رحیم میدانی با تاکید بر اینکه در زمینه احیا و تعادل بخشی آبهای زیرزمینی نیازمند سرعت عمل هستیم،گفت:وزارت نیرو به عنوان متولی اصلی منابع آب کشور، به طور طبیعی دغدغه بیشتری دارد اما باید اذعان کرد که در گذشته آن طوری که باید بر روی برخی الزامات مدیریت منابع آب تمرکز داشته باشیم، نداشتیم؛ چرا که بیشتر به فعالیتهای سازهای و سدسازی بها دادیم.
وی افزود: اقدامات صورت گرفته پیش از انقلاب و مجموعه تلاشهایی که پس از انقلاب اسلامی صورت گرفته در نهایت به اینجا رسیده است که ایران با بحران آب مواجه است. اگر همه بپذیریم که بحران آب اتفاق افتاده است، باید چارهای نیز برای خروج از آن پیدا کنیم و مقصر دانستن یک یا دو دستگاه در این بحران ما را به جایی نمی رساند.
*دستگاه متولی قادر نخواهد بود تا مساله آب را حل کند
میدانی تاکید کرد: امروز در تمام دنیا یک دستگاه به عنوان متولی قادر نخواهد بود تا مساله آب را حل کند و اگر همین قوانین موجود کشور در کشوری مانند ژاپن اجرا می شد قطعا میتوانست به بهترین نحو کشور اداره شود.
وی ادامه داد: با این قوانین می توان کشور را نجات داد. در حالت کلی باید آب را در کشور مدیریت کرد که در ادبیات امروز، تعریف بسیار جامعی دارد و عبارتی کاملا شناخته شده است. یکی از اصول مدیریت منابع آب کارآمد، مشارکت فراگیر در همه سطوح اعم از بهره برداران و تمامی نهادهای دولتی و غیردولتی است.
* نگران وضعیت آب کشور هستیم
میدانی با اشاره به اینکه ما به عنوان همکاران آب، نگران وضعیت آب کشور هستیم و کشور در مسیر توسعه خود نیازمند تامین آب مطمئن و باکیفیت در زمان و مکان مورد نیاز است،افزود: در زمینه مدیریت منابع آب، نیاز به نصب ادوات اندازهگیری منابع آب داریم که در گذشته به آن توجه نشده است، اما وزارت نیرو به ویژه در بودجه سال ۹۴ و ۹۵ نگاه ویژهای به این مساله کرده و همه الزامات را در این زمینه فراهم کرده است.
میدانی تصریح کرد: منابع آب زیرزمینی باید نیمی از نیازهای کشور را تامین کند در حالیکه این منابع در مسیر نابودی قرار گرفته است و وقتی سفره های زیرزمینی از آب خالی شود، زمین نشست می کند و این نشانه وقوع یک بحران است.
وی تاکید کرد: حتی اگر امروز دیر باشد اما راهی غیر از این نیست که با مشارکت همگانی از همین الان شروع و رویه های غلط گذشته را اصلاح کنیم. در این مسیر و امر مهم ملی، همه بخش ها باید مشارکت و همکاری کنند.
میدانی با بیان اینکه کشور ما کشور کم آبی است و میانگین بارشها یک سوم میانگین بارشهای جهانی است،خاطر نشان کرد: این یک سوم بارش جهانی نیز در شرایطی است که ۷۵ درصد از مساحت کشور در یک اقلیم خشک و نیمه خشک قرار دارد. از طرف دیگر بیشتر مراکز جمعیتی کشور نیز در مناطق کم آب قرار گرفته و بنابراین ما چاره ای نداریم تا این مهد تمدن را با همین میزان آب مدیریت نماییم.
منبع:خبرگزاری فارس کد خبر:۱۳۹۴۱۰۲۷۰۰۰۴۹۲ تاریخ انتشار:۹۴/۱۰/۲۷ – ۱۱:۲۱