مهندس “کاظم طاهریان” در نشست هماهنگی شرکتهای آب منطقه ای پنج استان شمالی کشور گفت: در برنامه های موجود تنها به یک سوم آبهای در دسترس توجه شده است و به هدر رفت آب ناشی از الگوی کشت نامناسب و استفاده از سیستم های آبیاری تحت فشار توجهی نشده و برنامه ای برای آن وجود ندارد.
وی با اشاره به اینکه الگوی کشت مناسبی با توجه به شرایط و منابع آب هر منطقه وجود ندارد، تصریح کرد: اگر الگوی کشت مناسب برای هر منطقه، تعریف و عملیاتی شود بخش عمده مشکل آب کشور حل خواهد شد.
وی تاکید کرد: با توجه به منابع و مصارف آب در استان خراسان شمالی، کشت برنج و چغندر قند در این استان معنا ندارد.
مدیرعامل شرکت آب منطقه ای خراسان شمالی با اشاره به ماهیت برنامه های وزارت نیرو برای مدیریت منابع آب کشور گفت: باید ببینیم وزارت نیرو به دنبال چه چیزی است و در نهایت چه می خواهد انجام دهد.
مهندس طاهریان گفت: اگر همه آنچه وزارت نیرو می خواهد انجام دهد محقق شود مهم است که ببینیم چه بخشی از منابع آب مدیریت می شود.
وی افزود: متاسفانه در کشور الگوی کشت مشخصی وجود ندارد و سیاستی برای تغییر الگوی کشت دنبال نمی شود و اگر می شود بسیار ناچیز و تاثیری نداشته است.
وی گفت: هدر رفت منابع آب، مقوله ای است که کسی به فکر آن نیست و برنامه های اندک موجود در این زمینه نیز کارایی ندارد.
مدیرعامل شرکت آب منطقه ای خراسان شمالی با تاکید بر اینکه این مقوله، مقوله ای ملی است و نیاز به رویکرد جدی دارد، خواستار توجه جدی وزارت نیرو و شرکت مدیریت منابع آب ایران به این مقوله شد.
منبع:قدس آنلاین کد خبر:۳۳۱۹۶۶ تاریخ انتشار: ۱۳۹۴/۱۰/۷ – ۰۹:۵۰