مدیرعامل شرکت فاضلاب تهران گفت: عملیات دو تصفیهخانه شمال شرق تهران با سرمایهگذاری بخش خصوصی و با هدف خرید تضمینی سالانه ۵۷ میلیون متر مکعب پسآب از بخش خصوصی از سال آینده آغاز میشود.
“اصغر ریاضتی” با اشاره به اجرای دو پروژه احداث تصفیهخانه در منطقه لویزان و سرخه حصار تهران به روش ساخت، بهرهبرداری و واگذاری (BOT)، گفت: با احداث دو تصفیهخانه در منطقه لویزان و سرخه حصار تهران، بالغ بر ۵۷ میلیون مترمکعب پسآب به روش خرید تضمینی، تولید میشود.
وی ادامه داد: تصفیهخانه لویزان با ظرفیت تولید پسآب سالانه حدود ۲۰ میلیون مترمکعب جهت احداث، اعتباری بالغ بر ۱۰۴۲ میلیارد ریال را میطلبد که برای این منظور به روش “BOT” فرآیند مناقصه عمومی جهت مشخص شدن پیمانکار در حال انجام است.
ریاضتی در خصوص شرایط این قراردادها عنوان کرد: پس از اتمام فرآیند مناقصه، ظرف ۳۶ ماه پیمانکار باید نسبت به احداث تصفیه خانه لویزان اقدام کند و پس از بهرهبرداری کامل، شرکت فاضلاب تهران مکلف به خرید تضمینی پسآب به مدت ۲۵ سال است.
وی افزود: پیمانکار موظف است پس از ۲۵ سال نسبت به انجام اصلاحات و به روزرسانی فرآیند ها در طول اجرای طرح، اقدام مقتضی را انجام دهد و پروژه را مجدد به شرکت فاضلاب تهران واگذار کند. از سویی شرکت، با روش خرید تضمینی، پسآب خریداری شده را به شهرداریها جهت آبیاری فضاهای سبز تهران به فروش می رساند؛ البته نباید «پسآب» را با «فاضلاب خام» به یک معنا تلقی کنیم؛ زیرا فاضلاب خام پس از ورود به تصفیهخانه به پسآب تبدیل می شود که برای استفاده در اختیار شهرداریها قرار میگیرد.
وی تصریح کرد: هم اکنون مناقصه طرح مورد اشاره، درحال انجام است؛ لذا پیش بینی میشود عملیات اجرای پروژه احداث تصفیه خانه لویزان به سال آینده موکول شود.
ریاضتی، یکی دیگر از پروژههای در دست اجرا به روش BOTرا احداث تصفیه خانه سرخه حصار عنوان کرد و گفت: ظرفیت تولید پسآب این تصفیه خانه ۵۷ میلیون مترمکعب و ارزش طرح رقمی بالغ بر یکهزار و ۴۰۲ میلیارد ریال، برآورد شده است.
این مقام مسئول، خاطرنشان کرد: تصفیهخانه سرخه حصار نیز باید ظرف ۳۶ ماه از سوی پیمانکار به اتمام برسد و پس از طی ۲۵ سال از زمان بهرهبرداری تمامی تاسیسات به شرکت فاضلاب تهران عودت داده شود؛ همچنین طی این مدت خرید تضمینی پسآب همچون تصفیه خانه لویزان انجام می شود.
قراردادهای BOT یا ساخت، بهره برداری و انتقال، به قراردادهایی اطلاق می شود که در آن شرکت یا شرکت هایی درقبال امتیازاتی، اقدام به اجرای پروژههای سنگین به لحاظ مالی می کنند.
ضمن اینکه مدت محدودی از پروژه اجرا شده، منتفع شده و سپس پروژه یعنی بناها را به گونهای که امکان فعالیت کامل را داشته باشند، بلاعوض به طرف دیگر که به طورمعمول دولت ها یا شرکت های وابسته به دولت هستند، انتقال می دهند.
منبع:پایگاه اطلاعرسانی وزارت نیرو (پاون) کد خبر:۹۴۰۹۱۴۱۹۴۸۰ تاریخ انتشار: ۱۳۹۴/۰۹/۱۴ ۰۳:۳۴