استاندار قزوین گفت: احداث پروژههای آبرسانی، فاضلاب و تصفیهخانه با مشارکت بخش خصوصی در اولویت برنامههای این استان است.
دکتر “فریدون همتی” در بازدید از روند احداث تصفیهخانه محمود آباد شهرستان قزوین که به روش BOT در حال احداث است، اظهار داشت: برای تسریع در اجرای طرحهای عمرانی در استان بهویژه پروژههای آب و فاضلاب و تصفیه خانهها استفاده از ظرفیت نمایندگان مجلس و مشارکت بخش خصوصی در اولویت کار مسئولان باشد.
در این بازدید که مهندس “منوچهر حبیبی” معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری و مهندس “احمد هجرانفر” مدیرعامل شرکت آبفای استان قزوین نیز حضور داشتند، استاندار قزوین، هدف از این بازدید اعلام مواضع دولت و مسئولان استان در حمایت از مشارکت بخش خصوصی در اجرای کارهاست و با قاطعیت اعلام میکنیم احداث پروژههای آبرسانی، فاضلاب و تصفیه خانه باید با مشارکت بخش خصوصی انجام شود.
وی اضافه کرد: رویکرد دولت تشویق مدیرانی است که بتواند بخش خصوصی را وارد طرحها کنند و ما نیز در استان مهمترین ملاک ارزیابی مان میزان واگذاری کارها به مردم است و انتظار داریم تمامی طرحهای نیمه تمام، پروژههای آب و فاضلاب و تصفیه خانهها به بخش خصوصی واگذار شود و حتی بهرهبرداری آنها توسط بخش خصوصی باشد تا کارها شتاب گیرد.
همتی بیان کرد: طولانی شدن فرآیند واگذاری، اجرا و بهرهبرداری برای دولت هزینه دارد، لذا از مسئولان استان انتظار داریم تلاش کنند با تشکیل تیمهای کارشناسی به طور همزمان همه طرحها را پیگیری کنند تا زمان اجرا به حداقل کاهش یابد.
وی یادآور شد: در این بازدید مشخص شد در بخش شرکت آبفای شهری استان قزوین ظرفیت خوبی در بخش خصوصی وجود دارد و خوشبختانه سرمایه گذاران دلسوز و توانایی وارد کار شدهاند و ما هم با همه توان در حمایت از آنها گام برمی داریم و تلاش میکنیم اعتبارات ملی را در صورت امکان به این سمت هدایت کنیم.
استاندار گفت: نمایندگان استان هم ظرفیت بسیار ارزشمندی هستند که میتوانند به تسریع در طرحها نقش آفرین باشند و ما هم مصمم هستیم به جای درگیرکردن منتخبان مردم به امور حاشیه ای از این ظرفیت برای تسریع در تکمیل پروژهها و گرفتن اعتبارات ملی استفاده کنیم.
وی بیان کرد: در استان قزوین مدیرانی از نگاه ما نمونه و شایسته تقدیر خواهند بود که بتوانند با حفظ تکریم نسبت به جذب مشارکت خصوصی در اجر ای طرحها بخوبی بهره مند شوند.
همتی گفت: فرآیند کارهایی که باید توسط بخش خصوصی انجام شود باید بسیار کوتاه شود تا سرمایه گذار رغبت ورود به کار را داشته باشد و موانعی که به طولانی شدن کارها و قوانین دست و پاگیر منجر میشود باید توسط مسئولان برداشته شود.
استاندار از خدمات ارزشمند شرکت آب و فاضلاب شهری استان و بخش خصوصی در اجرای طرحهای تصفیه خانه تشکر کرد و برای تأمین امنیت محدوده اجرای طرح تصفیهخانه محمودآباد، دریافت تسهیلات از صندوق توسعه ملی و تسهیل در فرایند اجرا قول همکاری داد.
* خرید تضمینی پساب در طرحهای فاضلاب قزوین
در این بازدید، مهندس “احمد هجرانفر” مدیرعامل شرکت آبفای استان قزوین نیز گفت: در حال حاضر ۲۲۰ طرح نیمه کاره فاضلاب و ۹۹ تصفیه خانه در کشور در حال اجرا است، با محدودیت منابع مالی دولت و از سال ۹۱ هیچگونه طرح جدیدی برای ایجاد تاسیسات فاضلاب در بودجه سنواتی کشور باز نشده است.
وی ادامه داد: فقط دولت بر اساس ظرفیت بند ب ماده ۲۱۴ قانون برنامه پنجم توسعه کشور و اخیراً نیز بر اساس تکالیف قانونی بنده تبصره ۱۹ قانون بودجه سال ۱۳۹۴ در قبال سرمایه گذاری بخش خصوصی برای تکمیل و توسعه طرحهای فاضلاب بهصورت محدود نسبت به قرارداد پیش فروش پساب به سرمایه گذار (به روش بیع متقابل) و یا خرید تضمینی پساب به روش BOT در قالب قراردادهای مشارکتی با بخش خصوصی اقدام مینماید.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب شهری تصریح کرد: در استان قزوین دو مجوز خرید تضمینی پساب برای احداث تصفیه خانه در شهر آبیک و محمودآباد دریافت کردهایم که طرح محمود آباد از سال ۱۳۹۳ توسط بخش خصوصی آغاز شده که اولین تصفیه خانه در حال احداث با پیشرفت فیزیکی بالغ بر ۸۰ درصد به روش BOT است که ظرفیت آن برای ۳۸ هزار نفر پیش بینی شده است.
هجرانفر بیان کرد: ۲۰ هزار نفر در شهر محمود آباد نمونه، ۱۶ هزار نفر در ناصرآباد و دو هزار نفر در شهرک دانش با تکمیل طرح تحت پوشش ارائه خدمات فاضلاب قرار میگیرند که مبلغ اجرای کار ۲۰ میلیارد تومان بوده که تاکنون سرمایه گذار در این بخش، ۱۶ میلیارد تومان هزینه کرده است.
وی گفت: قرار بود ۲۰ درصد از مبلغ اجرای کار آوردهٔ بخش خصوصی و ۸۰ درصد نیز از منابع صندوق توسعه ملی در اختیار سرمایه گذار قرار گیرد که تاکنون اخذ وام از صندوق توسعه ملی تحقق پیدا نکرده است.
هجرانفر اظهارداشت: زمان اجرای پروژه دو سال و دوره بهرهبرداری تجاری ۲۰ سال است که شرکت آبفا به نمایندگی از وزارت نیرو خرید تضمینی پساب را متقبل شده و بعد از ۲۰ سال مالکیت طرح بعد از نوسازی طرح به آبفا واگذار میشود.
مدیرعامل شرکت آبفای استان قزوین تصریح کرد: خوشبختانه بستر خوبی برای حضور بخش خصوصی در اجرای طرحهای فاضلاب فراهم شده و این شرکت ۷ طرح جدید احداث تصفیه خانه فاضلاب در سطح استان با مبلغ سرمایه گذاری بالغ بر ۲۶۱ میلیارد تومان جهت واگذاری به بخش خصوصی در راستای دستورالعمل ماده ۲۷ قانون الحاق را به سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان برای طی مراحل قانونی اعلام نموده است.
وی با بیان مشکلات این بخش نیز اظهارداشت: انشعاب غیر مجاز از محل خطوط انتقال فاضلاب خام و مصارف در بخش کشاورزی، امنیت خط انتقال و حفاظت از پساب تولیدی از مشکلاتی است که در کنار آگاهی بخشی و فرهنگ سازی برای مردم و کشاورزان، نیاز است برای ساماندهی امور باید کمیسیونی متشکل از نمایندگان استانداری، سازمان محیط زیست و حوزه قضایی تشکیل گردد.
مدیرعامل شرکت آبفای شهری استان قزوین یادآورشد: برای تکمیل کارهای باقیمانده و ارائه خدمات زیربنایی آب و فاضلاب مسکن مهر استان قزوین ۶۰ میلیارد تومان اعتبار مورد نیاز است که تاکنون ۳۰ میلیارد تومان برای ارائه خدمات آب و فاضلاب تاکنون هزینه شده است و شرکت آبفای استان خواستار مساعدت استاندار برای تأمین اعتبار مورد نیاز و سهم تعیین شده برای سازمان راه و شهرسازی و دولت محترم است.
منبع:پایگاه اطلاعرسانی وزارت نیرو (پاون) کد خبر:۹۴۰۹۱۵۱۹۴۹۷ تاریخ انتشار: ۱۳۹۴/۰۹/۱۵ ۰۳:۲۵