لطف الله ضیایی در خصوص مشکلات اجرای این طرح از طریق لوله، با اشاره به صحبت هایی که مدتی است بر سر پروزه بهشت آباد می شود، اظهار کرد: براساس این صحبت ها تونل اجرا نمی شود اما طرح انتقال آب بهشت آباد به فلات مرکزی به قوت باقیست با این تفاوت که به صورت خط لوله و پمپاژ اجرایی خواهد شد.
وی در خصوص مشکلات اجرای این طرح از طریق لوله، گفت: بیشتر کارشناسان معتقدند زمانی که می توان آب را به صورت ثقلی و با پای خودش و بدون صرف هزینه به حوضه زاینده رود منتقل کنیم گزینه ای که پمپاژ و هزینه های بهره برداری و صرف انرژی زیادی می خواهد توجیه اقتصادی ندارد.
به گفته این کارشناس آب، با وجود این ایرادات، اگر وزارت نیرو خط لوله را مصوب کرده ناچار به تمکین این تصمیم و قانون هستیم.
وی در خصوص سهم بری بیشتر یزد نسبت به اصفهان از طرح بهشت آباد، توضیح می دهد: براساس طرح بهشت آباد سهم اصفهان ۲۵۰ میلیون متر مکعب است؛ براساس تصمیم وزارت نیرو بعد از بهره برداری از این طرح ۹۸ میلیون مترمکعب آب انتقالی از اصفهان به یزد، قطع و به حوضه زاینده رود بازمی گردد با این وجود از طرح بهشت آباد ۱۵۲ میلیون مترمکعب سهم اصفهان خواهد شد.
ضیایی با بیان اینکه بهشت آباد طرح انتقال آب به حوضه زاینده رود نیست بلکه طرح انتقال آب به فلات مرکزی ایران است، تاکید می کند: سهم حوضه زاینده رود ۲۵۰ میلیون مترمکعب است که هدف آن تامین تعهدات و تخصیصات دولت به استان چهارمحال و بختیاری است.
به گفته وی دولت ۲۳۷ میلیون مترمکعب آب به چهارمحال و بختیاری تخصیص داده که پیش بینی می شود از بهشت آباد تامین شود و در حال حاضر پیش از بهره برداری از این طرح، این میزان در حال برداشت است.
عضو سابق کمیته آب اتاق بازرگانی اصفهان در خصوص بحران حوضه زاینده رود، بیان کرد: اگر مصوبات شورای عالی آب و شورای هماهنگی حوضه زاینده رود عینا اجرایی شود بحران این حوضه در استان اصفهان برطرف می شود.
وی افزود: براساس این مصوبات تاکید شده یک میلیارد و ۱۳۸ میلیون مترمکعب مجموع آبدهی طبیعی زاینده رود و تونل اول کوهرنگ متعلق به حق آبه داران، سهم آبه بران و حق آبه محیط زیست تالاب گاوخونی است.
به اعتقاد ضیایی، علت بحران زاینده رود، عدم اجرای مصوبات و مقررات شورای عالی آب است و حجم آب طرح بهشت آباد برای تامین ۲۳۷ میلیون مترمکعب، نیاز آبی چهارمحال و بختیاری است.
وی تاکید کرد: هدف طرح بهشت آباد تامین کمبود آب حوضه زاینده رود و تخصیص های دولت در استان چهارمحال و بختیاری است.
گفتنی است؛ حمید چیت چیان وزیر نیرو در مصاحبه اخیر خود اعلام کرد “تونل بهشت آباد مطلقا اجرا نمیشود، کار متوقف شده و هیچ وقت هم اجرا نخواهد شد”!
از سوی دیگر استاندار اصفهان در واکنش به گفته وزیر نیرو، با رد تمام گمانه زنی ها مربوط به توقف طرح انتقال آب از سد بهشت آباد به فلات مرکزی ایرات، گفت: اتمام طرح بهشت آباد حدود ۵ میلیارد دلارهزینه دارد این طرح طبق وعده دولت با جدیت و قوت درحال انجام است.
رسول زرگرپور بیان کرد: وزارت نیرو نه تنها از اجرای این طرح منصرف نشده، بلکه وزیر و معاون وی، این طرح را جزو اولویت ها اعلام کرده اند.
به گفته استاندار اصفهان، هدف این طرح، تأمین آب شرب بر اساس پیش بینی جمعیتی برای استان های اصفهان، کرمان و یزد است و برای تأمین آب کشاورزی، صنعت و دیگر بخش ها نیست.
وی تصریح کرد: حجم آب انتقالی این طرح، در مجموع ۵۸۰ میلیون متر مکعب خواهد بود که ۲۵۰ میلیون مترمکعب آن برای اصفهان، ۱۸۰ میلیون متر مکعب برای کرمان و ۱۵۰ میلیون متر مکعب برای یزد اختصاص خواهد یافت و این ارقام به صورت مصوبه قانونی ابلاغ شده است.
منبع:قدس آنلاین کد خبر:۳۴۷۲۴۷ تاریخ انتشار: ۱۳۹۴/۱۱/۱۸ – ۱۰:۳۶