دبیر اجرایی همایش مصرف بهینه آب در صنعت گفت: ۲۲ تا ۳۰ درصد از محصولات کشاورزی در مراحل مختلف داشت، برداشت و توزیع هر ساله در کشور تلف می شود.
علی دهنوی شب گذشته ۲۰ آبان در اختتامیه همایش ملی “مصرف بهینه آب در صنعت؛ چالش ها و راهکارها”، در دانشگاه اصفهان با بیان اینکه همه ما به بحران آب در کشور و استان اصفهان اذعان داریم، اظهار کرد: حداقل کاری که می توان در شرایط کنونی انجام داد این است که اجازه ندهیم دامنه بحران از میزان موجود بیشتر شود. در واقع باید به دنبال توقف رشد بحران باشیم.
وی با بیان اینکه پساب ها می تواند در کیفیت آب موجود تاثیرگذار باشد، افزود: بحران کیفی آب نیز در کنار بحران کمی آب نگران کننده است. البته صنایع بزرگ در راستای استفاده از پساب، اقدامات موثر و مناسبی را انجام داده اند.
این استاد دانشگاه اصفهان با بیان اینکه ۲۲ تا ۳۰ درصد از محصولات کشاورزی در مراحل مختلف داشت، برداشت و توزیع هر ساله در کشور تلف می شود، اضافه کرد: اگر میزان آب موجود در کشاورزی ۹۰ میلیارد مترمکعب باشد، ۱۸ تا ۲۷ میلیارد مترمکعب هر ساله توسط ضایعات کشاورزی هدر می رود.
دهنوی ادامه داد: این میزان ضایعات نه تنها ارزش افزوده ای برای کشور به وجود نخواهد آورد، بلکه باعث هدر رفت میلیون ها دلار سرمایه کشور خواهد شد.
همچنین عبدالخالق بردبار، دبیر اجرایی همایش مصرف بهینه آب در صنعت با بیان اینکه دانشگاه ها باید به سمت تولید دانش فنی حرکت کنند، اظهار کرد: تکرار یک مساله، خود به حل مساله کمک می کند، باید اینگونه همایش ها بسیار بیشتر در کشور برگزار شود.
بردبار خاطرنشان کرد: لزوم شفاف سازی میزان آب مصرفی در بخش های مختلف کشاورزی، صنعت و شرب، لزوم به کارگیری از فناوری های نوین در صنعت و کشاورزی و بازنگری در فرآیندهای صنایع از جمله دستاوردهای این همایش به حساب می آید.
این استاد دانشگاه اصفهان اضافه کرد: اگرچه صنعت سهم زیادی در مصرف آب ندارد، اما تلاش کرده تا همین میزان آب را نیز بهینه کند.
منبع:ایسنا کد خبر:۹۴۰۸۲۱۱۲۸۳۰ تاریخ انتشار:پنجشنبه ۲۱ آبان ۱۳۹۴ – ۱۴:۲۹