رحیم میدانی روز چهارشنبه در شهرستان مرزی درمیان ، افزود: برداشت آب اضافی افت کیفیت منابع آب زیرزمینی را نیز در پی دارد.
وی با بیان اینکه در برخی مناطق اضافه برداشت سبب نشست زمین در برخی دشت ها شد، گفت: ادامه این روند سبب نابودی سفره های آب زیر زمینی خواهد شد.
به گفته وی در سال های اخیر، برداشت های بیش از حد از چاه های غیرمجاز و همچنین برداشت آب اضافی از چاه های مجاز نیز تعادل منابع آب زیر زمینی را تغییر داد.
وی از وجود ۳۰۰ هزار حلقه چاه غیرمجاز در کشور خبرداد و افزود: در مجموع ۷۵۴ هزار حلقه چاه آب در کشور وجود دارد.
میدانی تصریح کرد: چاه های غیر مجاز باید در قالب طرح تعادل بخشی منابع آب های زیر زمینی و در طول برنامه ششم توسعه ساماندهی شود.
وی تاکید کرد: ما به عنوان متولیان آب کشور باید طبق قانون از منابع آبی کشور صیانت کنیم.
معاون امور آب و آبفای وزارت نیرو با اشاره به تعیین تکلیف چاه های غیر مجاز نیز گفت: نخستین کسانی که از این وضعیت نابسامان برداشت آب اضافی ضربه خواهند خورد، بهره برداران هستند، آنان در کنار چاه ها سرمایه گذاری های مختلفی انجام داده اند که در مرحله نخست آنها آسیب خواهند دید.
وی با بیان اینکه یکی از جدی ترین چالش های آب کشور از بین رفتن سفره آب های زیر زمینی است، اظهار کرد: منابع زیرزمینی سرمایه ملی است و تنها راه نجات آن، کاهش مصرف آب است.
وی با بیان اینکه بخشی از نابودی سفره های آب زیرزمینی در اثر تغییر اقلیم و خشکسالی ۱۵ سال اخیر است، تصریح کرد: دلیل عمده آن برداشت بیش از حد از این منابع است.
معاون امور آب و آبفای وزارت نیرو از تصویب طرح احیا و تعادل بخشی منابع آب های زیر زمینی در پانزدهمین جلسه شورای عالی آب خبر داد و گفت: در بودجه سال گذشته برای این طرح ۲۵۰ میلیارد ریال اعتبار منظور شده بود.
میدانی ادامه داد: امسال دولت توجه ویژه ای به این طرح دارد و در این ارتباط سه هزار و ۲۰۰ میلیارد ریال اعتبار برای این منظور پیش بینی شد که از این میزان ۸۵ میلیارد ریال به خراسان جنوبی اختصاص می یابد.
وی ادامه داد: همچنین در بودجه سال ۹۵ برای اجرای طرح تعادل بخشی منابع آب های زیر زمینی در کشور پنج هزار میلیارد ریال اعتبار پیش بینی شده است.
منبع:ایرنا کد خبر:۸۱۸۱۶۲۸۷ (۴۹۵۳۸۸۲) تاریخ انتشار: ۰۶/۰۸/۱۳۹۴ ساعت: ۲۰:۸