استاندار گلستان گفت: عملکرد جامع و هماهنگ دستگاههای مرتبط با موضوع آب در قالب یک بسته تصمیمگیری در جهت حفاظت از منابع آب ضرورت دارد.
“حسن صادقلو” در سومین جلسه شورای حفاظت از منابع آب این استان، اظهار داشت: باید بسته جامع تصمیمگیری تمامی موضوعات مربوط به مدیریت آب در استان گلستان شامل اصلاح الگوی کشت، صحبتهای کشاورزان، مباحث آبی، خروجیهای مرکز تحقیقات جهاد کشاورزی و تمامی مسائل مرتبط با آب را در خود جای دهد.
وی با بیان اهمیت تصمیمات شورای حفاظت از منابع آب، گفت: باید مصوبات شورا در سطح استان و شهرستانها بهصورت جدی دنبال شود و تمامی مدیران مدعو بهصورت جدی در این جلسات حاضر شوند.
استاندار گلستان بر پیدا کردن ساز و کار اجرایی برای پیگیری سریع بستن چاههای غیرمجاز آب در این استان تاکید کرد و گفت: پیشنهاد میشود آیین نامهای به منظور مقابله با صاحبان چاههای غیرمجاز در این استان توسط دستگاههای مرتبط تهیه و تدوین شود تا از ارائه تسهیلات به این دسته از افراد در همان سال ممانعت شود.
صادقلو خطاب به مسئولان حاضر در جلسه گفت: باید مدیران دستگاه های استان تلاش کنند اعتبارات لازم را از ردیف های متمرکز، متفرقه و سطح ملی به سمت استان جذب کنند تا با استفاده از آن در اولویتهای اقدامهای خود تسریع ایجاد نمایند.
وی با اشاره به نیاز آبی استان در افق آینده، گفت: نیاز آبی استان در افق ۱۴۰۴ و ۱۴۲۰ قریب به ۷ میلیارد متر مکعب است، در حالی که پتانسیل آبی ما در حال حاضر ۲٫۵ میلیارد است و باید تمامی ابزارها و دستگاههای استان برای حفظ و تقویت منابع آبی گلستان همراهی کنند.
* برنامه انسداد ۶۰۰ حلقه چاه در گلستان
در این جلسه مدیرعامل شرکت آب منطقهای گلستان گزارشی از آخرین وضعیت منابع آبی استان و میزان نزولات جوی ارائه کرد و گفت: با شروع سال آبی ۹۵-۹۴ شاهد افزایش ۳۴ درصدی بارش ها نسبت به مدت مشابه سال گذشته هستیم، ولی با کاهش ۳۵ تا ۷۰ درصد روانآب مواجه ایم که نشان میدهد اثرات خشکسالی به قوت خویش باقی است.
“علی نظری” گفت: در سال گذشته با کاهش ۱۵٫۲ درصدی نزولات جوی روبرو بودیم و بهرغم پتانسیل ۳۰۰ میلیون مترمکعبی سدهای استان تنها ۱۲۴ میلیون مترمکعب ذخیرهسازی کردیم.
وی در ادامه به اقدامهای صورت گرفته و برنامههای در دست اقدام طرح احیا و تعادل بخشی آبهای زیر زمینی پرداخت و گفت: در حوزه چاههای غیرمجاز و مقابله با اضافه برداشت از چاههای مجاز در برنامه امسال ما با همکاری مراجع قضایی مسدود کردن ۶۰۰ حلقه چاه را در دستور کار داریم.
وی همچنین اجرای پروژه هایی نظیر نصب کنتور هوشمند آب و برق، ساماندهی دستگاه های حفاری در کل استان، سیستم جامع بانک اطلاعاتی، مطالعه و ایجاد تشکل آب بران آب زیرزمینی، مطالعه تعیین حداکثر سقف کف شکنی، مطالعات مدیریت حفاظت کیفی منابع آب و مطالعه و اجرای طرحهای تغذیه مصنوعی را از مهمترین اقدامهای در دست اجرا حوزه حفاظت از منابع آب بر شمرد.
مدیرعامل شرکت آب منطقهای گلستان در پایان بر همکاری دستگاههای عضو شورای حفاظت آب در راستای صیانت و حفاظت از منابع آبی تاکید کرد و گفت: مقابله با هدررفت آب و ساماندهی این مایع حیاتی در استان نیازمند تلاش بیشتری است و باید بر روی طرحهایی از جمله تسطیح و یکپارچه سازی اراضی کشاورزی، اعمال سیاست الگوی کشت اقدامهای موثری صورت گیرد و تا زمانی که به این طرحهای مهم توجه نشود، قصه پرغصه آب و هدررفت آن در گلستان پایان نخواهد یافت.
منبع:پایگاه اطلاعرسانی وزارت نیرو (پاون) کد خبر:۹۴۰۸۱۸۱۹۰۱۷ تاریخ انتشار: ۱۳۹۴/۰۸/۱۸ ۱۰:۴۹