مدیر آب و خاک سازمان جهاد کشاورزی خراسانجنوبی گفت: در سالهای گذشته از ۶۲۵۰ رشته قنات موجود در استان حدود ۶۰۰ میلیون مترمکعب آب استحصال میشد که در حال حاضر این رقم به نصف کاهش یافته است.
علی شفیعی اظهار کرد: با توجه به کم آبی و خشکسالیهای ۱۷ ساله، ۲۰ درصد از قناتهای استان دچار کاهش شدید آبدهی شده به گونهای که کارایی برای کشاورزی ندارند.
وی افزود: از سال ۸۳ تا ابتدای سال ۹۳، ۲ هزار و ۱۷۶ رشته قنات بازسازی و مرمت شده و در سال گذشته نیز قنات مرمت و بازسازی شده ۲۵۰ رشته بوده است. در سالهای گذشته از ۶ هزار و ۲۵۰ رشته قنات موجود در استان حدود ۶۰۰ میلیون مترمکعب آب استحصال میشد که در حال حاضر این رقم به نصف کاهش یافته است.
شفیعی ادامه داد: در حال حاضر در استان از ۱۱ هزار و ۷۴۰ منبع آبی موجود حدود یک میلیارد و ۲۰۰ میلیون مترمکعب آب استحصال میشود.
وی، قناتها را جزء سرمایههای استان دانست و تاکید کرد: همه وظیفه داریم تا در نگهداری و پایداری این منابع تلاش کنیم.
مدیر آب و خاک سازمان جهادکشاورزی خراسانجنوبی خاطرنشان کرد: بهترین روش برای مقابله با خشکسالی و استفاده بهینه از منابع آبی موجود تجهیز زمینهای کشاورزی و باغی به سیستمهای نوین آبیاری است. از سال گذشته تاکنون برای ۱۲ هزار و ۵۰۰ هکتار به منظور اجرای طرح نوین آبیاری در سامانه ثبت نام شده که در حال مطالعه و آماده اجراست.
وی ادامه داد: مطالعات ۲ هزار و ۴۰۰ کیلومتر در طرح انتقال آب به اراضی کشاورزی آماده شده که در مجموع برای اجرای این طرحها ۲۰۰ میلیارد تومان اعتبار نیاز است. در سال ۹۲ از محل اعتبارات ابلاغی حوزه آب و خاک جهاد کشاورزی، ۶ میلیارد تومان آن تخصیص یافته و در سال گذشته تخصیص این اعتبارات به ۲۳ میلیارد تومان افزایش داشته است.
شفیعی افزود: ۳۸ میلیارد تومان برای اجرای طرح نوین آبیاری در اراضی استان در سال گذشته ابلاغ شده که از این میزان ۹ میلیارد تومان تخصیص یافته است. در سال جاری اعتبارات ابلاغی اجرای طرح نوین آبیاری در استان به ۵۸ میلیارد تومان افزایش یافته که تاکنون از این میزان ۳۱ میلیارد و ۷۰۰ میلیون تومان تخصیص یافته است.
وی تصریح کرد: در بررسی مطالعات ۱۰۰ نمونه تجهیز مزارع و باغات به سیستمهای نوین آبیاری، راندمان آبیاری تا میزان ۴۱ درصد افزایش یافته است.
شفیعی اظهار کرد: کشاورزان در قبال اجرای طرح آبیاری قطرهای نباید سطح زیرکشت اراضی را افزایش دهند و تاکنون ۶۰ درصد بهرهبرداران افزایش سطح زیرکشت نداشتهاند. با توجه به اینکه ۴۰ درصد اشتغال مردم از بخش کشاورزی تامین میشود، تغییر الگوی کشت کار درستی نبوده بلکه باید مدیریت کشت تغییر کند.
منبع:ایسنا کد خبر:۹۴۱۱۰۴۰۲۱۲۸ تاریخ انتشار:یکشنبه ۴ بهمن ۱۳۹۴ – ۱۵:۴۱