سید هادی حسینیبیدار با بیان اینکه شروع سال بارندگی از مهر ماه تا مهر ماه سال بعد است، اظهار کرد: در شروع سال جدید بارندگی، با توجه به آمار و اطلاعات هواشناسی، بارندگی مهر ماه امسال ۲٫۶ میلیمتر بود که نسبت به سال قبل کاهش بارندگی را شاهد بودیم.
وی تصریح کرد: بر این اساس تلاش مجموعه آبفا بر مدیریت مصرف آب بود تا این مایع استراتژیک، بدون دغدغه به دست مشترکان برسد.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان همدان با بیان اینکه همدان ۶ ماه بسیار سختی را در تأمین آب پشت سر گذاشت، خاطرنشان کرد: با توجه به کاهش نزولات جوی در سال آبی گذشته، امسال در زمینه تأمین آب سال سخت و پردغدغهای بود.
وی اضافه کرد: وضعیت بیآبی تا حدی بود که اکثر شهرها دچار تنش آبی شدند و همدان نیز جزء کمآبترین استانهای کشور قرار گرفت.
حسینیبیدار ضمن تشکر از استانداری، مدیریت بحران و مدیران مربوطه که این شرکت را در مدیریت آب یاری کردند، بیان کرد: تاکنون مشکل تأمین آب نداشتیم و امیدواریم در ادامه نیز مشکلی در این زمینه نداشته باشیم.
وی با اشاره به اقدامات انجام شده در زمینه مدیریت آب در استان گفت: مدیریت فشار در شبکه آب با نصب دستگاههای فشارسنج در شبکه توزیع، نصب شیرهای کنترلگر فشار در همدان و سایر شهرها، اصلاح شبکه توزیع آب، اصلاح شبکه فرسوده آب، نشتیابی مخازن و جمعآوری انشعابات فضای سبز از جمله اقداماتی بود که انجام شد.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان همدان با بیان اینکه جمعآوری انشعاباتی که آبیاری فضای سبز دارند هنوز پیگیری میشود، بیان کرد: پیگیری انشعابات غیرمجاز، مهندسی مجدد چاهها، مهندسی تأسیسات آب و تعویض کنتورهای آب از دیگر اقدامات در مدیریت مصرف آب بود.
وی با بیان اینکه در مجموع ۲۶ چاه در سطح استان حفر شده است، ادامه داد: در راستای تأمین آب استان ۱۲ حلقه چاه ضربهای و ۱۴ حلقه چاه دورانی در استان حفر شده است.
حسینیبیدار اضافه کرد: برخی از این چاههای حفر شده وارد مدار بهرهبرداری شدهاند و برخی در ادامه به شبکه توزیع همدان وارد خواهند شد.
وی با بیان اینکه در شهرستان فامنین سه حلقه چاه با آبدهی ۴۰ تا ۵۰ لیتر در ثانیه حفاری شده است، بیان کرد: در زمینه چاه تنها حفاری مهم نیست بلکه تجهیز، برقرسانی، خط انتقال، نصب شیرآلات، لوله کشی و … نیز در کنار آن انجام میشود.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان همدان یادآور شد: با مدیریت مصرف آب در همدان ۵۰۰ هزار مترمکعب و در سطح استان یکمیلیون و ۶۰۰ هزار مترمکعب صرفهجویی در بخش آب انجام شد.
وی اضافه کرد: حفاری ۵ تا ۶ حلقه چاه در همدان مد نظر است که این چاهها در راستای اجرای خط انتقال تالوار بوده که در آینده بهرهبرداری میشود.
حسینیبیدار با اشاره به آبگیری از رودخانه عباسآباد، رودخانههای فصلی و پیگیری شاخههای بالادست رودخانهها یادآور شد: مردم در رودخانههای بالادست نیز کمک کنند که آب به سد وارد و با مدیریت مشکل آب تا حدودی برطرف شود.
وی در پایان سخنانش بیان کرد: ۱۰ شیر فشارشکن خریداری و نصب شده و ۶ مورد نیز در آینده نزدیک خریداری خواهد شد.
منبع:فارس کد خبر:۱۳۹۴۰۸۰۹۰۰۰۷۴۸ تاریخ انتشار: ۹۴/۰۸/۰۹ – ۱۴:۰۱