معاون امور عمرانی استانداری خوزستان گفت: نحوه مصرف در بخشهای مختلف از کشاورزی و صنعت تا مصارف خانگی بهگونهای نیست که ما را بهسوی مصرف بهینه از آب سوق دهد بلکه کماکان از آب در تمام بخشها بهصورت نادرست استفاده میشود.
احمد سیاحی در دهمین سمینار بینالمللی مهندسی رودخانه که امروز، ۲۹ دیماه در اهواز برگزار شد، اظهار کرد: باید به بهترین نحو از رودخانهها استفاده کنیم و به کمک بخش خصوصی و دولت اثرات مخرب در رودخانهها را کاهش دهیم.
وی افزود: نگاه به مسائل آبی در گذشته مربوط به موضوعات آب شستگی و ضرر و زیان رودخانهها در از بین بردن اراضی بود؛ همچنین علاوه بر اینها خسارات جانی و مالی که در ارتباط با سیلابها اتفاق میافتاد، بسیار حائز اهمیت بود.
سیاحی تصریح کرد: امروزه انتظارات از بحث سمینار مهندسی رودخانه بسیار بالا است زیرا نگاه باید بهگونهای باشد تا مسائل و مشکلات رودخانهها در استانهایی که از این نعمت بهره میبرند را حل کند.
وی بیان کرد: اکثر مسئولین ملی و دولتی و مردم در رابطه با رودخانههایی که در گذشته پرآب بودهاند و امروزه با کاهش آب مواجه شدهاند، حساس هستند اما به این باور نرسیدهاند که ما کمبود آبداریم و خشکسالی یکی از مسائل جدی و اساسی کشور است.
معاون امور عمرانی استاندار خوزستان گفت: میزان آب موجود در رودخانهها در گذشته حدود ۸۶ میلیارد مترمکعب بوده اما آخرین آمار ارائهشده از آب موجود در رودخانهها، حدود ۴۲ میلیارد مترمکعب بوده است که این مساله نشاندهنده کاهش ۵۰ درصدی آورد رودخانهها است.
در ادامه مهدی قمشی، مشاور استاندار خوزستان در امور آب در این سمینار اظهار کرد: درگذشته تعداد مقالات محدود و بیشتر ترجمه و گردآوریهای علمی از خارج از کشور بوده است؛ در صورتی که اخیراً سطح مقالاتی که در سمینار مهندسی رودخانهها ارائه میشود، مقالههایی هستند که در ژورنالهای داخلی و خارجی قابل چاپ و ارائه هستند. اکنون موضوعات جدیدی از جمله تغییر اقلیم، محیطزیست و آلایندهها، بهکارگیری مدلهای ریاضی و علوم GIS، انتقال بینحوزهای و مدیریت بحران و توسعه پایدار مطرح هستند که این موارد در زمینه مهندسی رودخانه در ۲۵ سال گذشته شناخته نشده بودند.
وی افزود: در گذشته کارهای مهندسی رودخانه در حد صفر بوده است اما اکنون کارهای مهندسی، سازماندهی و بهسازی رودخانهها توسط متخصصان داخلی در حال انجام است. باید قبول کنیم در مدیریت صحیح منابع آب و استفاده بهینه از آب مشکل داریم و همچنین مشکلات زیستمحیطی وجود دارد که بسیاری از آنها حل نشده است.
وی اظهار کرد: مشکلاتی در بحث سدها مانند سد گتوند و کمبود آب تالابها وجود دارد که همه آنها نیاز به بررسی و مطالعات دارند.
وی گفت: هماهنگی بین مدیران بخش آب و متخصصان باید بیشتر باشد و برای استفاده درست از آبهای شیرین بر مبنای توسعه پایدار و زیست محیطی برنامه ریزی شود و همچنین باید به رشته مهندسی آب بیشتر توجه شود و گرایش های این رشته را از یکدیگر مستقل کنیم.
مشاور استاندار خوزستان در امور آبعتوان کرد: در کل تعداد مقالات این سمینار ۵۰۸ مقاله است که مقالات پدیرفته شده ۳۷۱ مقاله بوده است.
همچنین غلامحسین خواجه، رییس دانشگاه شهید چمران اهواز و رییس سمینار مهندسی رودخانه با اشاره به شصتمین سالگرد تاسیس دانشگاه شهید چمران اهواز اظهار کرد: این دانشگاه یکی از بزرگترین و قدیمیترین دانشگاههای منطقه جنوب و جنوب غرب کشور و محور توسعه آموزش عالی در خوزستان است.
وی افزود: این دانشگاه دارای ۱۰ مرکز تحقیقاتی در حوزههای مختلف نظیر گاز، حفاری و نفت است و در این زمینهها تلاشهای فراوانی برای توسعه استان انجام داده است.
خواجه با اشاره به برگزاری سمینار مهندسی رودخانه در این دانشگاه تصریح کرد: این کنفرانس به همت دانشگاه شهید چمران، دانشکده علوم آب و سازمان آب و برق استان برگزار شده است که امیدواریم تاثیر مطلوبی در توسعه استان و حل مشکلات استان داشته باشد.
وی ادامه داد: امیدواریم برگزاری این سمینارها بتواند مشکلی از مشکلات استان و کشور را حل کند و نتایج این سمینارها به کمک مدیران بیاید تا در تصمیمگیریها بتوانند به خوبی عمل کنند.
منبع:ایسنا کد خبر:۹۴۱۰۲۹۱۷۹۳۳ تاریخ انتشار:سهشنبه ۲۹ دی ۱۳۹۴ – ۱۷:۳۶