مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان اصفهان اظهار داشت: صنعت آب و فاضلاب از سال ۴۴ در اصفهان ایجاد شده و این استان اولین استانی است که صنعت آب و فاضلاب در آن شکل گرفته است.
هاشم امینی در نشست خبری هفتمین نمایشگاه صنعت آب و تأسیسات آب و فاضلاب در اصفهان افزود: صنعت آب و فاضلاب امسال وارد پنجاهمین سال تأسیس خود در اصفهان میشود که البته به دلیل همین قدمت، ما با مشکل فرسودگی تأسیسات آب در اصفهان مواجهیم.
وی ادامه داد: در این نمایشگاه به دنبال تکنولوژیهای جدید برای رفع بحران آب هستیم و انتظار داریم با استفاده از ابداعات، اختراعات و تولیدات جدیدی که در این حوزه صورت گرفته است، بخشی از دغدغههای مدیریت مصرف برطرف شود.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان اصفهان افزود: نمایشگاه یک ابزار فرهنگسازی و یک مجرای تبادل اطلاعاتی است. به همین دلیل تأکید کردم که همه کارشناسان و مدیران سازمان از این نمایشگاه بازدید داشته و رایزنی با تولیدکنندگان را به صورت جدی دنبال کنند.
وی به استفاده از فاینانس چینی به ارزش ۱۷۰ میلیارد تومان به دلیل کمبود اعتبارات دولتی و به منظور بهبود شبکههای فاضلابی شهر اصفهان اشاره کرد و افزود: چهار سال پیش، قولی مبنی بر ترمیم شبکه فاضلاب استان دادم اما متأسفانه در این سالها هیچ خبری از اعتبارات دولتی نشد و ما به استفاده از فاینانس روی آوردیم. امینی اعلام کرد: شرکت چینی در دو قسط این اعتبار را پرداخته و اجرای عملیات را شروع کرد که قسط اول تکمیل و قسط دوم نیز پیش پرداخت شده و در حال حاضر در حال انجام طراحی شبکه به سر میبرد. وی به کمبود اعتبارات دولتی در این زمینه اشاره داشت و افزود: این اعتبارات به قدری محدود است که فقط به هزار متر لوله گذاری میرسد و اصلاح شبکه آب و فاضلاب اصفهان را نمیتوان بیش از این معطل گذاشت.
مدیرعامل آب و فاضلاب استان اصفهان در خصوص منبع دوم استراتژیک آب شرب اصفهان گفت: برای رفع کدورت آب در حال حاضر از تکنولوژیهای روز دنیا استفاده میکنیم، اما برای بروز حوادثی از قبیل ورود گازوئیل یا مواد نفتی به آب نیازمند پدافند غیرعامل و ایجاد سامانه دوم آبرسانی یا منبع دوم استراتژیک هستیم که بزودی با اجرای طرح و قرار گرفتن منبع دوم آب اصفهان در مدار، دغدغه مردم در این خصوص برطرف خواهد شد.
امینی در خصوص فروش پساب به کشاورزان گفت: چنین اتفاقی به هیچ وجه رخ نمیدهد بلکه پسابها در اختیار آب منطقهای قرار گرفته و آنها نیز طبق اولویت بین صنعت، تصفیهخانه و شهرداریها تقسیم میکنند. چراکه صنعت به هیچ وجه نباید از آب تازه استفاده کند و شهرداریها نیز دغدغه آبیاری فضای سبز خود را دارند که این مشکل را باید با بازیافت آب حل کرد. وی با اشاره به احتمال وقوع باران اسیدی در اصفهان و وارد شدن این باران به فاضلاب اظهار داشت: این جریان باعث خوردگی زیاد تأسیسات و همچنین باعث پس زدگی فاضلاب و افزایش دبی آب میشود که در این خصوص نباید اجازه داد آب باران وارد شبکه فاضلاب شود و دستگاههای متولی جمعآوری آبهای شهری و مردم باید به یاری ما بیایند. مدیرعامل شرکت آب منطقهای استان اصفهان نیز در این نشست اظهار داشت: در حال حاضر مهمترین دغدغه کشور، مدیرت منابع آب است و در این میان، مباحث توسعهای همچون سدها، تونلها و شبکههای آبیاری از اهمیت بسیار زیادی برخوردار است چراکه با توجه به شرایط اقلیمی کشور باید بتوان بیشترین بهرهوری را از منابع آبی موجود داشت و این سرمایه را در اختیار آیندگان قرار داد.
مسعود میرمحمد صادقی در ادامه افزود: در دولت یازدهم، دیدگاه وزارت نیرو از سمت دیدگاههای سخت افزاری به سمت دیدگاههای نرم افزاری حرکت کرده و برگزاری نمایشگاههای تخصصی یکی از زیرساختهایی است که این دیدگاه را پیادهسازی میکند.
ضعف ساخت تجهیزات، راه سوءاستفاده از منابع آب را باز گذاشته است
وی با اشاره به این که یکی از مهمترین پروژههای وزارت نیرو در حال حاضر، تعادل بخشی به منابع آب زیرزمینی است، اظهار داشت: به دلیل اهمیت کنترل منابع آب زیرزمینی، دست نیاز به سوی صنعتگران داخلی دراز میکنیم تا با وارد شدن بخش خصوصی به این موضوع، بتوان تجهیزات و تکنولوژیهای جدید داخلی به منظور کنترل مصارف را در اختیار داشت.
مدیرعامل شرکت آب منطقهای استان اصفهان افزود: به عنوان مثال تعداد تولیدکنندگان کنتورهای هوشمند در ایران بسیار اندک و انگشت شمار است، این در حالی است که نصب کنتورهای هوشمند بر روی چاهها به منظور کنترل برداشت از اهمیت زیادی برخوردار بوده و به دلیل کمبود این تکنولوژی، امکان بسیاری از کنترلها را از دست میدهیم.
میرمحمد صادقی افزود: همچنین ساخت انواع ابزار دقیق، نرمافزارها، وسایل اندازهگیری و دستگاههای هایتک متناسب با نیاز صنعت آب توسط بخش خصوصی میتواند بسیاری از مشکلات نظارتی مصرف آب در داخل کشور را حل کند و برای مبارزه با بحران آب بسیار راهگشا خواهد بود. همچنین از آن جا که دولت متقاضی خرید این تجهیزات خواهد بود و به شدت به آنها نیاز دارد، بخش خصوصی از نظر مالی نیز بازدهی خوبی به دست خواهد آورد.
وی با بیان این که بخش خصوصی باید در این شرایط با همت و جدیت وارد عمل شود، اضافه کرد: ما انتظار داریم با بازدید از این نمایشگاهها ارتباطات درون شبکهای قوی با تولیدکنندگان این فناوریها برقرار کرده و بتوانیم محصولات و خدمات آنها را به خدمت گیریم. همچنین در این فضا باید تبادل نظر میان متخصصان و اهالی این صنعت ایجاد شود تا نیازهای واقعی شناخته شده و تولیدات لازم برای آنها صورت گیرد.
مدیرعامل شرکت آب منطقهای استان اصفهان اظهار داشت: آینده مدیریت منابع کشور در دست همین تجهیزات کنترل و پایشها است.
منبع:مردم سالاری کد خبر:۳۹۴۲ تاریخ انتشار:۱۳۹۴/۱۰/۱۴