طرح آمارگیری از ویژگیهای محیطزیستی کارگاههای صنعتی ۱۰ نفر کارکن و بیشتر- ۱۳۹۲ در سال ۱۳۹۳ برای کارگاههای صنعتی ۱۰ نفر کارکن و بیشتر اجرا شد و اطلاعات سال ۱۳۹۲ جمعآوری گردید. نتایج پیشرو به بررسی ویژگیهای محیطزیستی کارگاههای صنعتی ۱۰ نفر کارکن و بیشتر به تفکیک کدهای ISIC ویرایش سوم و استان می پردازد.
نگاهی به اهم نتایج نشان میدهد: در سال ۱۳۹۲، مقدار آب خریداری شده توسط کارگاههای صنعتی ۱۰ نفر کارکن و بیشتر، ۲۸۷۸ میلیون مترمکعب بوده است و در این سال، مقدار مصرف آب کارگاههای صنعتی ۱۰ نفر کارکن و بیشتر، ۴۹۱۷ میلیون مترمکعب بوده که از این مقدار ۸۶ درصد در بخش تولید و ۶ درصد در بخش آشامیدن و بهداشتی و مابقی در بخشهای آبیاری فضای سبز، سرمایش و گرمایش و سایر مصرف شده است.
بیشترین مقدار مصرف آب در کارگاههای صنعتی با فعالیت «تولید مواد و محصولات شیمیایی»، «تولید زغال کک- پالایشگاههای نفت و سوختهای هستهای» و «صنایع مواد غذایی و آشامیدنی» به ترتیب با ۳۳۱۱، ۶۱۲ و ۴۱۳ میلیون مترمکعب و همچنین در استانهای بوشهر، خوزستان و مازندران بهترتیب با مقادیر ۲۹۴۰ و ۷۷۱ و ۲۶۲ میلیون مترمکعب بوده است.
در سال ۱۳۹۲، مقدار فاضلاب صنعتی تولیدشده توسط کارگاههای صنعتی ۱۰ نفر کارکن و بیشتر، ۷۹۹ میلیون مترمکعب بوده است. بیشترین مقدار تولید فاضلاب صنعتی در کارگاههای با فعالیت «تولید زغال کک- پالایشگاههای نفت و سوختهای هستهای» و «صنایع مواد غذایی و آشامیدنی» بهترتیب با ۳۸۳ و ۲۵۵ میلیون مترمکعب و نیز در استانهای خوزستان و مازندران بهترتیب با مقادیر ۴۲۶ و ۲۰۵ میلیون مترمکعب بوده است.
در سال ۱۳۹۲، مجموع مقدار پسماند صنعتی جامد و نیمهجامد تولید شده توسط کارگاههای صنعتی ۱۰ نفر کارکن و بیشتر، ۸۸۲۵ هزار تن بوده است.
بیشترین مقدار تولید پسماند صنعتی جامد و نیمهجامد بر اساس نوع فعالیت در گروه «تولید فلزات اساسی» با مقدار ۳۳۸۵ هزارتن و در استان اصفهان با مقدار ۲۳۷۷ هزارتن بوده است.
بررسی روشهای دفع پسماند صنعتی جامد و نیمهجامد در سال ۱۳۹۲ نشان میدهد که از مجموع ۸۸۲۵ هزارتن پسماند جامد و نیمه جامد، ۳۰۰۸ هزارتن (۱/۳۴ درصد) به شیوه دفن در داخل یا خارج کارگاه، ۲۱۹۰ هزارتن(۸/۲۴ درصد) تلنبار، ۱۹۸۴ هزارتن(۵/۲۲ درصد) فروش، ۱۵۶۷ هزارتن(۸/۱۷ درصد) بازیافت و ۷۶ هزارتن(۹/۰ درصد) نیز به شیوه سوزاندن در فضای آزاد یا زبالهسوز، دفع شدهاند.
در سال ۱۳۹۲، مقدار پسماند صنعتی مایع تولید شده توسط کارگاههای صنعتی ۱۰ نفر کارکن و بیشتر، ۳۱۴۱ هزار مترمکعب بوده است.
بیشترین مقدار تولید پسماند صنعتی مایع در گروههای «صنایع تولید زغال کک- پالایشگاههای نفت و سوختهای هستهای»، «صنایع مواد غذایی و آشامیدنی» بهترتیب با مقدار ۱۱۸۷ و ۱۰۳۳ هزار مترمکعب و در استانهای اصفهان و خوزستان بهترتیب با مقادیر ۱۰۴۳ و ۷۶۹ هزار مترمکعب بوده است.
در سال ۱۳۹۲، پرداختی در بخشهای مختلف محیطزیست بهمبلغ ۳,۶۴۸,۶۱۱ میلیون ریال بوده است.
بیشترین سهم پرداختی در این کارگاهها مربوط به فاضلاب و با مبلغ ۱,۳۲۹,۰۱۸میلیون ریال (۳۶ درصد) و پس از آن در بخش پسماند با مبلغ ۸۷۸,۳۳۹ میلیون ریال(۲۴ درصد) بوده است.
نتایج تفصیلی طرح مذکور در قالب نشریه در دست چاپ و انتشار است و کاربران میتوانند از طریق واحد اطلاعرسانی به آن دسترسی داشته باشند. بهعلاوه کاربران از طریق وبگاه مرکز آمار ایران به آدرس www.amar.org.ir نیز میتوانند به نشریه طرح مذکور بهصورت الکترونیکی دسترسی داشته باشند.
منبع:فارس کد خبر:۱۳۹۴۰۸۱۷۰۰۰۲۹۴ تاریخ انتشار:۹۴/۰۸/۱۷ – ۱۱:۱۴