منصور شیشهفروش عصر امروز در اختتامیه همایش ملی مصرف بهینه آب در صنعت، چالشها و راهکارها گفت: سالهای اخیر با ویژگیهای خاص شرایط محیطی دست به گریبان بودیم اما باید گفت در محدودیتها است که استعدادها شکوفا میشوند و اگر چندین سال خشکسالی نبود شاهد چنین اقدامات شایانی در مصرف بهینه آب نبودیم.
وی ضمن تشکر از بخش صنعت تصریح کرد: صنایع اصفهان در مصرف بهینه آب پیشگام بودهاند و در این دو روز هم به صورت ویژه به این موضوع پرداختند.
معاون مدیریت بحران استانداری اصفهان با اشاره به برنامههای استانداری در زمینه حل مشکل کم آبی و مقابله با بحران آب اظهار داشت: با توجه به صحبتهای استاندار در روز گذشته در افتتاحیه همین همایش مبنی بر مدیریت عرضه و تقاضای آب، استانداری اصفهان ۴ برنامه بزرگ را در حوزههای مختلف برنامهریزی کرده است.
وی ادامه داد: سازمان جهاد کشاورزی به عنوان اولین مصرف کننده آب، مسئول شد تا در یک زمانبندی مشخص طرح جامع مصرف بهینه آب در کشاورزی را با هدف کاهش ۵۰ درصدی مصرف آب تهیه کند.
شیشهفروش افزود: خوشبختانه کشاورزان در سالهای اخیر کم آبی را حس کردند و همین امر باعث شده تا رو به طرحهای جدید و فناوریهای نوین آبیاری بیاورند.
وی اصلاحات در بخش اراضی، تغییر الگوی کشت و ایجاد سیستمهای بهینه آبیاری را از برنامههای سازمان جهاد کشاورزی برای صرفهجویی ۵۰ درصدی در این حوزه عنوان کرد.
معاون مدیریت بحران استانداری گفت: برنامه جامع در زمینه آب شرب نیز تدوین شده است و در آینده ۲۰ درصد صرفهجویی را از طریق احداث منابع استراتژیک، بازسازی شبکههای فرسود و نصب سیستمهای کاهنده شاهد خواهیم بود.
وی ادامه داد: شهرداریها نیز مکلف شدند در آبیاری فضای سبز به واسطه کشت گونههای کم مصرف و برنامه آبیاری در شب و برنامههای دیگری که مدیریت شهری باید تنظیم کند تا ۵۰ درصد مصرف آب را کاهش دهند.
منصور شیشهفروش تصریح کرد: برنامه چهارم که دیروز و امروز به آن پرداخته شد، تدوین سند جامع مصرف بهینه آب در صنعت است که باید موضوعات مانند امنیت آب، بازگردانی پساب و آب مجازی را در دستور کار قرار بدهد.
وی تاکید کرد: به هرحال در این شرایط کمآبی که بخش عظیمی از آن به کمبود بارشهای آسمانی بر میگردد، اجتنابناپذیر است و باید بتوانیم در حوزههای مختلف خودمان را وقف بدهیم.
معاون مدیریت بحران استانداری با ابراز امیدواری از اجرایی شدن جمعبندی مقالات ارائه شده افزود: باید از طرحهایی که قابلیت اجرایی شدن دارد استفاده کرد.
وی ضمن تقدیر از تمام کسانی که برای اجرایی شدن این همایش از اردیبهشت پیگیر بودند و در دو روز همایش تلاش کردند تا به نحو احسن این همایش اجرایی شود گفت: جمعبندی این همایش در اختیار سازمان صنعت، معدن و تجارت قرار خواهد گرفت تا برای تهیه سند جامع مصرف بهینه آب در صنعت مورد استفاده قرار گیرد.
*با نگاه تک بعدی بحران آب حل نمیشود
دبیر اجرایی همایش ملی آب در صنعت نیز گفت: هر کدام از اساتید از زاویه دید خودشان به بحران آب و خشکسالی نگاه میکنند و با این نگاه نمیتوان توقع داشت بحران آب حل شود.
علی دهنوی با کاربردی خواندن مباحث طرح شده در این همایش اظهار داشت: یکی از نتایج همایش آب در صنعت آشنایی صنایع کوچک با فعالیتهای صنایع بزرگ همچون فولاد مبارکه در زمینه مصرف بهینه آب است.
وی ادامه داد: به همین جهت، تور بازدیدی برای شرکتکنندگان این همایش برنامهریزی شده که از نزدیک فعالیتهای انجام شده را ببینند.
دبیر اجرایی همایش مصرف بهینه آب در صنعت با بیان برخی از نتایج این همایش افزود: اقدامی که میتوان پیش از همه انجام داد، جلوگیری از تشدید بحران و رشد آن است.
وی با اشاره به توان آلایندگی پسابها اضافه کرد: با توجه محدود بودن منابع آب و افزایش پساب باید بر بازگردانی پسابها تمرکز کرد.
دهنوی سومین اقدام را برنامهریزی برای افزایش منابع آب تجدیدپذیر دانست و تاکید کرد: به نظر میرسد این حرکت در بلند مدت نتیجه خواهد داد.
وی یکی از ضعفهای موجود در این همایش را رویکرد تک بعدی به مسئله بحران آب خواند و ادامه داد: سخنرانان و اساتید هر کدام از زاویه دید خودشان به بحران آب و خشکسالی نگاه میکنند و با این نگاه نمیتوان توقع داشت بحران آب حل شود.
دبیر اجرایی همایش مصرف بهینه آب در صنعت اذعان کرد: برای حل این بحران باید فاکتورهای مختلف را در نظر گرفت و به دنبال یک راه حل جامع بود.
وی افزود: اینکه کشاورزی بیشترین مصرف آب را دارا است همه میدانیم اما گلوگاههایی وجود دارد که با کنترل آنها صرفهجویی قابل توجهی اتفاق میافتد.
این استاد دانشگاه اینطور توضیح داد: برای نمونه، بین ۲۲ تا ۳۰ درصد از محصولات کشاورزی به عنوان ضایعات از مرحله داشت و برداشت تا حمل و نقل و رسیدن به دست مشتری، دور ریخته میشوند.
وی اضافه کرد: این میزان به معنای از بین رفتن ۱۸ میلیارد مکعب آب و ۱۰ میلیارد دلار سرمایه کشور است.
دهنوی در پایان از مسئولین شهری، مدیران صنایع، اساتید دانشگاه و تمام ۲۵ سخنرانی که در این همایش دو روزه شرکت داشتند قدردانی و از کاستیها عذرخواهی کرد.
اختتامیه همایش ملی مصرف بهینه آب در صنعت، چالشها و راهکارها عصر امروز با سخنرانی امید توکلی؛ رئیس مرکز فناوریهای راهبردی ریاست جمهوری، بهرام سبحانی؛ مدیرعامل مجتمع فولاد مبارکه اصفهان و با تقدیر از مقالات برتر برگزار شد.
این همایش روز گذشته با محوریت مدیریت مصرف آب و بازیافت آن در صنعت، بهکارگیری فناوریهای نوین در تصفیه و شیرینسازی آب و بازیافت پسابها، الزامات بازیافت و کاربرد پساب های شهری در صنعت، استانداردهای کمی و کیفی آب در صنعت و راهبردهای توسعه پایدار در تأمین آب صنعت و به همت پژوهشکده محیط زیست دانشگاه اصفهان و قطب علمی آلایندههای زیست محیطی دانشگاه اصفهان آغاز شده بود.
منبع:خبرگزاری فارس کد خبر:۱۳۹۴۰۸۲۰۰۰۱۴۶۰ تاریخ انتشار:۹۴/۰۸/۲۰ – ۲۲:۳۳