حمید چیتچیان در مراسم رونمایی از طرحهای آبرسانی به شهرها و روستاها که با حضور رئیس سازمان مدیریت، رئیس هیأت عامل صندوق توسعه ملی، مدیران عامل برخی بانکها در سازمان مدیریت برگزار شد، اظهار داشت: در نتیجه تغییر اقلیم متوسط دمای کشور یک درجه افزایش یافته است. وی گفت: ضروریترین نیاز بخش آب مربوط به آب شرب بوده تأمین آن از حیث منبع و منابع مالی مورد نیاز دارای چالش جدی است. در حال حاضر در برخی مناطق با بیش از ۷۰۰ کیلومتر آبرسانی میکنیم.
وزیر نیرو افزود: در مشهد طرحهای مختلف کفایت نکرد و ناچار شدیم سد دوستی را با ۱۸۰ کیلومتر فاصله و هزار متر پمپاژ آب راهاندازی کنیم.
وزیر نیرو با تأکید براینکه تأمین منابع آب سختتر شده است، یادآور شد: هزینههای زیادی به کشور تحمیل میشود، پمپاژ آب یعنی این که هزینه مستمر انرژی برق داریم. مسئله جدید موضوع کیفیت آب به دلیل ورود آلایندههای صنعتی، فاضلاب شهری، کشاورزی بوده ناچاریم تصفیه آب بزنیم تا آرسنیک و نیترات آن حذف شود. ۲ سال گذشته در خود تهران حساسیتهایی وجود داشت و در فشار بودیم که حل شد.
به گفته چیتچیان هر متر مکعب آب شیرینکن در بندرعباس ۳ هزار تومان هزینه دارد و آن را ۳۰۰ تومان به مردم میدهیم. در کشور بیش از ۱۲۰ طرح آبرسانی در دست اجرا بوده و ۶۰ درصد هزینه مربوط به لولههای فولادی است.
وی از الزامات ورود به بخش آب را مشارکت بخش خصوصی دانست و عنوان کرد: این مشارکت نه از جنس تنها تأمین منابع مالی بلکه مدیریت و توانمندی اجرایی این نیاز است. همچنین مشارکت قوی بانکها برای تأمین منابع مورد نیاز لازم است و در سایه این همکاریها صنایع فولادی و اشتغال نیز فعال میشود.
منبع:صبا کد خبر:۱۳۹۴۱۱۱۹۰۰۱۳۷۴ تاریخ انتشار:۱۹ بهمن ۱۳۹۴ ۱۷:۴۵