معاون برنامهریزی و توسعه آبفای کشور در سفر دو روزه خود به هرمزگان از طرح بزرگ آبرسانی جگین- جاسک که در مرحله بهرهبرداری آزمایشی است، بازدید کرد.
“علی اصغر قانع” در بازدید از طرح آبرسانی جگین-جاسک، این طرح را یکی از بزرگترین طرحهای آبرسانی کشور خواند و گفت: با بهرهبرداری از این طرح بزرگ، قطعا شاهد ایجاد تحولات بزرگی در بخشهای اقتصادی و اجتماعی منطقه خواهیم بود.
مدیرعامل آبفای هرمزگان نیز در این رابطه گفت: در حال حاضر تست این پروژه با ایجاد تاسیسات مهمی نظیر؛ ایستگاه پمپاژ، مخازن متعادلکننده، تصفیهخانه و اجرای بیش از ۱۲۴ کیلومتر خط انتقال آن هم در مناطق کوهستانی و صعب العبور زمانبر خواهد بود که امید است حداکثر تا پایان آذر ماه سال جاری عملیات تست و بهرهبرداری انجام و امکان انتقال آب به جاسک فراهم آید.
“حسین خادمی” با اشاره به اینکه؛ هم اکنون آب مورد نیاز شهرستان جاسک از منابع زیرزمینی تامین می شود، گفت: به علت خشکسالی های مستمر با دوره های طولانی یکی از مهمترین مشکلات شهرها و روستاهای شهرستان جاسک، تامین آب است.
وی افزود: با بهرهبرداری از این پروژه علاوه بر شهرستان جاسک، آب مورد نیاز ۱۰۵ روستای شرق و غرب این شهرستان به میزان ۱۵ میلیون متر مکعب در سال از سد جگین تامین میشود.
به گفته وی؛ دبی انتقالی این طرح ۷۰۰ لیتر بر ثانیه است که با اجرای خط انتقالی به طول ۱۲۴ کیلومتر و احداث آبگیر، ایستگاه پمپاژ، احداث مخازن ذخیره و متعادل کننده و تصفیهخانه با پیشرفت فیزیکی صددرصد آماده تست و بهرهبرداری است.
خادمی گفت: تاکنون مبلغ یک هزار و ۳۸۰ میلیارد ریال در این پروژه هزینه شده است که ۳۰۰ میلیارد ریال آن از محل اعتبارات دفتر مقام معظم رهبری تخصیص داده شده است.
وی با بیان اینکه؛ انجام عملیات تکنیکی این پروژه بیش از ۸۰۰ میلیارد ریال دیگر اعتبار نیاز دارد، ابراز امیدواری کرد؛ بتوانیم ظرف کمتر از یک ماه و نیم دیگر پس از انجام عملیات تست، آب سد جگین را به شهر جاسک برسانیم. همچنین با توجه به برنامه توسعه ای که در این شهر در حال انجام است، اجرای این پروژه نقش موثری در تسریع توسعه شهری خواهد داشت.
*ضرورت تسریع در روند احداث آبشیرین کن سیریک
همچنین معاون برنامه ریزی و توسعه آبفای کشور در ادامه این سفر، ضمن بازدید از روند پیشرفت احداث آبشیرین کن سه هزار و ۷۵۰ مترمکعبی شهرستان سیریک و بررسی مشکلات اجرایی این پروژه، خواستار تسریع در روند احداث این آبشیرین کن شد.
مدیرعامل آبفای هرمزگان در این خصوص؛ یکی از دلایل تاخیر در اجرای این پروژه را نحوه آبگیری عنوان کرد و گفت: طبق پیش بینی سرمایه گذار، نحوه آبگیری در مدل مالی این پروژه از طریق چاه بایستی انجام می شده که پس از اجرای آن، امکان تامین آب از طریق مذکور امکان پذیر نشده است. همچنین تاخیر در خرید قطعات خارجی از دیگر دلایل تاخیر در اجرای این پروژه بوده است.
خادمی افزود: در حال حاضر سرمایه گذار ناگزیر با اجرای آبگیر و مستغرق نمودن آن در دریا، کار آبگیری را با هزینهای بیشتر آغاز نموده و هم اکنون تکمیل واحد های عملیاتی و پیش تصفیه، ساخت سوله محل نصب آبشیرین کن، مخازن آب و ساخت تاسیسات برقی و خرید لوله های انتقال دهنده آب خام و آب تغلیظ شده دفعی همچنین خرید قطعات خارجی از جمله پمپ های فشار و ساخت فریمRO را در دست اجرا دارد که امید است در کوتاه ترین زمان ممکن اقدامات لازم نسبت به تکمیل و راه اندازی این پروژه صورت گیرد.
منبع:پایگاه اطلاعرسانی وزارت نیرو (پاون) کد خبر:۹۴۰۸۱۶۱۸۹۶۹ تاریخ انتشار: ۱۳۹۴/۰۸/۱۶ ۰۳:۰۴