مدیر باغبانی سازمان جهاد کشاورزی استان زنجان گفت: در کشت هیدروپونیک، به شخم و آبیاری نیازی نیست و مصرف آب بهصورت چشمگیری کاهش مییابد.
«بهنام اوجاقلو» اظهار کرد: در این نوع از کشت، متخصصان نیازهای غذایی گیاه را اندازهگیری کرده و به آب اضافه میکنند. این در حالی است که با افزودن عناصر ماکرو و میکرو و مواد بیاثر مانند پرلیت، عملاً نیاز به خاک منتفی میشود. البته باید در نظر داشته باشیم که کشت هیدروپونیک بهصورت دو سیستم باز و بسته انجام میگیرد و قدیمیترین روش آن نیز کاشت گیاه در بسترهایی از جنس کاه است.
این مسئول ادامه داد: در کشت هیدروپونیک، ضدعفونی کردن محیط رشد بسیار ساده و با کمترین هزینه انجام میگیرد، چون محلول غذایی بهصورت مایع بوده و بهراحتی کنترل میشود. همچنین با توجه به اینکه کنترل شرایط محیطی مثل نور، دما، رطوبت و ترکیبات هوا در کشت هیدروپونیک بسیار آسانتر از کشتهای معمول است میتوان از این نوع کشت در مناطقی که خاک مناسبی وجود ندارد و سطح بیماریهای گیاهی بالاست بهره برد.
وی افزود: مهمترین عیب این روش نیاز به سرمایهگذاری بالاست و همه سیستمها باید اتوماتیک باشد. همچنین ممکن است آلودگی موجود در آبهای زیرزمینی نیز با محلول غذایی ترکیب شود که البته چنین مشکلی مختص سیستم کشت باز است. در واقع اگر از سیستم باز استفاده کنیم عناصر شیمیایی فقط یک بار در دسترس گیاه قرار میگیرد و سپس از طریق سوراخهای تعبیهشده در پائین بسترهای کشت خارج میشود.
اوجاقلو خاطرنشان کرد: هیدروپونیک یکی از روشهای متداول کشت علوفه است که در قبال خشکسالیهای پی در پی کشور توصیه میشود. در واقع کاهش سطح زیرکشت، کاهش هزینههای داشت، کاهش مصرف کود و آب، کاهش هزینههای خوراک دام، همچنین افزایش محصولات دامی از مزایای شاخص کشت علوفه هیدروپونیک بشمار میرود.
منبع:ایسنا کد خبر:۹۴۱۰۲۳۱۳۲۲۶ تاریخ انتشار:چهارشنبه ۲۳ دی ۱۳۹۴ – ۰۴:۱۷