قائم مقام وزارت نیرو اظهار کرد: مناطق بحرانی کشور از دو جنبه یعنی میزان بارندگیها و ظرفیتهای آبی قابل بررسی است. از لحاظ میزان نزولات جوی و میزان بارندگی، تقریبا مناطق کویری و حاشیه کویر بویژه در سال جاری با تنگنای آبی مواجه هستند.
ستار محمودی گفت: برخی از مناطق مثل هرمزگان، خوزستان، بوشهر، جنوب فارس، بخشهایی از سمنان، خراسان جنوبی، بخشهایی از استان اصفهان و یزد امسال میزان بارشهای به مراتب کمتر از سالهای قبل داشته و با تنشهای آبی مواجه هستند. برخی از استانهای دیگر که سالهای گذشته از بارشهای خوبی برخوردار بودند نیز امسال با این تنگنا مواجه شدهاند مانند استان کرمانشاه، ایلام که نسبت به سالهای قبل کاهش بارش داشتهاند.
او افزود: جنبه دیگر قابل بررسی پتانسیل مناطق از لحاظ برخورداری از منابع آبی است که در این زمینه بخشهای عمده مناطقی که در تنگناهای آبی بلندمدت قرار دارن،د در همین استانهای نامبرده وجود دارد اما در صدر اینها استان کرمان، خراسان رضوی و خراسان جنوبی است.
محمودی تاکید کرد: منابع آب زیرزمینی در این استانها به شدت تحلیل رفته است. به لحاظ منابع آب سطحی استانهایی که نام بردم در طول سالهای گذشته نیز با نوساناتی با بحران مواجه بودهاند. به گفته او آسیبپذیری مناطق آبی در کل مناطق کشور پخش شده است اما نقطه ثقل آن در مناطق کویری و حاشیه آن است. در بعضی از استانها میبینیم منابع آبی خود و مناطق همجوار را به خدمت گرفتهاند. آن چیزی که مشکلساز بوده است تراکم جمعیتی است که در این مناطق ایجاد شده است که نمونه بارز آن را در استان تهران میتوان مشاهده کرد.
قائم مقام وزارت نیرو توضیح داد: در تهران میزان نزولات جوی و منابع آبی به نسبت میانگین کشوری برابر و تقریبا متعادل بوده است اما به دلیل کثرت جمعیت، برداشت بیرویه از آبها صورت گرفته و منابع آب سطحی زیادی استفاده و از حوزههای آبی همجوار هم منتقل شده است و باز هم همچنان تقاضا برای افزایش مصرف آب وجود دارد. اینجاست که وزارت نیرو در سیاستهای این دوره خود رشد مصرف آب را در سنوات آتی از محل صرفهجویی در مصرف دیده است تا شدت تقاضا را کاهش دهد.
منبع:تابناک کد خبر:۵۴۹۳۳۵ تاریخ انتشار:۰۲ آذر ۱۳۹۴ – ۱۱:۳۵