تا سال ۲۰۴۰ دمای هوای کشور یک درجه سانتیگراد گرمتر می شود و این افزایش دما به معنی خارج از دسترس شدن ۱۳ میلیارد متر مکعب دیگر از منابع آبی کشور از طریق تبخیر است.
منابع آب کشور از جمله بخشهایی است که به طور جدی از تغییرات اقلیمی متاثر خواهد شد و حزوههای وسیعی از آن شامل منابع آبهای سطحی و زیرزمینی، سازههای آبی، شبکههای آب و فاضلاب، شبکههای آبرسانی شهری، ایستگاههای پمپاژ و سازههای مرتبط با بخش آب با پیامدهای قابل ملاحظهای روبرو خواهند بود.
براساس تحقیق دفتر طرح ملی تغییر آب و هوا در اثر این تغییرات امنیت سازههای آبی کشور با افزایش تعداد بارشهای سنگین و سیلآسا با ریسک بیشتری روبرو خواهد بود. همچنین سرانه ذخایر آبی کشور تا حدود ۱۳۰۰ مترمکعب کاهش خواهد یافت.
با افزایش یک درجه سانتی گراد دمای کشور، معادل ۱۳ میلیارد مترمکعب منابع آبی کشور از طریق تبخیر از دسترس خارج میشود و این تهدید بزرگی برای منابع روباز آبی کشور است.
رژیم کیمی و کیفی منابع آب سطحی و ذخایر برف و یخچال تغییر خواهد کرد و این امر منجر به افزایش رواناب در زمستان و کاهش آن در بهار خواهد شد.
رواناب در ۵ حوضه آبریز کشور افزایش و در ۳۰ حوضه کاهش خواهد یافت. بیشترین کاهش رواناب در حوضههای کرخه ۳۸ درصد و کارون ۳۶ درصد خواهد بود. رواناب حوضههای آبریز تالش و انزلی ۱۲ درصد افزایش خواهد یافت. در این بین استانهای خوزستان، فارس، چهارمحال و بختیاری، کهگیلویه و بویر احمد و اصفهان با بیشترین کاهش رواناب روبرو خواهند شد.
با توجه به اینکه ۹۰ درصد تولید برق آبی در حوضههای کارون و کرخه انجام میشود؛ با کاهش بارش و رواناب در این حوضهها، کاهش تولید نیروگاههای برق آبی در کشور در ۲۵ سال آتی قطعی است.
منبع:انتخاب کد خبر: ۲۵۲۴۱۸ تاریخ انتشار: ۲۵ بهمن ۱۳۹۴ – ۱۰:۰۱