حمید ظهرابی در نشست خبری همایش ملی مصرف بهینه آب در صنعت، با اشاره به اینکه بسیار فراتر از ظرفیت حوضه آبریز زاینده رود بر آن بارگذاری کرده ایم، اظهار داشت: متاسفانه در برهه ای از زمان که حوضه زاینده رود بالاترین میزان تولید آب را داشت برنامه ریزی های برداشت را مطابق آن انجام دادیم که نتیجه آن کانال های عریض و تویلی است که آبی ندارد چرا که آب موجود، کمتر از محاسبات ما است.
وی با تاکید بر اینکه در حوضه زاینده رود حدود ۸۰۰ مترمکعب کمبود آب داریم، گفت: چقدر کمبود این آب را بر گردن تغییر اقلیم و یا توسعه برداشت های بالادست بیندازیم در حالیکه ما در شیوه برنامه ریزی خود اشتباه داشتیم و باید روند کار را تغییر دهیم.
مدیرکل محیط زیست استان اصفهان گفت: متاسفانه اکنون با کسری ۳۰۰ میلیون متر مکعبی منابع آب های زیرزمینی مواجه هستیم.
به گفته وی طی یک بررسی بین المللی ایران در رعایت مسائل محیط زیست و آب از ۱۰۰ امتیاز تنها نمره ۲٫۷۷ گرفته است چرا که تالاب گاوخونی خشک شده، بیابان زایی در اصفهان در حال گسترش است و کانون هایی که زمانی مرغزار بودند اکنون به منشا ریزگردها تبدیل شده است.
ظهرابی با اشاره به اینکه نزدیک ۸۵ درصد منابع آب موجود را برداشت کرده ایم، گفت: مطابق استانداردها باید ۲۵ درصد و در شرایط بحرانی ۴۵ درصد منابع آب را برداشت می کردیم.
وی با انتقاد بر اینکه با وجود کم آبی و بحران آب در حوضه زاینده رود در بخش های مختلف شاهد درخواست ها و یا توسعه صنعت هستیم، بیان داشت: با وجود بحران کم آبی در منطقه شرق اصفهان، متقاضیان توسعه فولاد در آن بسیار زیاد هستند.
مدیرکل محیط زیست استان اصفهان تاکید کرد: باید روند توسعه صنایع و برداشت از منابع آبی موجود را متوقف کنیم چرا که امکان تامین آب بارگذاری های صورت گرفته بر حوضه زاینده رود نیز دیگر وجود ندارد.
وی با تاکید بر اینکه باید ظرفیت اکولوژیک و توسعه خود بر حوضه زاینده رود را متناسب کنیم، گفت: در حوضه کشاورزی و صنعت نیز باید فشار موجود به محیط زیست را کم کنیم و برداشت آب از حوضه زاینده رود را به حد توان آن برسانیم.
ظهرابی با اشاره به اینکه در استان اصفهان صنعتی وجود دارد که در شبانه روز معادل ۳۱۰ هزار نفر مصرف آب دارد، گفت: متاسفانه دلیل این اتفاق عقب مانده بودن تکنولوژی در آن نیروگاه است.
وی تاکید کرد: راهبرد اصلی حل مشکل بحران آب، توقف روند توسعه و بارگذاری های جدید در بالادست و پایین دست حوضه زاینده رود است.
مدیرکل محیط زیست استان اصفهان با بیان اینکه باید به سمت صنایعی با مصرف آب کمتر حرکت کنیم، گفت: چه لزومی دارد در شرایط بحرانی اصفهان، تولید آجر به شیوه سنتی انجام شود.
وی در خصوص تصمیمات جدید برای واحدهای تولید آجر، بیان داشت: با توافقات صورت گرفته، واحدهای تولید آجر سنتی بدون مجوز از سازمان محیط زیست در استان اصفهان تعطیل می شوند همچنین واحدهایی که مجوز کامل دارند مجبور به ارتقا تکنولوژی هستند و قرار است برای واحدهای آجر دارای مجوز موقت نیز چاره اندیشی شود.
به گفته ظهرابی باید توسعه صنایع آلاینده و آب بر در داخل شهرک های صنعتی استان را محدود کنیم همچنین در شرق اصفهان تصمیم گیری های خوبی در روش های تولید گچ در حال اتخاذ است.
منبع:قدس آنلاین کد خبر:۳۲۰۰۱۷ تاریخ انتشار:۱۳۹۴/۸/۱۲ – ۰۹:۴۸