مدیرعامل شرکت آب منطقهای مازندران گفت: با تامین اعتبار اجرای سد هراز، این سد در سال ۹۷ قابل آبگیری خواهد بود و بخش عمده مشکلات ۵ شهر واقع در دشت هراز و اراضی کشاورزی آن برطرف میشود.
نمایندگان مردم نور و محمود آباد، آمل، بابل، بابلسر با حضور در سد هراز و بازدید از بخشهای مهم اجرایی این طرح آمادگی خود را برای رفع مشکلات این طرح از جمله مشکلات تأمین منابع مالی آن اعلام کردند.
در این نشست مدیرعامل آب منطقهای مازندران با اشاره به اهمیت این طرح برای کل کشور از جمله استان مازندران گفت: با بهرهبرداری این سد بزرگ بیش از یک سوم مردم استان بهطور مستقیم از آب شرب و کشاورزی آن بهرهمند خواهند شد.
“محمدابراهیم یخکشی” با بیان ویژگی و مشخصات این طرح که سالانه ۶۵۰ میلیون مترمکعب آب را در استان تنظیم خواهد کرد، افزود: هم اکنون ۳۰ درصد از عملیات اجرایی این سد انجام شده و تاکنون بیش از ۴۲ میلیارد تومان بدون احتساب رقمی ۲۰ میلیارد تومانی که به پیمانکار بدهکار هستیم هزینه شده و برای تکمیل این سد ۴۰۰ میلیارد تومان اعتبار نیاز است که اگر تأمین شود میتوانیم در سال ۹۷ آبگیری و بهرهبرداری از آن را آغاز کنیم.
وی اعتبار امسال این پروژه را ۳۸ میلیارد تومان اعلام و اضافه کرد: این رقم با توجه به حجم عملیات این طرح و اجرای آن کافی نیست و بسته هراز که شامل سد، نیروگاه، طرح آبرسانی، کانال انتقال آب چالوس و شبکه آن است بالغ بر ۲۰۰۰ میلیارد تومان اعتبار نیاز دارد.
در ادامه نمایندگان مجلس طی سخنانی بر تداوم حرکت جمعی جهت پیگیری مطالبات استان اختصاص بخشی از اعتبارات ماده ۱۸۰ به سد هراز، استفاده از فاینانس برای تأمین منابع مالی، اجرای همزمان شبکه آبیاری و زهکشی پائین دست سد استفاده دیگر منابع مالی از جمله اوراق مشارکت و منابع بخش خصوصی و بهره گیری بیشتر از ظرفیت و توان مالی قرارگاه به عنوان پیمانکار این طرح تأکید کردند.
در این نشست تاکید شد که دو پروژه مهم و اصلی و کلیدی استان سد هراز و راه آهن تهران به شمال است که این دو پروژه تنها متعلق به مردم استان نیست بلکه متعلق به جمعیت ۱۷۵ میلیونی کشور است.
بر اسا این گزرش، استان مازندران در زمینه اجرایی طرح توسعه منابع آب یک عقب ماندگی تاریخی دارد که باید نگرانی مردم استان در بخش آّب مرتفع شود.
در سال جاری به دلیل کمبود آب از مردم خواسته شد از انجام کشت دوم که در استان بالغ بر ۸۰ هزار هکتار اراضی شالیزاری است، خودداری کنند و این برای استانی که اراضی آن مستعد است، میتوان با احداث سد نیاز آبی مردم را بر طرف کرد.
اهمیت دشت هراز از این روست که سطح اراضی شالیزاری آن بالغ بر یکصد هزار هکتار بوده و حدود ۲۰ درصد از برنج کشور در این دشت تولید میشود؛ لذا سد هراز باید در اولویت قرار گیرد.
منبع:پایگاه اطلاعرسانی وزارت نیرو (پاون) کد خبر:۹۴۰۸۳۰۱۹۲۴۵ تاریخ انتشار: ۱۳۹۴/۰۸/۳۰ ۰۹:۳۷