حمید چیت چیان روز یکشنبه در جشنواره پژوهش و فناوری وزارت نیرو اظهار داشت : مقام معظم رهبری در دیدار با مسوولان تحقیقات این وزارتخانه، کلید حل مشکلات را در انجام کارهای تحقیقات و رشد علم فرمودند.
وی افزود: کشورمان مدت ۱۵ سال است که با خشکسالی مواجه شده ، البته طی ماه های گذشته بارندگی های خوبی را شاهد بودیم ، اما بارشها چنانچه تا پایان سال آبی جاری ادامه داشته باشد ، مشکلات در این ارتباط برطرف نخواهد شد.
به گفته چیت چیان، خشکسالی های متعدد مشکلات فراوانی را طی سال های گذشته به صورت تجمعی ایجاد کرده و علاوه بر آن کمبودهای اقتصادی و فناوری نیز داشتیم.
وی تصریح کرد: لازمه حل مشکلات کشور با توسعه فعالیت های علمی، تحقیقاتی و فناورانه است.
چیت چیان گفت : وزارت نیرو در کنار تامین آب و برق مشترکان برای توسعه تحقیقات در این بخش اهمیت بسزایی قائل است ، اما امروزه هر گاه که اعتبارات اضافه باشد، به تحقیقات اختصاص می یابد و هنگامی که بودجه کم باشد ،از تحقیقات چشم پوشی می شود .
وی افزود: وقتی مشکلات اعتباری افزایش می یابد ،باید بیشترین سرمایه گذاری را بر روی تحقیقات انجام داد که در این صورت ارتقای کارایی و کاهش هزینه ها را به دنبال خواهد داشت.
چیت چیان اضافه کرد: دانشگاه صنعتی شریف طی سال های گذشته با انجام کار پژوهشی موفق به احداث شفت مایل ۶۰ درجه ای نیروگاه تلمبه ذخیره ای سیاه بیشه مازندران شد که فناوری آن در اختیار دو شرکت در سطح جهان بود و این مهم براثر پژوهش حاصل شد.
این مقام مسئول یادآور شد: امروز توربین ها و گاورنر ( وسیله ای برای کنترل قدرت و سرعت توربین ) های نیروگاه های آبی در داخل کشور ساخته می شود که نشان دهنده شکسته شدن سد تحریم ها و شکوفایی قابلیت های علمی و فنی کشور است.
وی تاکید کرد: نقطه آغازین تحقیقات باید عمدتا در نیازهای صنعت و بخش اجرایی باشد و مدیران باید مشکلات همه رده ها را در نظر داشته باشند.
وزیر نیرو گفت: اینک صنعت برق افزون بر ۴۵ هزار میلیارد ریال طلب از مشترکان خود دارد که مساله ای اقتصادی، اجتماعی و فنی است و باید مبنای تحقیقات قرار گیرد.
** پژوهش و فناوری فقط کار پژوهشگران نیست
وی تصریح کرد: مدیران، صنعتگران، دانشگاه ها، شرکت های دانش بنیان و همه افرادی که در واحدهای مختلف تولیدی و صنعتی و غیره فعالیت می کنند، همگی در امر خطیر پژوهش دخیل اند.
به گفته چیت چیان، بخش موسسه تحقیقات آب و پژوهشگاه نیرو باید بر مدیریت تحقیقات و نه انجام تحقیقات تبدیل شود و تلاش این دو موسسه باید در جهت رفع نیازهای اساسی کشور باشد.
وی در پایان افزود: پژوهش های آب و برق فقط در حوزه مهندسی نیست و سایر نظام های علمی، منابع انسانی، علوم رفتاری، اقتصاد، رشته های مالی، حقوق و محیط زیست هم می توانند موضوع پژوهش و تحقیقات قرار گیرند.
براساس گزارشهای منتشر شده ، در بودجه سال گذشته سه درصد از سهم بودجه ها باید به تحقیق و توسعه اختصاص می یافت که این رقم در بودجه سال ۹۳ حذف شد ، اما امسال در قالب بودجه ۹۴ این رقم پیش بینی شده است.
منبع:صبا کد خبر:۸۱۸۸۶۳۰۲ تاریخ انتشار:۳۰ آذر ۱۳۹۴ ۰۱:۴۵