محمودشاکری در سومین جلسه شورای حفاظت از منابع آب شهرستان یزد اظهارداشت: آبهای زیرزمینی جزء انفال است وهیچ کس حق ندارد بدون مجوز از آن برداشت کند چرا که هم از لحاظ شرعی و هم از لحاظ عرفی اشکال دارد وباید با متخلفین برخورد کرد .
وی افزود: در انجام امور، کیفیت نباید قربانی کمیت شود وراه حل مسائل در هرمنطقه باید باتوجه به شرایط همان منطقه ارائه گردد و برای مناطق مختلف نباید یک نسخه تجویز شود.
فرماندار تصریح کرد: استان یزد زمانی می تواند به حیات خود ادامه دهد واهمیت خود راحفظ نماید که آب در آن جاری باشد.
وی درخصوص نصب کنتورهای هوشمند گفت: مدیریت منابع آب زیرزمینی با نصب کنتورهای هوشمند حجمی برای جلوگیری از برداشت های مازاد بر پروانه بهره برداری چاه های آب مؤثر است وباید به کشاورزان در پرداخت هزینه نصب این کنتورها کمک نمود.
این مقام مسئول خواستار استفاده از تجارب کشورهای کم آب و انجام اقدامات تحقیقی وپژوهشی باهدف حفاظت وبهره برداری از منابع آب واستفاده مطلوب از آن شد.
حسین غفوری مدیرعامل شرکت آب منطقه ای یزد مهم ترین عوامل بوجود آمدن بحران آب کشور را سوء مدیریت درتولید ومصرف آب ، جغرافیایی خشک و وابسته به بارش و پایین بودن بهره وری آب دربخش مصرف بخصوص بخش کشاورزی دانست.
وی درخصوص پیامدهای امنیتی، سیاسی و اجتماعی ناشی از کمبود آب درکشورتصریح کرد: کشورایران از نظرآب بحران زده تلقی می گردد وپیش بینی می شود در سال ۲۰۲۵ میلادی میزان سرانه منابع آب ایران به رقمی بین ۷۷۶ تا ۸۶۰ مترمکعب برسد واین زنگ خطری برای کشور است.
غفوری جداسازی شبکه آب شرب ازسایر مصارف ، جمع آوری آب شبکه های فاضلاب وتصفیه آنها و جایگزین نمودن آن با چاه های آب کشاورزی و انسداد وپلمپ نمودن آن چاه ها ، فرهنگ سازی وآگاهی رسانی به مردم درزمینه حفاظت کمی و کیفی از منابع آب را جزء مدیریت منابع آبی برشمرد.
وی افزود: برداشتهای بی رویه از سفره های آب زیرزمینی موجب هجوم آبهای شور به سمت آبهای شیرین شده وکیفیت آبهای زیرزمینی را تغییرداده است.
مدیرعامل شرکت آب منطقه ای یزد خواستار همکاری کلیه دستگاههای اجرائی ، سیاسی ، قضائی و انتظامی برای حفظ وحراست کمی وکیفی ازمنابع آب شد و ابرازداشت: شرکت آب منطقه ای یزدبه تنهایی نمی تواند این امر مهم را انجام دهدو به همکاری همه دستگاهها نیاز می باشد.
سیدمحمدطباطبائی معاون دفتر حفاظت و بهره برداری شرکت آب منطقه ای یزد نیزگفت : ۵۰ درصد از چاه های دشت ابرکوه و حدود۳۰ درصد از چاههای دشت هرات ومروست به کنتور هوشمند مجهز شده اند که طبق برنامه ریزی انجام شده ، نصب کنتور هوشمند در دشت مروست تا پایان سال جاری به ۱۰۰درصد می رسد.
وی اظهارداشت : درخصوص آب قابل برنامه ریزی در دشت یزد- اردکان و برای رسیدن به ۶/۴۴ درصد صرفه جوئی ، در این دشت باید کنتور های هوشمند نصب گردد. و کسانیکه اقدام به نصب کنتورهوشمند ننموده اند طی یک اخطار ۴۵ روزه فرصت دارند تا چاههای خودرا به این کنتور تجهیز نمایند.
دراین جلسه هریک از اعضاء نقطه نظرات خود رابیان نموده وعلاوه بر تأکید به اجرای مصوبات قبلی مقررشد: دستگاههای اجرائی همکاری لازم جهت نصب کنتور هوشمند با شرکت آب منطقه ای یزد را داشته باشند.
منبع:قدس آنلاین کد خبر:۳۲۸۶۹۷ تاریخ انتشار:۱۳۹۴/۹/۲۵ – ۱۲:۵۰