استاندار سیستان و بلوچستان با اشاره به اینکه ۱۳۰۰ روستای فاقد آب در استان وجود دارد، اظهار کرد: باید نگاهی نو به جامعه روستاییان صورت گیرد و سهم آنان در برنامه توسعه بیشتر شود از طرفی هم باید با ایجاد روستا مرکزی روستاها را هدف توسعه قرار دهیم و مشکلات روستاییان را حل کنیم تا مهاجرت از روستاها کاهش یابد چرا که اگر این مشکلات مدیریت نشوند خود باعث مهاجرت خواهند شد.
علی اوسط هاشمی در شورای مسکن استان خاطرنشان کرد: باید به توسعه همه جانبه روستاها اندیشید و به سمت توسعهای پیش رفت که فاصلهها را کم کند و این میطلبد تا به دنبال راهکارهایی برای کاهش فاصله و پیشرفت توسعه روستاها باشیم.
وی ادامه داد: در استان سیستان و بلوچستان وجود فواصل طولانی بین روستاها و شهرها باعث شده مردم در دسترسی به مراکز آموزشی با مشکل مواجه مواجه و تعداد بازماندگان از تحصیل بیشتر شود لذا این میطلبد تا برای افزایش سرانه آموزشی و ایجاد مدارس در روستاها اقدامات بیشتری انجام شود.
استاندار سیستان و بلوچستان گفت: ایجاد اشتغال پایدار و افزایش سطح درآمد روستاییان باید مورد توجه باشد.
مقام عالی دولت در استان گفت: باید برای معرفی روستاییان و توانمندیهای آنان همایشی برنامهریزی و برگزار شود تا در این همایش علاوه بر توسعه روستاها معرفی پتانسیلهای آنان نیز مورد توجه قرار گیرد و حتی روستاهایی که پتانسیلهای گردشگری دارند را نیز معرفی کنیم تا برای منطقه جذب توریست نیز انجام شود.
وی ادامه داد: به استان سیستان و بلوچستان نباید همچون استانهای دیگر نگاه شود چرا که این استان شرایط خاص خود را دارد، باید برای توسعه استان سیستان و بلوچستان سهم ملی را به بالای ۵۰ درصد رساند و سهم داخلی را کاهش داد.
استاندار سیستان و بلوچستان در پایان به زلزلههای روی داده اخیر در عمق زمین اشاره کرد و گفت: با توجه به زلزلههایی که صورت گرفته مقاوم سازی روستاها نگاه خاصی میطلبد چرا که اگر این زمین لرزهها در سطح زمین رخ دهند قطعا فاجعه بزرگی را شاهد خواهیم بود.
منبع:ایسنا کد خبر:۹۴۰۹۱۴۰۸۲۵۰ تاریخ انتشار:شنبه ۱۴ آذر ۱۳۹۴ – ۱۷:۱