کارگاه بینالمللی “تکامل قنات و فناوریهای آبی وابسته” در روزهای ۱۷ تا ۱۹ آبانماه سالجاری با هدف گردآوری پژوهشهایی که تاکنون در مورد منشا تاریخی و تکامل فنی و اجتماعی قنات انجام شده در مرکز بینالمللی قنات و سازههای تاریخی آبی برگزار میشود.
مدیرعامل شرکت آب منطقهای یزد و سرپرست مرکز بینالمللی قنات و سازههای تاریخی آبی در این باره گفت: قنات را میتوان بهعنوان یک فناوری دانست که سازگاری انسان را نسبت به تغییرات محیطی به خوبی ارتقا داده و ادامه بقا در شرایط نامساعد فلات مرکزی ایران را امکانپذیر ساخته است.
“حسین غفوری” افزود: قنات پاسخ گروهی جوامع انسانی به تغییرات اقلیم است و قنات نیز به نوبه خود نظام تولید و ساختار اقتصادی ویژهای را پدید میآورد که این ساختارهای اقتصادی بستر روساختهای اجتماعی، سیاسی و فرهنگی شده و تا زمان حاضر در فلات مرکزی ایران دوام و بقا داشته است.
سرپرست مرکز بینالمللی قنات و سازههای تاریخی آبی اعلام کرد: این کارگاه با همکاری انجمن بینالمللی آب برگزار و پژوهشگران و صاحب نظران از ۱۵ کشور جهان در خصوص پاسخ به این دو پرسش که قنات چگونه و تحت چه شرایطی توانسته سازگاری انسان با طبیعت را بهینه نماید و همچنین چگونه قنات میتواند در حفظ سازگاری میان انسان و طبیعت نقش ایفا کند، به ارائه آخرین یافتههای خود میپردازند.
منبع: پایگاه اطلاعرسانی وزارت نیرو (پاون) کد خبر:۹۴۰۸۱۲۱۸۸۹۹ تاریخ انتشار: ۱۳۹۴/۰۸/۱۲ ۱۱:۱۱