فیض الله پاسره روز سه شنبه اعتبار تخصیص یافته برای ترمیم و اصلاح شبکه های توزیع آب روستایی در استان را در سال جاری افزون بر ۵۰ میلیارد ریال اعلام کرد.
وی تصریح کرد: هم اکنون بیش از ۹هزار کیلومتر شبکه توزیع و حدود ۵۰۰ مورد نیز منابع ذخیره آب در سطح روستاهای این استان وجود دارد.
پاسره ابراز داشت: حدود ۲۶۰ روستا از مجموع یک هزار و ۶۷۶ روستای دارای سکنه در استان فاقد آب آشامیدنی سالم هستند.
وی تصریح کرد: این در حالی است که از مجموع این تعداد روستاهای فاقد آب آشامیدنی سالم تنها ۶روستا دارای جمعیت بالای ۲۰ خانوار هستند.
وی میزان برخورداری روستاهای کهگیلویه وبویراحمد از آب اشامیدنی سالم را هم اکنون کمتر از ۷۱ درصد دانست و گفت: میانگین در کشور حدود ۷۳ درصد است.
پاسره تامین آب سالم و بهداشتی و گندزدایی مستمرآب آشامیدنی در سطح روستاها را اولویت اساسی شرکت آبفای روستایی استان دانست و گفت: موضوع کیفیت و بهداشت آب آشامیدنی در روستاها خط قرمز این شرکت است.
وی یادآور شد: رعایت نظم و آراستگی محیط زیست ، ارتقا و توجه ویژه به بهداشت روستاها،حفاظت و صیانت از منابع طبیعی و سفره های زیرزمینی از دیگر رویکرد ها و راهبردهای اساسی شرکت آبفای روستایی کهگیلویه وبویراحمد است.
پاسره آب را مهمترین عنصر حیاتی محیط زیست دانست و اظهار کرد: موضوع کیفیت و سلامت آب آشامیدنی تا حدود زیادی تحت تاثیر مسایل زیست محیطی در روستاها قرار دارد.
وی استفاده از روش علمی و تحقیقاتی جدید آنولیت (الکترولیز آب و نمک) را گزینه مناسبی برای گندزدایی آب و بلکه جایگزنی برای استفاده از کلر در منابع تامین آب دانست.
پاسره بهره گیری از دانش فنی روز و تکنولوژی الکترولیز نمک طعام (محلول آب و نمک) در تامین آب سالم و بهداشتی را یادآور شد وافزود: نیازنداشتن به آموزش و استفاده از لوازم ایمنی برای مواظبت در مقابل گاز کلر ، حذف خطرات حمل و نقل و ذخیره گندزدا و نیز حذف خطرات ناشی از انفجار گاز کلر از مهمترین مزایای این طرح در مقایسه با روش کلرزنی است.
وی نیازنداشتن به تجهیزات تصفیه خانه برای خنثی سازی گاز کلر ، از بین بردن پاتوژن ها(عوامل بیماری زا) و از بین بردن برخی اورگانیسم های مقاوم از جمله ژیاردیا(میکروب های مقاوم) را از سایر مزایا و منافع استفاده از روش پژوهشی آنولیت به جای گاز کلر در گندزدایی منابع آبی دانست.
وی ابراز داشت: روش گندزدایی آنولیت در آب آشامیدنی و فاضلاب شهرها، شهرکها ، روستاها، پساب های مختلف و حتی استخرها کاربرد دارد.
پاسره همچنین از اجرای طرح گندزدایی آب از طریق آنولیت (الکترولیز آب و نمک) به صورت پایلوت در هر یک از شهرستان های استان در آینده ای نزدیک خبر داد و گفت: در صورت مثبت بودن آزمایش ها این طرح در یک برنامه زمانبندی بلند مدت جایگزین طرح کلرزنی در شبکه آب روستایی خواهد شد.
مدیرعامل شرکت آبفای روستایی کهگیلویه وبویراحمد همچنین موضوع دفع بهداشتی فاضلاب در روستاها را به عنوان یکی از اولویت های مهم و از برنامه های بلند مدت در شرکت آبفای روستایی این استان برشمرد.
وی نهادینه کردن فرهنگ مصرف بهینه آب ، آگاه بخشی و فرهنگ سازی مردم در این راستا از طریق رسانه های جمعی و ارتباط تنگاتنگ با مردم را از دیگر اولویت های کاری این شرکت ذکر کرد.
وی همچنین جلوگیری از هدرروی آب در روستاها ، شناسایی انشعابات غیرمجاز و تبدیل آنها به انشعابات مجاز و مدیریت صحیح مصرف آب را از دیگر برنامه های راهبردی این شرکت دانست.
منبع:ایرنا کد خبر:۸۱۸۱۳۵۲۵ (۴۹۴۹۸۵۴) تاریخ انتشار:۰۵/۰۸/۱۳۹۴ ساعت: ۸:۴۸