در پی افزایش بارش باران در روزهای اخیر، کدام محصولات کشاورزی بهرهمند خواهند شد و کدام محصولات آسیب خواهند دید؟ به گزارش اقتصادنیوز، براساس اطلاعات بارشها در حوضههای اصلی آبریز کشور، در یک هفته گذشته ۱۱ میلی متر بارش در کشور به ثبت رسید در حالی که میزان بارشها در سال گذشته و در همین زمان ۶۱ میلیمتر و متوسط درازمدت ۴۸ میلیمتر ثبت شده بود.
با ثبت ۱۱ میلیمتر بارش در یک هفته گذشته، حجم بارشهای کشور از ابتدای سال آبی جاری (اول مهرماه) تا پایان هفته گذشته به ۷۹ میلیمتر رسید.
حجم بارشها از ابتدای مهرماه سال جاری تاکنون ۳۰ درصد نسبت به مدت مشابه سال گذشته و ۶۵ درصد نسبت به متوسط درازمدت افزایش یافته است.
اما با توجه به این موضوع، افزایش بارش باران بر تولید کدام محصولات کشاورزی اثر میگذارد؟ در همین رابطه رضا نورانی، رئیس اتحادیه محصولات کشاورزی به اقتصادنیوز گفت: در برخی از مناطق ما شاید صددرصد هم بارش باران نسبت به سال گذشته بیشتر باشد اما در مجموع افزایش سی درصدی در کل کشور صحت دارد.
او افزود: بارش باران در فصل پاییز به هیچ محصولی آسیب نمیرساند مگر آنکه با سرمای شدیدی روبهرو شویم، اگر باغاتی و مرکباتی که در شمال و جنوب وجود دارند با سرمای شدید مواجه شوند مطمئنا آسیب جدی به آنها وارد میشود.
نورانی خاطر نشان کرد: اما در بحث بارش باران بهترین زمان است که منابع زیرزمینی ما ذخیره شود تا بتوانیم در سال آینده برای فصلهای بهار و تابستان وضعیت بهتری نسبت به گذشته در بحث منابع آبی داشته باشیم. همه پیشبینی میکردند خشکسالی شدیدی در پیش خواهیمداشت و به نوعی تمام مردم و کشاورزان و تولیدکنندگان نا امید شده بودند، اما با بارشهای در روزهای اخیر خوشبخانه وضعیت تغییر کرد.
رئیس اتحادیه محصولات کشاورزی بیان کرد:امیدواریم بتوانیم از این موهبت الهی به درستی مصرف کنیم و ذخیره سازی درستی داشتهباشیم و امیدواریم مسائل و مشکلات خشکسالی و کمآبی را با توجه به بارشهای بسیار خوبی که در امسال داشتیم بتوانیم وضعیت منابع زیر زمینی را بهینه کنیم و با مدیریت صحیح در اجرا و الگوی مصرف جامع عمل بپوشانیم و تولید کنندگان و زارعین و کشاورزان ما ضرر نکنند.
نورانی در پایان عنوان کرد: در حال حاضر هنوز محصولی کشت نکردیم تا بگوییم بارش باران محصولی را از بین میبرد، تنها باغات و آنهایی که دینکاری کردند، وجود دارند که البته از اواخر اسفند ماه هم سبز میشوند در مجموع مشکلی با بارش باران نخوایم داشت مگر آنکه بارانها سیل آسا باشد و بذرها را از بین ببرد. اما در کل بارش هایی که امروزه میآیند به نفع تمام محصولات ما خواهدبود و نباید در این زمینه نگران باشیم.
منبع:اقتصاد آنلاین کد خبر:۱۰۸۰۰۱ تاریخ انتشار: شنبه، ۲۸ آذر ۱۳۹۴ ساعت ۲۳:۴۳