یک عضو هیاترئیسه کمیسیون کشاورزی مجلس شورای اسلامی با اشاره به تفکیک آب شرب و آب بهداشتی گفت که این امر در شهرکهای جدید قابل عملیاتی شدن است.
محمدتقی توکلی خاطرنشان کرد: یکی از طرحهایی که بسیار گران است، ایجاد شبکههای تامین آب به خصوص شبکههای آب شهری است چرا که باید خیلی از تاسیسات شهری مثل خیابانها و سایر موانع را به هم بریزند. این مساله هم از نظر زمانی و هم از نظر ریالی، هزینهبر است.
او ادامه داد: شبکههایی که از گذشته ایجاد شدهاند هزاران میلیارد سرمایهگذاری شدند، اگر بخواهیم اینها را جایگزین کنیم باید به همین میزان سرمایهگذاری داشته باشیم و بخش خصوصی یا دولت ورود پیدا کنند، از آنجایی که منابع در کشور محدود است انجام این کار شدنی هست اما در درازمدت.
این عضو کمیسیون کشاورزی افزود: سیاستهایی که میگذارند بر این اساس است که در جاهایی که جدید است، بر مبنای این سیستم پیش برویم یعنی آب شرب و بهداشتی را از هم جدا کنیم. این امر برای شهرکهای جدید عملیاتی است. در مناطقی که در کیفیت آب مشکل داریم، نباید آب شرب را در مصارف بهداشتی استفاده کنیم؛ باید حتما جداسازی کنیم.
توکلی تاکید کرد: جداسازی هم حتما به این معنا نیست که شبکه بزنند؛ میتوانند ایستگاههای توزیع راهاندازی کنند، یعنی تولید به صورت بسته بندی باشد؛ به این صورت که آبی که در شبکه است، آب بهداشتی باشد و برای آب آشامیدنی از یک گزینه دیگر استفاده شود، مثلا در قم آب را با تانکرهای کوچک درسطح محلات توزیع میکردند.
او با اشاره به استفاده از ظرفیت بخش خصوصی در این زمینه گفت: شاید بخش خصوصی آمادگی داشته باشد که آب را توزیع کند و بابت آن، پول دریافت کند. البته این کار باید با نظارت انجام شود نه اینکه به حال خود رها شود.
منبع:ایسنا کد خبر:۹۴۱۰۱۵۰۸۳۶۹ تاریخ انتشار:سهشنبه ۱۵ دی ۱۳۹۴ – ۱۱:۱۰