معاون پژوهش و فناوری دانشگاه شهید چمران اهواز با اشاره به اعلام موافقت اصولی وزارت علوم با راهاندازی مرکز پژوهشی زهکشی در این دانشگاه، بر لزوم واگذاری طرحهای مطالعاتی، پژوهشی و فناوری سازمانهای متولی امور آب و زهآب استان به این مرکز تأکید کرد.
دکتر ابراهیم حاجیدولو در جلسه مشترک مدیران دانشگاه، سازمانها و دستگاههای اجرایی حامی مرکز پژوهشی زهکشی دانشگاه شهید چمران که در سالن جلسات حوزه ریاست این دانشگاه برگزار شد، اظهار کرد: وزارت علوم موافقت اصولی خود را با فعالیت این مرکز اعلام کرده و در صورت ارائه عملکرد مطلوب مجوز قطعی آن نیز اعطا میشود.
معاون پژوهش و فناوری دانشگاه شهید چمران اهواز بر لزوم برنامهریزی در دو بخش مأموریتها و پروژههای کلان و مأموریتهای کوتاه مدت برای این مرکز تاکید کرد و گفت: با توجه به ظرفیت علمی مرکز پژوهشی زهکشی دانشگاه شهید چمران اهواز، این مرکز میتواند تعریف صحیحی از نیازها و شرح مأموریت یکساله سازمانها ارائه دهد.
وی یکی دیگر از مأموریتهای این مرکز را تعریف پروژههای تحقیقاتی تحت عنوان پایاننامههای ارشد و دکتری عنوان کرد و افزود: امیدوارم با راهاندازی این مرکز بتوانیم برگزارکننده سمینارهای علمی زهکشی، بازدیدهای علمی و کنفرانسهای تخصصی در دانشگاه و استان باشیم.
معاون پژوهش و فناوری دانشگاه شهید چمران اهواز سنگ زیربنای پروژههای تحقیقاتی را تعریف نیاز دانست و گفت: اگر نیازها به درستی تعریف شود، کار تا انتها به درستی پیش خواهد رفت و از درون این نیازها میتوان برنامهها و مأموریتهای تحقیقاتی مرکز را تعریف کرد.
در این نشست همچنین دکتر سید محمود کاشفیپور، معاون آموزشی و تحصیلات تکمیلی دانشگاه شهید چمران اهواز با تشریح پتانسیلهای دانشکده علوم آب به عنوان قطب آب کشور، اظهار کرد: در حال حاضر سه رشته دکتری و پنج رشته کارشناسیارشد با بیش از ۸۵ دانشجوی دکتری و ۱۴۰ دانشجوی کارشناسی ارشد در این دانشکده فعال است.
وی با بیان اینکه حدود ۶۷ درصد دانشجویان این دانشکده در مقاطع تحصیلاتتکمیلی مشغول به تحصیل هستند، افزود: با توجه به فعالیتهای پژوهشی دانشکده علوم آب بخش اعظم پژوهانه دانشگاه به این دانشکده تعلق گرفته است.
معاون آموزشی و تحصیلات تکمیلی دانشگاه شهید چمران اهواز بیشترین قراردادهای تحقیقاتی دانشکده علوم آب را با سازمان آب و برق خوزستان عنوان و تصریح کرد: این دانشکده از سال ۱۳۷۹ به عنوان قطب علمی آب کشور معرفی شد و در سال ۱۳۸۸ نیز به عنوان بهترین قطب علمی کشور انتخاب شد و اکنون نیز جزو قطبهای بسیار موفق در کشور است.
مهندس عاملی، نماینده سازمان جهاد کشاورزی خوزستان نیز با بیان اینکه یکی از مشکلات کلیدی استان موضوع زهکشی اراضی است، اهمیت این مسأله را در تأثیر مستقیم آن در تولید محصولات کشاورزی عنوان کرد و بر حمایتهای این سازمان از فعالیتهای دانشگاه شهید چمران اهواز در این حوزه تأکید کرد.
وی همچنین بر آمادگی این سازمان برای واگذاری پروژههای تحقیقاتی به مرکز پژوهشی زهکشی دانشگاه شهید چمران اهواز تأکید کرد و گفت: در سطح کشور شاید ۹۰ درصد زهکشها در خوزستان و طی یکی، دو سال اخیر انجام شده است.
مهندس عاملی افزود: اکنون شاهد اثرات بسیار مثبت زهکشی بر افزایش تولید و بهرهوری کشاورزی در استان هستیم و امیدواریم با راهاندازی این مرکز مشکلات بخش کشاورزی در حوزه زهکشی رفع شود.
همچنین در این نشست زهرا ظهرابی، مسؤول کمیته منطقهای آبیاری و زهکشی خوزستان با اشاره به جایگاه این کمیته در هیأت اجرایی کمیته ملی، بر آمادگی برای حمایت از مرکز پژوهشی زهکشی تأکید و عنوان کرد: ۱۳ تا ۱۶ اسفند ماه امسال (سوم تا ششم مارس ۲۰۱۶)، سیزدهمین کارگاه بینالمللی زهکشی از سوی سازمان آب و برق خوزستان در اهواز برگزار میشود که ظرفیت بسیار خوبی برای معرفی این مرکز است.
بر اساس این گزارش، این نشست با حضور دکتر غلامحسین خواجه، سرپرست جدید دانشگاه شهید چمران اهواز برگزار شد که وی از اعلام حمایت و علاقهمندی همه دستگاهها برای همکاری با این مرکز تقدیر کرد.
منبع:ایسنا کد خبر:۹۴۰۸۱۶۰۹۲۶۰ تاریخ انتشار:شنبه ۱۶ آبان ۱۳۹۴ – ۱۳:۳۲