علیرضا احمد یزدی، در جلسه تقدیر از دستاندرکاران کاهش پیک بار شرکت توزیع نیروی برق استان فارس با اشاره به این که مدیریت مصرف یکی از ارکان اقتصاد مقاومتی است، ادامه داد: سفارش و تعالیم دینی در زمینه مصرف بهینه، محدودیت سوخت جهت تأمین انرژی، کاهش آثار زیانبار تولید انرژی الکتریکی و مصرف سوختهای فسیلی بر محیط زیست، افزایش بهرهوری و توان مالی خانوادهها و حفظ انرژی برای نسل آینده ضرورت بهینهسازی مصرف برق را دو چندان کرده است.
وی چالشهای فراروی بخش انرژی را دو عامل افزایش جمعیت و به دنبال آن افزایش مصرف انرژی و از سوی دیگر توسعه اقتصادی برشمرد و افزود: مدیریت مصرف مهمترین و اقتصادیترین راهکار ایجاد تعادل بین عرضه و تقاضا در صنعت برق است؛ چرا که با اجرای راهکارهای مدیریت مصرف تأثیر قابل توجهی در کاهش مصرف برق کشور حاصل میشود.
معاون دفتر مدیریت مصرف شرکت توانیر با بیان این که افزایش مصرف انرژی آلودگی محیط زیست را به دنبال خواهد داشت، گفت: هر چقدر برق بیشتری مصرف شود، آلودگی محیط زیست هم چند برابر خواهد شد و هر اندازه انرژی بیشتری مصرف کنیم سلامتی خود و خانواده را به خطر انداختهایم.
احمد یزدی فعالیتهای انجام گرفته در شرکت توزیع برق فارس در جهت کاهش پیک بار و مدیریت مصرف انرژی را بسیار مهم و تأثیرگذار توصیف کرد و بیان داشت: از جمله اقدامهای مهم انجام شده در زمینه مدیریت مصرف راهاندازی دبیرخانه ممیزی متقاضیان برق در شرکت توزیع نیروی برق فارس است.
احمد یزدی در تشریح نحوه ارزیابی شرکتهای توزیع نیروی برق سراسر کشور و امتیازدهی آنان گفت: شرکتهای توزیع برق کشور به سه گروه تقسیم شدند که شامل شرکتهای بزرگ و مراکز استان ۱۵ شرکت، شرکتهای متوسط ۱۳ شرکت و شرکتهای کوچکتر ۱۱ شرکت بودند که شرکت توزیع نیروی برق استان فارس هم در گروه اول و هم در میان ۳۹ شرکت حائز مقام اول شد.
این مقام مسوول تاکید کرد: اگر چه دستیابی به این مقام بسیار حائز اهمیت است، اما مهمتر از آن، تلاش برای حفظ جایگاه و عنوان بهدست آمده است که امیدواریم همچنان این جایگاه در سالهای بعد نیز حفظ شود.
در ادامه مدیر عامل شرکت توزیع نیروی برق استان فارس نیز اظهار داشت: در راستای اقدامهای کاهش پیکبار و مدیریت سمت تقاضا در سال جاری اوج بار شبکه سراسری برق با همکاری مشترکان و با مدیریت و تلاش مؤثر مجموعه همکاران صنعت برق در کشور حدود ۲۲۰۰ مگاوات کاهش یافت و این شرکت توانست در مجموع با کسب ۹۴٫۸۱ امتیاز در میان ۳۹ شرکت توزیع نیروی برق کشور به بالاترین میزان امتیاز دست یافته و حائز مقام اول شود.
قنبری یادآور شد: همچنین این شرکت با عملکرد ۱۰۰ درصدی در دیگر فعالیتهای بهرهبرداری و مشترکین موفق شد، در مجموع با تأثیرگذاری بیش از ۱۲۱ مگاوات کاهش پیک در مقایسه با سهمیه تعیین شده به میزان ۷۰ مگاوات توسط توانیر عملکرد بسیار مثبتی در این بخش ارائه نماید.
مدیر عامل شرکت توزیع نیروی برق استان فارس تصریح کرد: مجموع تمامی فعالیتها سبب شد تا حداکثر بار شرکت در سال ۹۴ به میزان ۱۳۱۶ مگاوات ثبت شود که نسبت به پیک بار سال گذشته ۱۷ مگاوات و نسبت به سهمیه تعیین شده توسط شرکت توانیر ۶۴ مگاوات کاهش داشته است.
مدیر عامل شرکت برق منطقهای فارس نیز گفت: تمامی تلاشها و فعالیتها سبب شد تا در فارس بتوانیم به شکل قابل قبولی وضعیت پیک را پشت سر گذاشته و تابستان بیدردسری را داشته باشیم.
عبدالعزیز کریمی نوبندگانی افزود: با مدیریت مصرف علاوه بر جلوگیری از هزینههای جدید و گزاف از انتشار آلایندههای محیط زیست نیز جلوگیری میشود.
وی اضافه کرد: مجموع اقداماتی که انجام گرفت سبب شد تا ۲۰۰ مگاوات در پیک تابستان صرفهجویی کنیم و اگر چنین صرفهجویی انجام نمیگرفت، باید نیروگاهی ۳۰۰ مگاواتی تأسیس میشد، اما؛ با این میزان صرفهجویی در حقیقت به مثابه این است که یک نیروگاه مجازی تأسیس کرده باشیم.
منبع: خبرگزاری موج تاریخ انتشار:۲۳ آبان ۱۳۹۴ (۱۵:۴ب.ظ)