مدیر زراعت سازمان جهاد کشاورزی استان زنجان گفت: کشاورزی حفاظتی یکی از راههای موثر برای برونرفت از بحران خشکسالی و مدیریت آب به شمار میرود که در طول سالهای اخیر، به جد تحت حمایت حوزه زراعت قرار گرفته است.
«فردین مرادیان» اظهار کرد: جایگزینی ارقامی از گندم که نیاز آبی کمتری دارند، یکی از مهمترین مواردی است که استان زنجان همراستا با سراسر کشور مورد توجه قرار داده است، از اینرو حدود سه سال است که زارعان به کشت گندم «پیشگام» رو آوردهاند و خوشبختانه امروزه ۶۰ درصد اراضی تحت کشت استان، به این رقم اختصاص دارد و امیدواریم با ترویج روزافزون کشت آن مواجه شویم.
این مسئول ادامه داد: علاوهبر این، توسعه کشت نشاعی محصولات زراعی به میزان قابل توجهی(دو نوبت) از مصرف آب در طول دوره داشت میکاهد و راهکار مفیدی در مواجهه با خشکسالی محسوب میشود. این در حالی است که تاکنون فقط کشت گوجهفرنگی از طریق نشاء انجام میشد، اما طی سالهای اخیر کاهو و هندوانه نیز جزو محصولاتی هستند که کشت نشائی آنها مورد توجه کشاورزان قرار گرفته و روند صعودی دارد.
وی همچنین با اشاره به توسعه آبیاری میکرو بهعنوان یکی از راهکارهای موثر برای مقابله با بحران آب، افزود: هدایت کشاورزان برای بهرهگیری از آبیاری میکرو در خصوص کشت پائیزه محصولات، یکی از برنامههای آتی حوزه زراعت سازمان جهاد کشاورزی بهشمار میرود، اما هنوز در مرحله آزمایشی بوده و به مرور زمان نیاز دارد. از همینرو، از آبیاری میکرو در کشت گندم و کلزا و نتایج حاصل از آن، در سه منطقه رجعین، کشت و صنعت خرمدره و مرکز تحقیقات خیرآباد استفاده شده و مقرر است بهار سال آینده مورد بازدید کشاورزان و مروجان روشهای نوین کشاورزی قرار گیرد.
در طول سال زراعی ۹۴-۹۳، جایگزینی گندم پیشگام با سایر ارقام پرمصرف به صرفهجویی ۳۲۴ متر مکعب آب در هکتار منجر شده است. این در حالی است که نتیجه گرایش به کشتهای نشائی محصولات زراعی در طول امسال نیز کاهش ۵۵۰ متر مکعب آب در هکتار بوده است.
منبع:ایسنا کد خبر:۹۴۱۱۲۶۱۶۴۳۵ تاریخ انتشار:دوشنبه ۲۶ بهمن ۱۳۹۴ – ۰۶:۵۲