برنامههای بخش آب در لایحه بودجه سال ۱۳۹۵ تحت فصول منابع آب، آب و فاضلاب و مدیریت پسابهای شهری، روستایی و صنعتی ارایه شده است که از منظر فصلبندی و برنامهها تا حدی با قوانین بودجه سالهای قبل متفاوت است.
مهمترین تفاوت آن با قوانین بودجه سالهای قبل ذکر برنامههای زیربخش آب و فاضلاب تحت یک فصل مستقل است. در لایحه بودجه سال ١٣٩۵، بخش آب در بین سایر بخشها پس از بخش حمل ونقل از بالاترین اعتبار تملک داراییهای سرمایهای برخوردار است. میزان بالای اعتبارات تملک داراییهای سرمایهای بخش آب که در لایحه بودجه سال ١٣٩۵ برابر با ۶٩ هزار و ٨۵۴ میلیارد و ٣٠ میلیون ریال (۲۰/۴ درصد کل اعتبارات تملک داراییهای سرمایهای فصول بودجه) است، بهدلیل حجم بالای سرمایهگذاری مخصوص به طرحهای این بخش است. اعتبارات تملک داراییهای سرمایهای بخش آب و فاضلاب در لایحه بودجه سال ١٣٩۵ برابر با ٢٢هزار و ٩٨٧ میلیارد و ٢٨٩ میلیون ریال و همچنین اعتبارات تملک داراییهای سرمایهای مربوط به بخش امور آب برابر با ۴۶ هزار و ٨١٧ میلیارد و ٣٢٧ میلیون ریال است. در بین برنامههای بخش آب در لایحه بودجه سال ١٣٩۵ بهترتیب برنامههای عرضه آب، تامین آب، توسعه تاسیسات فاضلاب و بازچرخانی آب و ارایه خدمات آب شهری و روستایی از بیشترین اعتبار تملک داراییهای سرمایهای برخوردارند.
بخش آب شامل زیربخشهای آب و فاضالب و امور آب است که بهدلیل ارتباط مستقیم با پروژههای عمرانی کشور و از طرف دیگر بهدلیل حجم بالای سرمایهگذاریها در این رابطه، در بین فصول بودجه از اعتبار تملک داراییهای سرمایهای بالایی برخوردار است. بهطوری که مجموع اعتبارات تملک داراییهای سرمایهای ملی و استانی آن در لایحه بودجه سال ١٣٩۵ برابر با ۶٩ هزار و ٨۵۴ میلیارد و ٣٠میلیون ریال است که این مقدار در حدود ۲۰/۴درصد کل اعتبارات تملک داراییهای سرمایهای ملی و استانی لایحه بودجه سال ١٣٩۵ است. برخلاف اعتبارات تملک داراییهای سرمایهای، بخش آب در لایحه بودجه سال ١٣٩۵ از اعتبارات هزینهای بسیار اندکی نسبت به سایر فصول دیگر برخوردار است.