در موقعیت کنونی و کم آبی که مشکلات بی آبی به بحرانی فاجعه آمیز تبدیل شده است و مردم به دلیل ترس از محدودیت آب آشامیدنی توجه شان نسبت به سلامت آب های عرضه شده در بازار کم رنگ شده و بیشتر به نیاز جسمی خود بها می دهند تا مقابله جدی با این موضوع خطرناک . این مسئله مهم در مورد تابش نور آفتاب و شرجی زیاد در هوای بندرعباس چند برابر شده و به طور جدی ساکنین این منطقه گرمسیری را تحت الشعاع قرار داده است .
طی تحقیقات انجام شده توسط دانایان علم پزشکی که نتیجه ی آن این است که مواد آشامیدنی مثل آب معدنی که در بسته بندی های مناسب و استاندارد هستند باید در هوای عادی سوپر مارکت ها نگهداری شوند . گذاشتن بطری های آب معدنی در معرض تابش نور آفتاب چه بیرون از مغازه ، چه پشت شیشه و یا حتی گذاشتن درون فریزر باعث تراوش مواد نفتی و ترکیبات شیمیایی که در ساخت بطری ها استفاده شده در آب می شود که خطرناکترین این مواد شامل (بیسفنول ، فتالات ها ، پلی کربنات ها ، پی وی سی و وینیل کلراید) می باشد .
با آشامیدن این آب آلوده ، در بدن انسان تغییراتی بوجود می آید که آنها بیشتر بر روی غدد چربی و لنفاوی اثرگذارند . خطرناکترین این بیماری ها که بر اثر فعل و انفعالات در بدن بوجود می آید اعم از، سرطان پستان ، سرطان پروستات ، نازایی و ناباروری ، اختلالات هورمونی ، چاقی و … می شود .
موضوع مهم اینکه اگر آب معدنی به دور از تابش نور آفتاب ، گرمای زیاد و سرمای مضاعف نگهداری شود ، طول مدت نگهداری آن به یک سال هم می رسد .
در این زمینه تحقیقات بسیار زیادی توسط اندیشمندان حوزه ی بهداشت و درمان صورت گرفته که پشت پرده این تحقیقات میدانی عظیم به آگاهی عوام کمک بسیار نموده است و تمام آنها به نتیجه مشابه در مورد این معضل دست یافتند که تابش نور خورشید به بطری های آب معدنی موجب بیماری های مزمن بسیاری در انسان خواهد شد .
در ذیل به تعدادی از محققینی که در این راستا تحقیقات جامعی نموده اند اشاره میکنیم .
آقای سید حسن قاضی زاده هاشمی وزیر بهداشت
حسین رستگار مدیرکل آزمایشگاه های مرجع سازمان غذا و دارو
علی مقیمی دکترای شیمی تجزیه
و معاونت نظارت بر موسسه استاندارد و تحقیقات پزشکی
در ضمن برای آگاهی بیشتر : استفاده مجدد از بطری های آب معدنی برای دیگر مایعات از جمله آب های شهری و مایعاتی که مواد اسیدی یا بازی دارند عواقب بدی دارد . مایعاتی از جمله سرکه ، آبغوره ، آب میوه ، آبلیمو ، مایع شربت و غیره که درون بطری های آب معدنی ریخته می شود و برای نگهداری آنها را در یخچال میگذارند ، ترکیب این مواد با دیواره های بطری واکنش هایی می دهد که خطر آفرین است .
همواره به فکر سلامت خود باشید …
منبع:شبکه اطلاع رسانی راه دانا کد خبر:۵۶۳۸۶۷ تاریخ انتشار:۱۳۹۴/۰۹/۱۵ ساعت: ۱۰:۴۹