معاون بهبود تولیدات گیاهی جهادکشاورزی استان اصفهان با بیان اینکه یک سوم تولید غله استان اصفهان وابسته به آب زایندهرود است، گفت: پیشبینی میشود حداقل ۴۰ هزار هکتار غلات با استفاده از آب رودخانه زایندهرود در سطح استان به زیر کشت رود.
اصغر محسنزاده کرمانی امروز(چهارشنبه) در جمع خبرنگاران، به تبدیل کشتهای بهاره برخی از محصولات به کشت پاییزه اشاره و اضافه کرد: این اقدام میتواند در کاهش حدود ۳۰ درصدی مصرف آب در کشت پاییزه موثر واقع شود. همچنین کاهش چشمگیر آفات و بیماریها و کاهش هزینه تولید به لحاظ مصرف آب و نهادهها به ویژه سموم شیمیایی از دیگر مزیتهای تبدیل کشت بهاره به کشت پاییزه است.
محسنزاده کرمانی با اشاره به برنامه بازگشایی آب در پاییز سال جاری و با بیان اینکه یک سوم تولید غله استان اصفهان وابسته به آب زاینده رود است، اضافه کرد: زمان دقیق بازگشایی آب تا چند روز آینده اعلام میشود. پیش بینی میشود حداقل ۴۰ هزار هکتار غلات با استفاده از آب رودخانه زاینده رود در سطح استان به زیر کشت رود که ۲۸ هزار هکتار برای پایین دست (شرق استان) و ۱۲ هزار هکتار دیگر مربوط به بالادست است.
وی خاطرنشان کرد: پیشبینی میشود ۶۲ هزار هکتار گندم آبی در استان کشت شود که ۱۷ هزار هکتار آن مربوط به کشت دیم گندم خواهد بود. همچنین پیشبینی میشود از این میزان کشت حدود ۲۸۰ هزار تن گندم تولید شود.
معاون بهبود تولیدات گیاهی جهادکشاورزی استان اصفهان گفت: پیشبینی میشود ۵۱ هزار هکتار جو آبی در استان کشت شود که ۸٫۵ هزار هکتار آن مربوط به کشت دیم جو خواهد بود. همچنین پیشبینی میشود از این میزان کشت حدود ۲۱۴ هزار تن گندم تولید شود.
محسنزاده کرمانی اظهار کرد: در مجموع ۱۱۳ هزار هکتار کشت غلات آبی و ۲۵ هزار و ۵۰۰ هکتار کشت دیم در سال زراعی جدید وجود خواهد داشت و پیشبینی میشود حدود ۵۰۰ هزار تن غله در سال زراعی جدید تولید شود.
وی افزود: یکی از تمهیدات برای کشت پاییزه، تامین ۴۰ درصد نیاز بذری استان از بذور گواهی شده و در اختیار قرار دادن آن به مدیریتهای جهادکشاورزی شهرستانها جهت تولید بوده است. در این راستا جهادکشاورزی در نظر دارد در چهار سال آینده بذور گندم گواهی شده را به ۷۵ درصد نیاز بذری کشاورزان و جو گواهی شده را به ۴۵ درصد نیاز استان برساند.
معاون بهبود تولیدات گیاهی جهادکشاورزی استان اصفهان اضافه کرد: قیمت هر کیلوگرم گندم گواهی شده یارانهدار ۱۴۹۰ تومان و قیمت هر کیلوگرم جو گواهی شده یارانهدار ۱۲۵۰ تومان است.
در تامین کود پتاسه مشکل داریم
محسنزاده کرمانی با بیان اینکه در زمینه تامین کود پتاسه با مشکل مواجه هستیم، خاطرنشان کرد: کود شیمیایی (فسفاته و ازته) مورد نیاز کشت پاییزه استان به میزان کافی تامین شده است و در حال حاضر کود شیمیایی شهرستانها تامین شده است.
وی تاکید کرد: سرمایه در گردش مورد نیاز کشاورزان به میزان ۴۴ میلیارد تومان جهت گندم و جو تامین شده است و به ازای کاشت هر هکتار گندم و جو، دو میلیون تومان با کارمزد ۲۱ درصد با معرفی مدیریتهای جهادکشاورزی به بانک کشاورزی قابل دریافت است.
معاون بهبود تولیدات گیاهی جهادکشاورزی استان اصفهان افزود: تشکیل مجمع گندمکاران پیشرو استان جهت بررسی مسایل و مشکلات گندمکاران نیز یکی از تمهیداتی است که جهادکشاورزی برای کشت پاییزه انجام داده است.
محسنزاده کرمانی با بیان اینکه تبدیل آبیاری بارانی به آبیاری تیپ راندمان را از ۷۰ به بالای ۹۰ درصد میرساند، ادامه داد: برای نخستین بار اگر مزارع دارای سیستم آبیاری بارانی گندم و جو، سیستم آبیاری خود را به آبیاری تیپ تبدیل کنند، ۸۵ درصد هزینه تبدیل توسط دولت پرداخت خواهد شد.
وی به کشت پاییزه چغندر قند در استان اصفهان اشاره و اضافه کرد: برای دومین سال است که چغندرقند با هدف بهرهوری بهتر از آب در استان کشت میشود. چغندرقند در سال نخست در سه شهرستان اردستان، برخوار و شهرضا در سطح ۶۰ هکتار کشت شد، اما امسال این میزان به ۱۵۰ هکتار خواهد رسید.
معاون بهبود تولیدات گیاهی جهادکشاورزی استان اصفهان با اشاره به توسعه کشت نشائی چغندرقند در استان گفت: پرداخت تمام هزینه اجرای آبیاری تیپ و پرداخت دو میلیون تومان یارانه بابت خرید و هزینههای کاشت نشا از تشویقات جهت توسعه کشت نشائی چغندرقند است.
محسنزاده کرمانی همچنین به کشت کلزا با عنوان گیاه مناسب در تناوب غلات در شهرستانهای سردسیر و معتدل استان جهت حاصلخیزی خاک اشاره کرد و گفت: تاکنون ۴۱۰۰ کیلوگرم بذر گیاه کلزا گواهی شده داخلی و ۱۶۵۰ کیلوگرم بذور هیبرید خارجی تامین شده است و تسهیلاتی نیز در اختیار کشاورزان قرار گرفته است.
وی اضافه کرد: ۲۶ میلیارد و ۹۸۰ میلیون تومان اعتبار از خط اعتباری مکانیزاسیون برای نوسازی ادوات کشاورزی و تجهیزت ادوات دامداری تخصیص داده شده که کارمزد آن برای کشاورزان از ۲۱ درصد به ۱۸ درصد کاهش پیدا کرده است.
معاون بهبود تولیدات گیاهی جهاد کشاورزی استان اصفهان به سیاستهای استان در بخش کشاورزی سال زراعی جدید (۹۴-۹۵) اشاره و اظهار کرد: با توجه به کمبود منابع آبی، توسعه آبیاری میکرو در سطح استان یکی از سیاستها محسوب میشود که طبق آن محصولات زراعی مانند سبزی، غلات، چغندر قند و حبوبات در طی یک برنامه ۱۰ ساله، حدود ۱۰۰ هزار هکتار به صورت میکرو آبیاری میشود.
وی افزود: توسعه کشتهای نشائی، بهبود وضعیت تغذیه گیاهان جهت افزایش عملکرد در واحد سطح، شناسایی کشاورزان پیشرو و تشکیل تشکلهای تخصصی، توسعه مکانیزاسیون در بخش کشاورزی، کاهش سطح زیر کشت سبزی و صیفی در فضای باز و سوق دادن تولیدات این محصولات به محیطهای کنترل شده و توسعه خاکورزی حفاظتی از دیگر سیاستهای جهادکشاورزی استان اصفهان در سال زراعی جاری است.
منبع:ایسنا کد خبر:۱۳۹۴۰۸۰۹۰۰۰۷۴۸ تاریخ انتشار: چهارشنبه ۶ آبان ۱۳۹۴ – ۱۷:۱۲