مدیرکل دامپزشکی لرستان از فعالیت ۹ کشتارگاه در استان خبر داد و گفت: کشتارگاههای استان مشکل تأمین آب دارند.
دکتر «ابراهیم توکلی» در جلسه ساماندهی کشتارگاههای استان، اظهار کرد: تأمین غذای سالم و کافی از مهمترین مسائل مورد توجه هر کشور است و اداره کل دامپزشکی استان با نظارت بر تهیه و توزیع مواد پروتئینی در این زمینه فعالیت دارد.
وی نظارت بر کشتارگاهها را از وظایف سازمان دامپزشکی دانست و گفت: طبق آخرین آمار ۷۴ کشتارگاه صنعتی و ۳۰۴ کشتارگاه سنتی در کشور وجود دارد و ۴۸ مورد نیز که صنعتی بوده در دست تأسیس هستند.
توکلی یادآور شد: مالکیت اکثر کشتارگاهها در سطح شهرها با شهرداریها بوده و اکثر ساختار آنها سنتی است. در سال ۸۶ تفاهمنامه بین سازمان دامپزشکی و سازمان امور شهرداریها و دهیاریها بسته شد که اهمیت و جایگاه کشتارگاهها را در سلامت جامعه نشان میدهند.
مدیرکل دامپزشکی لرستان گفت: از اهداف سازمان دامپزشکی تعطیل کردن کشتارگاههای سنتی با برنامهریزی دقیق و زمان مشخص است. کشتارگاههای صنعتی نیز باید به فنآوری روز تجهیز شوند. همچنین ناوگان حمل و نقل دام زنده ساماندهی و قرنطینهها یکپارچهسازی شوند.
وی با اشاره به آمار کشتارگاههای استان اظهار کرد: در استان ۹ کشتارگاه فعالیت دارند که دو مورد صنعتی و با مدیریت بخش خصوصی بوده و ۴ کشتارگاه نیمه صنعتی است و در شهرستانهای بروجرد، الیگودرز، نورآباد و الشتر فعالیت دارد. مالکیت کشتارگاههای بروجرد و الیگودرز با شهرداری و نورآباد و الشتر با بخش خصوصی است.
توکلی با بیان اینکه سه کشتارگاه سنتی در شهرستانهای دورود، پلدختر و ازنا وجود دارند که زیر نظر شهرداری است، ادامه داد: شهرستانهای چگنی، رومشکان و سپیددشت فاقد کشتارگاه هستند.
مدیرکل دامپزشکی لرستان با اشاره به اقدامات اصلاحی که در کشتارگاه خرمآباد ایجاد شده است، بیان کرد: اتاق کلهگاوی، لباس متحدالشکل با توجه به فعالیت هر بخش، نصب کانال جمعآوری فاضلاب، بازرسی دام توسط دامپزشک قبل از کشتار، سیستم شوتینگ، آب گرم، سیستم تصفیه فاضلاب و… از جمله اقدامات صورت گرفته در این کشتارگاه است.
وی با بیان اینکه کشتارگاه الشتر با سرمایه بخش خصوصی احداث شده است، اضافه کرد: متأسفانه در این کشتارگاه سالن پیشسرد وجود ندارد و پیمانکار به دنبال اجرایی کردن این سالن است.
توکلی از مشکلات کشتارگاه کوهدشت کمبود آب را برشمرد و افزود: کشتارگاه نورآباد نیز سیستم فاضلاب کاملی ندارد و برای آن پیشسرد ساخته نشده است.
مدیرکل دامپزشکی لرستان تصریح کرد: کمبود آب مهمترین مشکل اکثر کشتارگاههای دام استان به ویژه شهرستانهای بروجرد و دورود است. همچنین کشتارگاههای معمولان، چگنی و زاغه بهتر است که هر چه سریع حذف شوند.
وی یادآور شد: همچنین در کشتارگاهها تجمع افراد غیرمعمول را داریم که برای نظم کاری و نظارت بهداشتی باید از ورود آنها جلوگیری شود و نیروی انتظامی باید در زمینه همکاری کند.
توکلی با اشاره مصوبات کمیته ساماندهی در سال گذشته، گفت: خرید کوره لاشهسوز برای کشتار هنوز انجام نشده است. خرید پیشسرد نیز باید هر چه سریعتر انجام شود.
در این جلسه بحث انتقال مراکز عرضه دام زنده به حواشی کشتارگاه خرمآباد مطرح شد که این کار انجام شده است.
منبع:ایسنا کد خبر:۹۴۰۸۱۹۱۱۷۳۱ تاریخ انتشار:سهشنبه ۱۹ آبان ۱۳۹۴ – ۱۵:۵۲