نماینده مردم بندرعباس بر لزوم بومی سازی و تطبیق تکنولوژی و فناوریهای حوزه آب با توجه به شرایط اقلیمی و آب و هوایی هرمزگان تاکید کرد.
محمد آشوری با اشاره به اینکه ساخت نخستین آبساز بومی استان توسط مبتکران جهاد دانشگاهی هرمزگان گامی به سوی مقابله با بحران آب در استان است، افزود: بومی سازی آبساز (تولید آب از رطوبت هوا) در استان هرمزگان با وجود شرایط اقلیمی و شرجی بالا بسیار مبتکرانه و قابل تقدیر است.
وی خاطرنشان کرد: ساخت نخستین آبساز بومی استان توسط جهاد دانشگاهی میتواند تحول عظیمی در عرصه تولید آب شرب و کاهش معضلات خشکسالی در استان داشته باشد.
آشوری با بیان اینکه استان هرمزگان از مناطق کم آب و گرم و خشک کشور است، گفت: استان در سالهای اخیر با خشکسالیهای پی در پی دچار کم آبی شدید و مضاعف شده آن چنان که بسیاری از چشمهها، قناتها و چاههای آب خشک و یا در حال خشک شدن هستند.
نماینده مردم بندرعباس اضافه کرد: همچنین خشکسالیهای چند ساله اخیر باعث افت شدید آبهای زیرزمینی شده و اکنون اکثر دشتهای استان با افت سطح آبهای زیرزمینی مواجه است.
آشوری یکی از مهم ترین راهبردهایی که میتواند در حل و فصل معضلات گسترده و متنوع کمبود آب استان موثر واقع شود را استفاده از فناوریهای روز دنیا و بهره گیری از نخبگان استان دانست و افزود: استفاده از ظرفیتهای دانشگاهی استان به ویژه نیروهای نخبه برای پیش گامی در بهره گیری از تکنولوژی و فناوری آب، نقشی مهمی در حل و فصل معضلات کمبود آب هرمزگان دارد.
نماینده مردم بندرعباس در مجلس شورای اسلامی با تاکید بر لزوم بومی سازی و تطبیق تکنولوژی و فناوریهای حوزه آب با توجه به شرایط اقلیمی و آب و هوایی هرمزگان، تصریح کرد: با توجه به برداشت بیش از حد از منابع زیرزمینی و تجدیدناپذیر این منابع باید به سمت استفاده از سایر منابع آبی مانند رطوبت هوا رفت.
وی رطوبت هوا را در دیگر منبع تامین آب در منطقه ذکر کرد و گفت: آبهای نامتعارف مانند رطوبت شرجی میتواند به مصارف شرب برسد و در مصارف صنعتی و خانگی مورد بهره برداری قرار گیرد.
منبع:ایسنا کد خبر:۹۴۰۹۲۳۱۳۰۲۹ تاریخ انتشار:دوشنبه ۲۳ آذر ۱۳۹۴ – ۱۱:۵۴