سالانه ۱.۱ میلیارد متر مکعب آب از دسترس خارج و به دریای عمان واریز میشود.
احمد عاقبتبخیر اظهار داشت: آب محور توسعه هر کشوری میتواند باشد، به همین دولت یازدهم توسعه خود را براساس محور آب گذاشته است، به طوری که ۱۰ میلیارد دلار اعتبار از صندوق توسعه ملی به بخش آب و خاک اختصاص داد.
وی با اشاره به اینکه سیستان ۱۱ درصد مساحت کل کشور را دارد، گفت: طول استان ۱۲۰۰ کیلومتر است و متوسط بارندگی در استان ۱۰۳ میلی متر است. بنابراین از ۲۰ میلیارد متر مکعب بارشی که در استان سیستان روی میدهد، حدود ۱۷ میلیارد متر مکعب تبخیر میشود و ۳ میلیارد متر مکعب میماند.
مدیرعامل آب منطقهای سیستان و بلوچستان اضافه کرد: ۱٫۶ میلیارد متر مکعب روانآب است که ۱٫۱ میلیارد متر مکعب از دسترس خارج و به دریای عمان (مکران) و یک قسمت به مرزهای شرق کشور واریز میشود.
به گفته وی، سالانه در استان ۶۰۰ میلیون متر مکعب کسری مخزن داریم و عمده تلفات آب در کشاورزی است به طوری که ۹۴ درصد از منابع آبی در کشاورزی، ۵ درصد در شرب و یک درصد در بخش صنعت مورد استفاده قرار میگیرد.
عاقبـتبخیر اضافه کرد: این کسری مخزن حوادثی را در پی دارد که همان افت کیفیت آبهای زیرزمینی و پیامد آن، افت کیفیت قناتها و فرونشست زمین خواهد بود که این موارد باعث میشود، امنیت غذایی و امنیت اجتماعی به خطر بیفتد.
وی تصریح کرد: ما چارهای نداریم جزء اینکه به سمت آبهای غیرمتعارف برویم. بنابراین اگر سدهای در حال مطالعه در استان تکمیل شود، از ۴۵۷ میلیون متر مکعب کمبود آب به ۲۲۸ میلیون متر مکعب کاهش خواهد یافت.
منبع:جهان کد خبر:۴۷۴۳۶۷ تاریخ انتشار : سه شنبه ۲۷ بهمن ۱۳۹۴ ساعت ۰۸:۲۷