وزیر نیرو گفت: برای حل معضلات مرتبط با حوزه آب و برق باید شرایط جهت افزایش سهم مشارکت مردم در تامین این هزینه ها فراهم شود.
حمید چیت چیان با حضور در بیست و چهارمین اجلاس رسمی شورای عالی استان ها تصریح کرد: در صنعت آب و برق با عدم توازن در درآمدها و هزینه ها مواجه هستیم.
وی افزود: هر متر مکعب آب در شهرها و روستاها حدود هزار تومان هزینه دارد، اما؛ از شهروندان به ازای هر متر مکعب تنها ۴۰۰ تومان دریافت می شود.
وزیر نیرو با اشاره به سهم بالای این وزارتخانه در پرداخت هزینه برق مصرفی شهروندان خاطرنشان کرد: به ازای هر کیلو وات برق ۱۰۰ تومان پرداخت می شود که شهروندان تنها ۶۰ تومان این هزینه را پرداخت می کنند. چیت چیان با تاکید بر اجرای کند پروژه های عمرانی در حوزه آب اظهار کرد: در سال جاری به ۵۳۰۰ روستا با تانکر آب رسانی شد و اگر شرایط فراهم بود پروژه های جدیدی را احداث می کردیم تا این مشکلات کمتر شوند.
وی رشد شهرنشینی را یکی دیگر از مشکلات وزارت نیرو دانست و بیان کرد: با رشد شهرنشینی با کمبود منابع محلی آب مواجه شده ایم و مجبور هستیم در برخی از مناطق آب را از نقاط دور برای استفاده مردم بیاوریم.
وزیر نیرو در خصوص فرسودگی بسیاری از لوله های آب در مناطق شهری و روستایی اذعان کرد: متاسفانه در برخی از شهرها و روستاها لوله کشی های آب متعلق به ۵۰ سال گذشته است و باید هر چه سریع تر در این بخش نوسازی صورت گیرد.
وی با ارائه آماری در رابطه با میزان پوشش فاضلاب شهری گفت: در حال حاضر ۴۲ درصد جمعیت شهرها تحت پوشش شبکه فاضلاب هستند و این شبکه هزینه های زیادی را برای این وزارتخانه به همراه دارد.
چیت چیان خواستار افزایش مشارکت های مردم در پرداخت هزینه ها شد و خاطرنشان کرد: برای حل بحران های موجود در حوزه آب و برق، باید بپذیریم که سهم مشارکت های مردمی در این حوزه افزایش یابد.
وی با اشاره به سیلاب های اخیر در سراسر کشور تصریح کرد: هم اکنون در برخی از موارد شاهد هستیم که در مسیر رودخانه ها بازارچه های محلی ساخته شده و مسائلی از این قبیل سبب کاهش ظرفیت رودخانه ها می شود.
وی با ارائه راهکاری در رابطه با آب یاری فضای سبز شهری گفت: باید در آبیاری فضای سبز از فاضلاب های تصفیه شده استفاده کرد و اکنون در وزارت نیرو برای تمام مناطق شهری و روستایی فاضلاب تصفیه شده در نظر گرفته ایم.
وی با اشاره به متوسط آب موجود در کشور گفت: در سال های گذشته متوسط آب موجود در کشور ۱۳۰ میلیارد متر مکعب بود که این رقم اکنون به ۸۰٫۵ میلیارد متر مکعب رسیده است.
منبع:قطره کد خبر:۱۶۸۶۰ تاریخ انتشار:پنجشنبه ۸ بهمن ۱۳۹۴ – ۱۰:۲۵