در هفته گذشته با ۱۸ ساعت بارش به اندازه مصرف یکسال آب در سدهای استقلال، شمیل و نیان ذخیره شد و بارندگیها سد سیمره را آماده بهرهبرداری کرد.
محمد حاج رسولی ها با اعلام اینکه میانگین بارش در سال آبی جاری به ۱۱۵ میلی متر رسید، گفت: این میزان نسبت به زمان مشابه پارسال و میانگین درازمدت شرایط مطلوب تری دارد.
مشاور وزیر نیرو با اشاره به اینکه حدود ۲۸ میلی متر نسبت به میانگین درازمدت و ۳۲ میلی متر نسبت به پارسال افزایش بارش ثبت شده است، اظهارداشت: شرایط فعلی بارش نسبت به نرمال بهتر است و اگرچه هر سال ۵۰ درصد بارشها در زمستان اتفاق می افتد و این رقم تعیین کننده است اما تا امروز شرایط بارش در کشور مناسب بود.
وی، میزان و پراکنش بارش را از ابتدای سال آبی جاری تاکنون مناسب دانست و افزود: پارسال علاوه بر ۱۸ درصد کاهش بارش، پراکنش بارش نیز مناسب نبود و به طور مثال در حوضه آبریز خلیج فارس و دریای عمان کاهش ۳۸ درصدی بارش ثبت شد در حالی که در این حوضه ۵۰ درصد سدهای کشور قرار گرفته است.
حاج رسولی ها به میزان بارش در هفته گذشته در استان هرمزگان اشاره کرد و گفت: سد استقلال، شمیل و نیان که از نظر تأمین آب هرمزگان نقش استراتژیک دارند در طول ۱۸ ساعت بارش به اندازه آب مصرفی یکسال ذخیره کرد که اگر این سدها نبودند این مقدار بارش وارد خلیج فارس می شد.
وی، میزان ورودی آب به مخازن سدهای کشور را از ابتدای سال آبی جاری تاکنون حدود ۹ میلیارد مترمکعب آب عنوان کرد و گفت: در حوضه خلیج فارس و دریای عمان بارشها به گونه ای تأثیرگذار بود که سد سیمره که در دو سال اخیر به طور کامل آبگیری نشده بود، آبگیری شد و تا حدود یکماه دیگر آماده بهره برداری است.
این مقام مسئول در وزارت نیرو ادامه داد: با به مدار آمدن سد و نیروگاه سیمره در تابستان این سد به کمک سایر سدهای برق آبی می آید. وی، میزان فعلی آب ذخیره شده پشت سدهای کشور را ۲۵ میلیارد مترمکعب اعلام کرد.
حاج رسولی ها در زمینه وضع طرح تعادل بخشی آب های زیرزمینی نیز گفت: اعتبار خوبی برای کارهای غیرسازه ای در دولت یازدهم تعیین شده و طرح تعادل بخشی نیز متوسط طرحهای عمرانی کشور تاکنون تخصیص گرفته که حدود ۳۹ درصد است.
وی، تقویت گروه های گشت و بازرسی، کنتورهای هوشمند و مسدود کردن چاه های غیرمجاز را برای تعادل بخشی سفره های آب زیرزمینی مؤثر دانست که به شدت پیگیری می شود.
این مقام مسئول در وزارت نیرو ابراز امیدواری کرد در برنامه ششم توسعه با اقدامات انجام شده در زمینه تعادل بخشی آب های زیرزمینی سالانه ۵ میلیارد مترمکعب کمتر از آبهای زیرزمینی برداشت شود تا در افق ۲۰ ساله نقصان به وجود آمده در آبهای زیرزمینی جبران شود.
منبع:الف کد خبر:۳۲۳۲۱۳ تاریخ انتشار : شنبه ۱۹ دی ۱۳۹۴ ساعت ۱۰:۴۵