مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب روستای استان تهران از تکمیل و بهرهبرداری از ۱۰ مجتمع آبرسانی در روستاهای استان تهران در سال آینده خبر داد.
مهندس “رضا پوررجب” در نشست خبری که امروز (دوشنبه) در ساختمان ستادی شرکت آب و فاضلاب روستایی استان تهران برگزار شد، با بیان این مطلب اظهار داشت: در سال جاری، حفر ۳۷ حلقه چاه، ۳۱ حلقه تجهیز چاه، احداث ۶۲ کیلومتر خط انتقال، احداث ۸۶ کیلومتر شبکه توزیع و ساخت ۲۸ باب مخزن هوایی و زمینی با حجم ۱۵ هزار و ۶۰۰ مترمکعب در دست اجرا است.
وی تصریح کرد: به منظور کنترل و مدیریت بهتر و کاهش تخلفات در بخش آب، ۱۸۰ دستگاه کنتور هوشمند با هدف مدیریت عرضه و تقاضا خریداری شده و نصب خواهد شد.
پوررجب با اشاره به طرح جامع آبرسانی روستایی به منظور تامین و پتانسیلیابی بالقوه و بالفعل از یکسو و بررسی مشکلات موجود در راستای بهرهبرداری بهینه و ارائه راهحلهای بلندمدت شرکت آب و فاضلاب روستایی استان تهران از سوی دیگر، اظهار داشت: بسترسازی مشارکت روستاییان در امور آبرسانی، تعیین پتانسیلهای بهینه کمی و کیفی تامین آب شرب روستاها و افزایش راندمان و عمر مفید چاهها و همچنین استفاده بهینه از تاسیسات موجود آبرسانی روستاها از اهداف طرح جامع آب تهران است.
وی ادامه داد: استفاده بهینه از انرژی و جلوگیری از هدررفت آب، ممانعت از دوباره کاریها، افزایش سرعت و ضریب دقت و در نهایت، ارتقای سلامت و بهداشت مردم روستایی نیز از دیگر اهداف طرح جامع آب تهران تا افق ۱۴۲۵ خواهد بود.
مدیرعامل آبفار استان تهران با اشاره به اینکه، سرانه مصرف آب برای هر نفر بایستی ۱۵۰ لیتر در شبانه روز باشد، بیان داشت: به دلیل ارزان بودن نرخ آب قابل عرضه در کشور و عدم مدیریت در مصرف، سرانه آب مصرفی در روستاها به ۱۸۵ لیتر در شبانه روز رسیده که باید این میزان مصرف را تا حد استاندارد کاهش داد.
وی با اشاره به اینکه بیش از ۹۹ درصد آب روستاهای استان تهران از چاه تامین میشود، گفت: حدود ۱۰ میلیون مترمکعب آب از سد ماملو در طول سال، برای افزایش کیفیت آب شرب روستاهای جنوب استان تهران تخصیص یافته است.
پوررجب اعتبارات سال ۹۳ را حدود ۶۸ میلیارد تومان بهصورت مصوب دانست که ۳۲ میلیارد تومان آن از محل خزانه در خصوص تامین و تولید آب و اصلاح و بازسازی شبکهها تخصیص یافته است و گفت: اعتبارات سال ۹۴ نیز با افزایش ۱۰ درصدی مصوب شده که تاکنون ۲۰ درصد آن از محل خزانه تخصیص داده شده است.
وی با بیان اینکه در فیروزکوه، دماوند، پردیس، شمیرانات و شهریار حدود ۴۵۰۰ انشعاب غیر متمرکز داریم گفت: قیمت تمام شده آب برای هر مترمکعب حدود ۹۰۰ تومان است که ما هر مترمکعب حدود ۷۱ تومان در اختیار مشترکان می گذاریم و پایین بودن قیمت آب منجر به مصرف بیش از حد مشترکان شده است.
مدیرعامل آبفار تهران با بیان اینکه بایستی ضمن واقعی کردن قیمت آب، فرهنگ صحیح مصرف را نیز در روستاها ترویج کنیم، گفت: طرح دو شبکهای یعنی جداسازی آب شرب و آب بهداشتی در یکی از روستاهای استان تهران بهصورت پایلوت در دست اجراست که سال آینده به بهرهبرداری میرسد.
وی تکمیل و بهرهبرداری از ۱۰ مجتمع آبرسانی استان تهران، تکمیل و بهرهبرداری سه تصفیهخانه فاضلاب امامزاده داوود، نیکنامده و سعیدآباد و اصلاح و بازسازی شبکههای فاضلاب روستایی و ساخت مخازن هوایی به منظور مدیریت تعدیل فشار را بخشی از پروژههای سال ۹۵ دانست که هماکنون در حال اجرا است.
وی در ادامه گفت: مجتمع آبرسانی کوثر در مسیر ملارد، شهریار و رباط کریم برای تامین آب حدود ۲۱ روستا و همچنین حفر و تجهیز چاه، خط انتقال و ساخت مخزن است، در ۲۲ بهمن مورد بهره برداری قرار خواهد گرفت.
منبع:پایگاه اطلاعرسانی وزارت نیرو (پاون) کد خبر:۹۴۰۹۱۶۱۹۵۱۳ تاریخ انتشار: ۱۳۹۴/۰۹/۱۶ ۰۲:۵۶