قائممقام وزیر نیرو گفت: با همکاری کشور صنعتی ژاپن میتوان به مدیریت هوشمند شبکههای آب و فاضلاب در کشور دست پیدا کرد.
مهندس “ستار محمودی” امروز (یکشنبه) در گردهمایی پروژه ملی ظرفیتسازی مدیران بهرهبرداری شرکتهای آب و فاضلاب با بهرهگیری از فناوری های کشور ژاپن که در تالار آبگینه شرکت آبفای استان برگزار شد، با اعلام این مطلب اظهار کرد: باید برنامهریزیهایمان را در زمینه سامانههای اندازهگیری، شیوههای فرهنگی تکنیکی مدیریت مصرف با کمک بخش بینالمللی به نحو قابل توجهی به سرانجام برسانیم.
وی ادامه داد: کشور ما تا ۳۵ سال آینده به سمت شهرنشینی گرایش پیدا خواهد کرد و شهرنشینی نیز مستلزم خدمات بهتر بوده و در این میان آب همچنان چالشی بزرگ برای کشور محسوب میشود که نیازمند برنامهریزی بهتر برای این تقاضا هستیم.
محمودی با اشاره به اینکه با پایهگذاری شرکت آب و فاضلاب مسیر بسیار اثرگذاری در توسعه ظرفیت منابع انسانی برداشتهایم، تصریح کرد: امروزه ساختار آب و فاضلاب ایران، ساختار بسیار کارآمد در منطقه است و در این مدت گامهای محکمی در جهت ارتقای آن برداشته شده که نقش آموزش در این زمینه انکار ناپذیر است.
وی همچنین تاکید کرد: کشور ما در طول دوران سازندگی از کشورهای دیگر به خصوص آلمان و ژاپن بهرهبرداری علمی بسیاری برده است و در منطقه خاورمیانه و خاور دور شریک اصلی ما ژاپن است که ارتباط ما با آنها بر اساس بینش، دانش، باور، تاثیرگذاری و شفافیت در ارتباطات بوده است.
وی برنامهریزی و انضباط ژاپنیها را زبانزد عام و خاص دانست و گفت: نیروی انسانی ما نیروی تحول یافته و انگیزهمندی است که نیروی بهینه و تحرک خود را با چیزی دیگری عوض نخواهد کرد، همچنان که دانشمندان ما هم همواره در یادگیری دانشجو هستند و هرگز در پشت تجربیات خود متوقف نشده و چشم انداز بالایی در پیشبرد مقاصد کشور پیش رو دارند.
وی افزود: کشور کنونی ژاپن حاصل انگیزههای بزرگی بوده است که ما میتوانیم در عرضه آب و فاضلاب با همکاری و پشتیبانی سازمانهای دولتی و خصوصی آنها، کشور تاثیرگذاری در سایر کشورهای منطقه باشیم.
وی در خصوص همکاری موسسه خاورمیانهای ژاپن با ایران عنوان کرد: این موسسه در زمینه مقاومسازی تاسیسات آب و فاضلاب کلان شهر تهران، مدیریت زلزله و همکاری با حوضههای آبریز قزوین، طالقان و اصفهان و آموزش کارشناسان کمکهای ویژهای را به ما ارائه کرده است.
قائممقام وزیر نیرو همچنین آموزشهای بین ایران و ژاپن را دوسویه عنوان کرد و گفت: کشور ما هم با پرداخت هزینههای مالی بسیار تجربه های گرانقیمتی به دست آورده که از طریق برگزاری سمینارها و نشستهای مختلف علمی علاقمند به اشتراکگذاری این دستاوردها است.
وی قابلیت کشور ژاپن را در زمینه قطعات، اتصالات، شیوه طراحی برای مقاومسازی شبکههایی که میتوانند در مقابل زلزله آسیب پذیر باشند بالا دانست و عنوان کرد: ما استفاده از تکنولوژیهای نو را نفی نمیکنیم اما، اگر بخواهیم کاهش تلفات انرژی داشته باشیم باید روشهای فرهنگی را تغییر بدهیم و در شیوههای آموزشی به دانش آموزان و دانشگاهیان تجدیدنظر کنیم، همچنان که مردم این کشور ظرافتهای خاصی برای تبلیغات خود به کار بردهاند.
وی در پایان ضمن قدردانی از تلاشها و اقدامات موسسه خاورمیانهای ژاپن، خواستار همکاری متقابل این کشور در شرایط پساتحریم شد.
منبع: پایگاه اطلاعرسانی وزارت نیرو (پاون) کد خبر:۹۴۰۹۰۱۱۹۲۸۴ تاریخ انتشار: ۱۳۹۴/۰۹/۰۱ ۰۳:۴۰