معاون پژوهشی مرکز بررسیهای استراتژیک ریاست جمهوری گفت: مساله آب در ایران به یک امر بدخیم تبدیل شده است لذا باید برای آن تدابیر اساسی اندیشیده شود، چرا که اگر مسالهی بحران آب حل نشود قطعا این موضوع به عنوان عبرتی در تاریخ ثبت میشود.
فاضلی در همایش آب و رسانه با بیان اینکه از شهریورماه ۱۳۹۲ جلسات متعددی دربارهی وضعیت سدها، انتقال آب از سدها و دریاچه ارومیه برگزار شد، اظهار کرد: براساس بررسیهای انجام شده به این نتیجه رسیدیم که مساله آب در ایران امری بدخیم و بدون هیچ صورتبندی مشخصی است.
وی ادامه داد: تا زمانی که راهحل این مساله پیدا نشود نمیتوان مساله آب در کشور را تعریف کرد، چرا که امکان دارد موضوع آب در المانهای مختلف تعاریف متفاوتی داشته باشد.
معاون پژوهشی مرکز بررسیهای استراتژیک ریاست جمهوری با بیان اینکه تعریف مساله آب به گونهای است که در ابتدا موازین آن مشخص نیست، ادامه داد: در مورد مسالهی آب دیگر فرصت آزمون و خطا وجود ندارد بهطوری که یا باید مساله آب حل شود و یا اینکه این امر به عنوان عبرتی در تاریخ به ثبت برسد بهطوری که در آینده از این موضوع یاد شود.
به گفته فاضلی بحران آب بر اثر برخورد ساده و مهندسیگونه با مساله بدخیم حاصل شده است، اظهار کرد: در هر مساله بدخیم نمیتوان گفت که مساله حل میشود بلکه تنها با ایجاد راهکارهایی میتوان آن مساله را به صورت مقطعی حل کرد.
وی با بیان اینکه مساله آب میتواند ما را به عبرت آیندگان تبدیل کند، خاطر نشان کرد: جامعه ایرانی بدون پذیرش مسوولیت گذشته قادر به حل مساله آب نیست، لذا باید برای این موضوع فرهنگسازی صورت بگیرد.
معاون پژوهشی مرکز بررسیهای استراتژیک ریاست جمهوری با بیان اینکه نمیتوان از کشاورز انتظار داشت که مصرف آب خود را کم کند اما اضافه برداشت برعهده وزارت نیرو باشد، ادامه داد: باید با ایجاد شرایط گفتوگو بین تمام افراد تاثیرگذار با بحران آب مقابله کرد و همانطور که برجام در ذهن مردم رسوخ پیدا کرد مسالهی آب نیز در ذهن مردم برود و باقی بماند.
منبع:ایسنا کد خبر:۹۴۰۸۲۵۱۵۳۵۶ تاریخ انتشار:دوشنبه ۲۵ آبان ۱۳۹۴ – ۱۶:۱۵