گردهمایی مدیران و صنعتگران و بهرهبرداران آب با موضوع مدیریت بحران کم آبی و خشکسالی در صفاشهر برگزار شد.
در این گردهمایی که در راستای طرح احیا و تعادل بخشی منابع آب و با هدف فرهنگ سازی در زمینه نصب کنتورهای هوشمند و حجمی آب و برق در میان بهره برداران برگزار گردید؛ راهکارهای مقابله با خشکسالی و نگهداری از منابع آبی موجود مورد بحث قرار گرفت.
معاون حفاظت و بهرهبرداری آب منطقه ای فارس ضمن ارایه گزارشی در خصوص منابع آب استان، به روند نزولی بارش ها و کاهش میانگین بارندگی استان از ۳۳۱ میلی متر به ۳۰۲ میلی متر اشاره کرد و افزود: بر اساس بررسیهای به عمل آمده از شروع خشکسالی در استان؛ با افزایش تعداد منابع آب، استحصال بیشتری نداریم و سفرههای آب افت قابل توجهی دارند. به طوریکه برخی آبخوانها در حال متراکم شدن هستند و توان ذخیره و نگهداری آب خود را از دست داده اند.
“حسین صالحجهرمی” با بیان اینکه این تغییرات علاوه بر بعد کمی بر کیفیت آب نیز تاثیر گذاشته است، خاطرنشان کرد: نمودار تغییرات وضعیت آب نشان می دهد همزمان با از دست دادن منابع آب از نظر کمی، شاهد از بین رفتن کیفیت آب هستیم، به طوریکه با بهرهبرداری بیرویه آب را به سمت تلخی و شوری می بریم.
معاون حفاظت و بهرهبرداری آب منطقهای فارس با اعلام این خبر که بیش از ۲۰ درصد طرح انسداد چاههای غیرمجاز کشور در فارس انجام شده است، به پر و مسلوب المنفعه کردن ۸۵۰ حلقه چاه در سال جاری اشاره کرد و طرح احیا و تعادلبخشی را گامی موثر در احیای منابع آب زیرزمینی برشمرد.
صالح جهرمی با تاکید بر اینکه هیچ کالایی استراتژیکتر و ارزشمندتر از آب نیست، در خصوص این طرح گفت: دولت در طرح احیا و تعادل بخشی به طور محکم ورود می کند و ضمن پر کردن چاههای غیرمجاز، بهره برداری چاههای مجاز را با نصب کنتور هوشمند کنترل مینماید، چرا که در برخی جاها، در درون چاه مجاز یک چاه غیرمجاز وجود دارد؛ این در حالیست که باید در نگهداشت این منبع محدود الهی به عنوان کالایی اقتصادی، حیاتی و امنیتی نهایت تلاش و دقت را در نظر داشت. تاکنون در کشور حدود ۴۵ هزار کنتور حجمی نصب شده که از این تعداد بیش از ۱۰ هزار کنتور در فارس نصب شده است.
وی با بیان اینکه وضعیت منابع آب خرمبید در حال ورود به بحران است از بهرهبرداران خواست با توجه بیشتر به منابع موجود و نصب کنتورهای هوشمند از هدر رفت و تخریب منابع جلوگیری کنند.
صالح جهرمی با تاکید بر نقش اساسی دولت در حکمرانی آب در عین حال رویکرد آب منطقهای در زمینه حفظ و نگهداری منابع آب زیرزمینی را رویکردی مشارکتی دانست که ضمن ارتقای سطح آگاهی جامعه بهرهبردار، در قالب تشکلها و تعاونیها به یاری آب منطقهای میآیند و با تعامل بیشتر به حفظ این منابع کمک می کنند.
منبع:پایگاه اطلاعرسانی وزارت نیرو (پاون) کد خبر:۹۴۰۸۰۹۱۸۸۲۰ تاریخ انتشار: ۱۳۹۴/۰۸/۰۹ ۱۱:۰۶