مدیرعامل شرکت آب منطقهای بوشهر گفت: سالانه ۹۳۰ میلیون متر مکعب آب از سفرههای زیر زمینی استان بوشهر برداشت که ۸۷ درصد آن در بخش کشاورزی مصرف میشود.
شاهپور رجائی صبح امروز در نشست کمیته راهبردی آب استان بوشهر با تاکید بر افزایش بهرهوری در مصرف آب اظهار داشت: پاسخگویی به تقاضاهای جدید آب میسر نیست و تنها راه توسعه بخش کشاورزی افزایش بهرهوری در مصرف آب است.
وی استفاده از روشهای نوین آبیاری و گسترش کشاورزی صنعتی و دانش بنیان را مورد تاکید قرار داد و بیان کرد: با استفاده از فناوریهای نوین آبیاری میتوان با کاهش مصرف آب، حتی میزان تولید محصول را افزایش داد.
مدیرعامل شرکت آب منطقهای بوشهر با بیان اینکه در سالهای اخیر خشکسالیها صدمات جبرانناپذیری به منابع آبی استان بوشهر وارد کرده است افزود: این خشکسالیها سبب شده تمام دشتهای این استان ممنوعه شود بهگونهای که امکان برداشت از سفرههای زیر زمینی دشتها نیست.
رجایی با بیان اینکه ۹۳۰ میلیون متر مکعب آب از سفرههای زیر زمینی استان بوشهر برداشت میشود گفت: سالانه ۹۳۰ میلیون متر مکعب آب از سفرههای زیر زمینی استان بوشهر برداشت که ۸۷ درصد آن در بخش کشاورزی مصرف میشود.
وی گفت: نیاز به مصرف آب بهصورت مستمر افزایش یافته و سرانه آب تجدیدپذیر به کمتر از یکهزار و ۵۰۰ مترمکعب رسیده که طبق تمام معیارها هم اکنون استان بوشهر در شرایط بحران آب قرار گرفته است.
مدیر عامل شرکت آب منطقهای بوشهربا تاکید بر توجه به مدیریت مصرف آب خاطرنشان کرد: با اتکا به مدیریت مصرف آب میتوان به نیازهای خود پاسخ داد که در این راستا عمدهترین مشکل این است که در مدیریت مصرف گامهای اساسی برداشته نشده است.
رجائی عمده مصرف آب را در بخش کشاورزی عنوان کرد و افزود: هماکنون با شیوههای نوین آبیاری میتوان مصرف آب را تا حد زیادی کاهش و میزان محصول را افزایش داد تا بهرهوری مناسبی در این زمینه حاصل شود.
مدیر عامل شرکت آب منطقهای بوشهر خاطرنشان کرد: اگر در مورد مدیریت آبهای زیرزمینی تعلل شود، ممکن است تمام آبخوانها در دشتهای بحرانی از بین برود و امکان بازیابی سفرههای زیرزمینی میسر نباشد.
رجائی با تاکید بر تشکیل بازار آب در استان بوشهر گفت: تسلط به آمار و اطلاعات، تعصب به کار حرفهای، تمرکز بر روی تشکلهای آب، اجرای برنامه تحویل حجمی آب و نصب دستگاههای پایش آب، تشکیل بازار آب، بازنگری سند ملی آب، اطلاعرسانی در مجامع تخصصی قبل از ایجاد سوال از برنامههای مهم درراستای مقابله با بحران کمآبی است.
وی ساماندهی چاههای غیر مجاز، تغذیه مصنوعی، آبیاری مدرن، فرهنگسازی، نقشه راه روشن و ضرورت کار با همدیگر از راهکارهای اساسی دانست.
منبع:تسنیم کد خبر:۹۷۲۱۲۸ تاریخ انتشار: ۲۶ دی ۱۳۹۴ – ۰۹:۳۲