پس از آنکه مدیریت آب از منطقهای به استانی در دولت قبل تغییر یافت، بهرهبرداری از منابع در جدال بین استانها در سهمگیری بیشتر از منابع رو به افزایش رفت به طوریکه در طول چند سال گذشته تاثیر خود را در خشکیدگیهای منابع آب سطحی و زیرزمینی نشان داد. بر همین اساس کارشناسان تاکید دارند دولت هرچه سریعتر باید مدیریت آب را به وضعیت قبل یعنی به مدیریت منطقهای باز گرداند.
غفاری شیروان مشاور وزیر نیرو در گفتگو با تابناک اقتصادی در این باره اظهار کرد: در شرایط بحران آب که بامولفههاى آلودگى، محدودیت کمى، شدت برداشت و افزایش جمعیت تشدید یافته است، تغییر نگرش و تغییر رفتار درمدیریت منابع آب ومدیریت منابع طبیعى ومحیط زیست بهطور فراگیر و سیستماتیک ضرورى است.
به گفته او، این تغییر نیاز به ایجاد فضاى فهم مشترک حاکمیت و جامعه نسبت به رویکرد حکمرانى مشارکتى دارد.
غفاری شیروان توضیح داد: در این رویکرد تغییر و اصلاح سیاستها، قوانین، برنامه تأمین و تجهیزمنابع مالى-تغییر واصلاح نقش نهادها-تغییر و اصلاح ابزارهاى مدیریتى باید بهطور هماهنگ و بههم پیوسته انجام شود.
مشاور وزیر نیرو تاکید کرد: در شرایط تغییر و اصلاح نقش نهادها درسطح حاکمیت، اجرا، ذینفعان و بهرهبرداران نیاز به ظرفیتسازى و افزایش توان بانگرش و رویکرد جدید دارند. در این دوران ظرفیتهاى مشاوران و پیمانکاران و سازندگان و تولیدکنندگان و تأمینکنندگان نیاز به پشتیبانى براى مشارکت در فرایند تغییر دارند.
او اضافه کرد: جامعه مهندسان مشاور به عنوان تشکل دانش بنیان در این رویکرد، برنامه ارتقا ظرفیتها را درشرکتهاى عضو و نهادهاى مرتبط مىتواند در دستورکار داشته باشد.
غفاری شیروان متذکر شد: عزم دولت به ساماندهى و علاج بخشى در مدیریت منابع آب مىتواند نقطه عزیمت از شرایط بحرانى به طرف سازگار شدن با اقلیم خشک وکم آب باشد. رسته آب و گروه کشاورزى و محیط زیست و سایر گروههاى جامعه مهندسان مشاور در انجام این مهم تأثیر گذار خواهند بود.
منبع: تابناک کد خبر: ۵۴۹۹۰۲ تاریخ انتشار:۰۴ آذر ۱۳۹۴ – ۱۰:۳۳